Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Oscar Zia programleder Melodifestivalen 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Bilden är hämtad från ett pressutskick från Sveriges Television gällande Melodifestivalen 2022.

MELODIFESTIVALEN 2022. Redan så här i september månad har SVT gått ut med uppgiften att artisten Oscar Zia blir ensam programledare för nästa års Melodifestival.

 

Vem är Oscar Zia?

Oscar Zia föddes den 10:e oktober 1996. Han är både artist, låtskrivare och skådespelare och under sin hittills karriär har han bland mycket annat hunnit med att tävlat i Melodifestivalen två gånger som soloartist (2014 med ”Yes We Can” och 2016 med ”Human”), men allting började faktiskt 2013 då han tillsammans med Lolou Lamotte körade på scenen bakom Behrang Miris ”Jalla Dansa Sawa”. Sedan 2016 har Oscar inte synts till som tävlande artist i sammanhanget, men ifjol var han en av tio programledare för hela Melodifestivalen för en av deltävlingarna.

 

Programleder själv men bjuder in sina vänner

Anno 2022 får Oscar själv äran att programleda hela Melodifestivalen själv under de 6 veckor som programmen pågår vintern 2022. Senast det bara var en person som hade uppdraget var 2018 då David Lindgren tog hand om kalaset. Men precis som att David Lindgren fick en sidekick med sig (Fab Freddie) har det sagts att Oscar kommer att bjuda in sina vänner att hjälpa till. Exakt vilka personer det rör sig om är inte sagt men lär bli känt inför säsongen.

 

Fakta: tidigare programledare

Så här har programledaruppställningarna sett ut de senaste fem årens Melodifestivaler:

  • 2021: Christer Björkman med en/flera kollegor i varje program (Lena Philipsson, Anis Don Demina & Oscar Zia, Jason Diakité, Per Andersson & Pernilla Wahlgren, Shirley Clamp, Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani)
  • 2020: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin
  • 2019: Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade
  • 2018: David Lindgren (med Fab Freddie som sidekick)
  • 2017: Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen