Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Spanien förbereder för Benidorm Fest 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Näst på tur att bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2023 är Spanien som även till kommande upplagan tänker välja artist och bidrag genom Benidorm Fest.

Än så länge är många detaljer inte kända även om RTVE bekräftar att arbetet är igång. Bland annat överser man hur själva urvalsprocessen ska gå till liksom hur stor del av tävlingen som ska styras av juryval. Målsättningen är att göra en bra uttagning och hitta den artist som ska ta hem segern för Spanien 2023.

Mer information om uttagningen följer, exakt när är däremot oklart.

 

Bästa placeringen på många år

I år, 2022, representerade Chanel Spanien med låten SloMosom slutligen hamnade på tredje plats. Förutom den höga placeringen var det första gången på åtta år som Spanien hamnade på topp 10, första gången sedan 2003 som placeringen blev högre 10:e plats samt första gången sedan 1995 som Spanien de facto utmanade om segern.

Spaniens senaste seger var i Eurovision 1969.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen