Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2022 ger sig ut på turné

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. Efter förra årets inställda turné kommer nu SVT med glädjebesked att Melodifestivalen åter blir av på turné – förutsatt att pandemiläget tillåter det. Däremot är redan datum och värdstäder presenterade.

 

Vad har hänt?

Det var i samband med att Oscar Zia presenterades som programledare för Melodifestivalen 2022 som SVT gick ut med nyheten att Melodifestivalen åter blir en Sverigeturné efter att ha fått hållas på en plats för alla sändningar. På grund av det rådande pandemiläget verkar planen inte vara helt spikad än, men trots detta har värdstäder och datum valts ut och dessa har nu presenterats. Enligt Melodifestivalens projektledare Anette Brattström är SVT:s ambition att programmet ska kunna åka ut på turné 2022.

Om SVT skulle behöva ställa om turnén, på samma sätt som gjordes vintern 2021, kommer detta med all sannolikhet att meddelas inom en inte allt för lång framtid. Men till dess är det alltså turné som gäller mellan den 5:e februari och 12:e mars.

 

Turnéschemat

Upplägget för tävlingen får även anno 2022 fyra deltävlingar och ett uppsamlingsheat inför den avgörande finalen. Valet av städer är för övrigt den samma uppställning som var 2014, med skillnaden att Lidköping får deltävling och Örnsköldsvik får Andra chansen. Så här ser hela schemat ut:

 • Deltävling 1:
 • Malmö (Malmö Arena), den 5:e februari 2022

 • Deltävling 2:
 • Göteborg (Scandinavium), den 12:e februari 2022

 • Deltävling 3:
 • Linköping (SAAB Arena), den 19:e februari 2022

 • Deltävling 4:
 • Lidköping (Sparbanken Arena), den 26:e februari 2022

 • Andra chansen:
 • Örnsköldsvik (Hägglunds Arena), den 5:e mars 2022

 • Finalen:
 • Stockholm (Friends Arena), den 12:e mars 2022

 

Oklart hur mycket publik som kommer kunna vara på plats

Även om det sedan sommaren 2021 har gjorts stora publiklättnader för evenemang har SVT inte gått ut med någon information än huruvida hur många åskådare man kommer att kunna ta in i de olika arenorna i vinter. Det saknas också uppgifter om parkettplatser kommer att finnas tillgängliga och i så fall hur många. Vi har även inte fått bekräftat om den publik som kommer att vara på plats behöver kunna visa upp negativa covid19-test/bevis på vaccinering för att få komma in i arenorna.

I skrivande stund (7:e september 2021) gäller vissa regler för hur många personer ett evenemang som ingår i kategorin offentliga tillställningar och allmänna sammankomster (som t.ex. konserter) får ta in. Om evenemanget sker inomhus och publiken har bestämda sittplatser får maximala 300 personer vara på plats – oavsett lokalens storlek. Vid utomhusevenemang är maxantalet istället 3000 personer. Från och med den 29:e september kommer dock dessa begränsningar att tas bort i enlighet med den plan som finns att ta bort alla restriktioner för att kunna öppna upp samhället igen efter coronapandemin. Däremot kan vissa större evenemang komma att kräva så kallade vaccinationsbevis för att kunna ta in publik. Om Melodifestivalen blir ett av dessa evenemang återstår att se.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen