Inför Melodifestivalen 2016: intervju med After Dark

Christer Lindarw som frontperson för After Dark.
Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2016 – INTERVJU. Om exakt en månad drar Melodifestivalen igång och inför detta tänkte vi publicera några intervjuer som Erik & Hollac16 gjorde med artisterna under presskonferensen den 30 november förra året. Idag publicerar vi vår intervju med After Dark, som är med och tävlar för tredje gången i Melodifestivalen.

Vi möter upp Christer Lindarw, som är frontperson i After Dark, under Melodifestivalens artistpresskonferens för att ställa några frågor om After Darks framträdande i Melodifestivalen 2016.

 

Hej Christer. Hur känns det att vara med i Melodifestivalen för tredje gången nu?

– Japp, tredje gången gillt. Så nu vinner vi får vi åka ända till Globen, säger Christer Lindarw med ett leende.

– Det ska bli roligt. Vi är inte så där att vi känner att vi måste vinna, utan vi är mera en showgrupp än en sångare/artistgrupp. För oss är det ju viktigt att man gör ett häftigt nummer och ett bra framträdande som folk tycker är roligt att se på, tillägger Christer.

 

Har du fått bestämma själv att få tävla i Norrköping eller var du tilldelad dit av SVT?

– Nej, svarar Christer. Jag blev tillfrågad och allt blev klart så sent med att vi skulle vara med på det här. Så jag sa att jag vill vara med så sent som möjligt om det går för att jag ska hinna, eftersom jag även sköter det där med kläder och annat så vi hinner få ihop det.

 

Det är ett väldigt intressant startfält i Norrköping, väldigt spretigt…

– Och jag är så gammal så jag vet inte ens vilka vissa är av de jag presenterades med, säger Christer och ler. Det var först nu jag såg vilka jag presenterades med. Det var flera stycken som jag inte har någon aning om vilka de är.

 

Kommer Lasse Flinckman vara med på scen?

– Nej, han har ju hoppat av för några år sedan, svarar Christer. Han är nere i Skåne och har sitt lilla kafé och äter kakor.

– Det blir jag som frontar och en del andra killar kommer med, fortsätter Christer. Men jag har inte riktigt utformat hur det blir, det är inte riktigt klart.

 

Men det blir en After Dark-låt?

– Ja, den är en partylåt, säger Christer glatt. Den är av samma killar som skrev ”La Dolce Vita”, men den här är lite poppigare och lite mer party med en jävligt catchig refräng som satte sig hos mig.

– Jag hade inte tänkt vara med och så där men SVT ringde mig och så blev det så. Så det ska bli roligt.

 

Det blir skoj!

– Ja, svarar Christer med ett leende.

 

 

Fakta: After Dark

After Dark bildades 1976 i Stockholm. De har haft en stor mängd olika uppsättningar på en rad olika scener gjort stora succéer. I år, 2016, firar gruppen sitt 40 års-jubileum. Christer Lindarw är idag gruppens frontperson.

Gruppen har tävlat i Melodifestivalen två gånger förut. Första gången var år 2004 med låten ”La Dolce Vita”, som hamnade på tredje plats i finalen och 2007 med låten ”(Åh) När ni tar saken i egna händer” som dock inte tog sig vidare från sin deltävling. De medverkade även som pausunderhållning i Melodifestivalen 2005.

Nu ställer gruppen upp igen, denna gång med låten ”Kom ut som en stjärna” av Sven-Inge Sjöberg, Lenart Wastesson, Larry Forsberg, Lina Eriksson, Kent ”Sippan” Olsson och Calle Kindbom. De tävlar i den tredje deltävlingen som sänds från Norrköping den 20:e februari.

 


 

Kommentera