Spanien förbereder för Benidorm Fest 2023

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Näst på tur att bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2023 är Spanien som även till kommande upplagan tänker välja artist och bidrag genom Benidorm Fest.

Än så länge är många detaljer inte kända även om RTVE bekräftar att arbetet är igång. Bland annat överser man hur själva urvalsprocessen ska gå till liksom hur stor del av tävlingen som ska styras av juryval. Målsättningen är att göra en bra uttagning och hitta den artist som ska ta hem segern för Spanien 2023.

Mer information om uttagningen följer, exakt när är däremot oklart.

 

Bästa placeringen på många år

I år, 2022, representerade Chanel Spanien med låten SloMosom slutligen hamnade på tredje plats. Förutom den höga placeringen var det första gången på åtta år som Spanien hamnade på topp 10, första gången sedan 2003 som placeringen blev högre 10:e plats samt första gången sedan 1995 som Spanien de facto utmanade om segern.

Spaniens senaste seger var i Eurovision 1969.

 


 

Kommentera