Inför finalen av P4 Nästa 2018

P4 NÄSTA 2018. Ikväll (25:e augusti) med start klockan 19:03 CEST i Sveriges Radios P4 avgörs riksfinalen i musiktävlingen P4 Nästa. Det är åtta tävlande som valts ut från lokala finaler runt om i P4-distrikten som ska göra upp om segern. Vinnaren kommer senare i höst att få sin vinnarlåt testad på Svensktoppen, men för en av finalisterna finns även ett jokererbjudande till Melodifestivalen 2019!

 

Om finalen

Finalen äger rum på Linköping Konsert & Kongress i Linköping lördagen den 25:e augusti. Det är tredje gången gillt som Linköping står värd för finalen och andra gången gillt som finalen äger rum i en inomhusarena. Duon Titti Schultz och Josefin Johansson kommer att vara finalens programledare, och förutom de tävlande gästas finalen av Benjamin Ingrosso, Anna Bergendahl och fjolårsvinnaren Stiko Per Larsson.

Tävlingsbidragen som valts ut till finalen är åtta till antalet och är valda från en lista med 25 lokala vinnare i P4-distrikten. En jury bestående av Rita Jernquist, Anders Olsson, Carolina Norén, Karin Gunnarsson och ordförande Maths Broborg har valt ut vilka artister som tävlar i årets riksfinal.

 

Startfältet

De tävlande är (i startordning):

 

  1. Beside the Bridge – Cool Kid (P4 Uppland)
  2. Spring City – “Back on our streets (P4 Jönköping)
  3. The lovers of Valdaro – Lost forever (P4 Stockholm)
  4. Patricia Birgersson – Här och nu (P4 Kalmar)
  5. Ewelina Westin – Fading Light (P4 Gotland)
  6. Josias Andersson – En kort sekund (P4 Skaraborg)
  7. Amandine X – Beautiful Mess (P4 Malmöhus)
  8. Jahr –Magic (P4 Västerbotten)

 

Så avgörs finalen

I finalen framförs de åtta tävlingsbidragen samtidigt som en SR-jury och lyssnarna röstar. När alla bidrag har framförts och telefonslussarna stängts sammanställs juryns och lyssnarnas röster. De två bidragen som fått högst totalpoäng går vidare till en avgörande duell. Nu nollställs tidigare röster och lyssnarna får möjlighet att rösta på dessa två bidrag igen. Vinnaren blir den låt som fått flest röster i duellen.

 

Så fungerar röstningen i programmet

Det går att rösta på sina favoritbidrag max 10 gånger per rond från samma telefon. För lyssnarna sker röstningen enbart genom SMS-röstning. För att rösta skriver du:

p4nästa (mellanslag) låtX

 

Skicka sedan SMS:et till 72250. Varje SMS kostar 3 kronor.

OBS! Byt ut X mot det låtnummer du vill rösta på.

 

Övrigt i programmet

Erbjudande om jokerplats i Melodifestivalen 2019

En av finalens tävlande kommer under finalsändningen att erbjudas en plats i Melodifestivalen 2019. Om den utvalde tackar ja kommer denne artist/grupp få göra ett nytt bidrag till Melodifestivalen eftersom att P4 Nästa-låten redan har framförts offentligt. Notera att den som får erbjudandet inte behöver vara den som vinner årets P4 Nästa-final. Artisten/gruppen som får erbjudandet behöver heller inte tacka ja eller svara ja omgående.

 


 

Kommentera