Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 8)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpptes ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

Eurovision.tv lade ut klippen enligt startordningarna från semifinalerna och då dessa klipp släpptes märktes det att en del länder inte valde att släppa sina förinspelade klipp. De semifinalländer som inte har lagt ut klipp var Armenien, Australien, Azerbajdzjan, Cypern, Georgien, Moldavien, Nederländerna, Norge, Sverige och Tjeckien. Bland de fem direktkvalificerade länderna saknas klipp från värdlandet Italien samt Storbritannien.

Vi ska även tillägga att det blev inget live-on-tape-klipp med ESC-vinnarna Kalush Orchestras ”Stefania”. I det fallet berodde det på att UA:PBC fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp. Om Kalush Orchestra inte hade kunnat rest till Turin i maj hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Sista släppta klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland, Litauen, Bulgarien, Schweiz, Slovenien, Portugal, Kroatien, Danmark, Island, Österrike, Grekland, Finland, Israel, Serbien, Malta, San Marino, Irland, Nordmakedonien, Estland, Rumänien och Polen. Nedan är de sista klippen som har släppts (notera att Montenegros klipp är utlagd på Vladanas kanal och inte Eurovision.tv:s kanal).

 

Montenegro: Vladana – “Breathe“

 

Belgien: Jérémie Makiese – “Miss You“

 

Frankrike: Alvan & Ahez – ”Fulenn

 

Spanien: Chanel – “SloMo“

 

Tyskland: Malik Harris – “Rockstars“

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen