Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 8)

PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpptes ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

Eurovision.tv lade ut klippen enligt startordningarna från semifinalerna och då dessa klipp släpptes märktes det att en del länder inte valde att släppa sina förinspelade klipp. De semifinalländer som inte har lagt ut klipp var Armenien, Australien, Azerbajdzjan, Cypern, Georgien, Moldavien, Nederländerna, Norge, Sverige och Tjeckien. Bland de fem direktkvalificerade länderna saknas klipp från värdlandet Italien samt Storbritannien.

Vi ska även tillägga att det blev inget live-on-tape-klipp med ESC-vinnarna Kalush Orchestras ”Stefania”. I det fallet berodde det på att UA:PBC fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp. Om Kalush Orchestra inte hade kunnat rest till Turin i maj hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Sista släppta klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland, Litauen, Bulgarien, Schweiz, Slovenien, Portugal, Kroatien, Danmark, Island, Österrike, Grekland, Finland, Israel, Serbien, Malta, San Marino, Irland, Nordmakedonien, Estland, Rumänien och Polen. Nedan är de sista klippen som har släppts (notera att Montenegros klipp är utlagd på Vladanas kanal och inte Eurovision.tv:s kanal).

 

Montenegro: Vladana – “Breathe“

 

Belgien: Jérémie Makiese – “Miss You“

 

Frankrike: Alvan & Ahez – ”Fulenn

 

Spanien: Chanel – “SloMo“

 

Tyskland: Malik Harris – “Rockstars“

 


 

Kommentera