Armenien blir värdnation för Junior Eurovision 2022

Foto & copyright: Andres Putting/EBU
Bilden är hämtad från junioreurovision.tv som ägs av EBU.

JUNIOR EUROVISION. Bara dagar efter Armeniens seger i den 19:e upplagan av Junior Eurovision Song Contest står det klart att landets nationella TV-bolag AMPTV blir värd för den 20:e upplagan som är planerad att äga rum någon gång under 2022.

 

Vad har hänt?

I finalen i Junior Eurovision 2021 var det Frankrike som stod värd och det skulle komma att bli en spännande och jämn final. Till sist var det sångerskan Maléna som representerade Armenien med låten ”Qami Qami” som fick ihop högst totalpoäng och som därmed tog hem tävlingen strax över Polen och värdnationen själva.

Nu dagar efter att finalen har avgjorts kommer besked om att TV-bolaget AMPTV i Armenien har accepterat erbjudandet att vara värdnation för Junior Eurovision 2022. Exakt var i Armenien som tävlingen kommer att hamna liksom vilken arena och tävlingsdatum är dock inte bekräftat än men det kommer att konkretiseras under de närmaste månaderna. Vanligtvis brukar EBU hålla en presskonferens under pågående Eurovision Song Contest där de berättar mer information om JESC.

Vi ska också tillägga att 2022 års upplaga blir Armeniens andra tävling som värdnation (de stod värd 2011 efter att de vunnit tävlingen 2010) och de får värdskapet året då Junior Eurovision fyller 20 år!

 

Till sist, så här såg Armeniens framträdande ut i finalen:

 


 

Kommentera