Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

ESC 2021: Bidragsvalet till Israels Eden Alene har påbörjats

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Omröstningen i Israels onlineuttagning för att välja tävlingsbidraget till Eden Alene har startat. För närvarande tävlar nio bidrag om tre platser i den avgörande onlinefinalen som förmodligen hålls någon gång i december 2020 eller januari 2021.

Samtliga låtar finns just nu (december 2020) utlagda på TV-bolaget KAN:s hemsida för allmän omröstning. Om du vill rösta ska du göra det via denna länk. Det är något oklart hur länge omröstningen är öppen, så vill du rösta är det nu du ska göra det!

 

Så går uttagningen till

Sedan tidigare har det stått klart att Eden Alene har getts en ny chans att tävla för Israel i Eurovision Song Contest eftersom hon inte fick tävla med låten Feker libi i Eurovision 2020 p.g.a. att den upplagan ställdes in i sista stund. Själva tävlingsbidraget till Rotterdam utses däremot i en publik onlineuttagning som genomgår tre olika steg.

Till en början är det nio bidrag som publiken har möjlighet att rösta på (se nedan vilka låtar det gäller). De två låtar som efter omröstningen har fått flest röster går vidare till finalen, och sedan utser en jury en tredje finalist bland bidragen som inte gick vidare. Finalisterna får sedan tävla i en ny omröstning där sedan en vinnare koras. Någon gång i månadsskiftet januari/februari kommer det att hållas en show där Eden Alene framför det vinnande bidraget. Exakt datum för när showen hålls är i skrivande stund ej officiellt presenterat.

 

Startfältet

Bidragen som tävlar är*:

* Samtliga bidrag är demoversioner som nödvändigtvis inte behöver framföras av Eden Alene i detta stadium.

 

Här finns också alla bidrag samlade i ett inofficiellt recap

 

Vilka låtar har du som favorit? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen