Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 3)

PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpps nu ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

I år sker släppen i olika omgångar under juni månad via Eurovision.tv:s YouTube-kanal, och här nedan publicerar vi de första delarna som har släppts. Notera dock att inte alla 40 bidrag kommer att släppas då vissa TV-bolag har beslutat sig för att låta framträdandet från Turin vara den slutgiltiga versionen. Hittills vet vi att det gäller Nederländernas S10 med låten ”De diepte” och nu även Tjeckiens We Are Domi med låten ”Lights off”. I dessa fall får man se på liveframträdandena från Turin istället för förinspelade live-on-tape. Vi inväntar även besked om Moldaviens live-on-tape ska släppas då den inte släpptes under torsdagen (16 juni).

Utöver dessa två länder släpps heller inte något klipp med ESC-vinnarna Kalush Orchestras ”Stefania”. I detta fall beror det på att UA:PBC fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp. Om gruppen inte hade kunnat rest till Turin i maj hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Senaste klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland och Litauen samt Bulgarien, Schweiz och Slovenien. Ytterligare delar släpps kommande dagar denna månad. Håll utkik!

 

Portugal: MARO – “Saudade, saudade“

 

Kroatien: Mia Dimšić – ”Guilty Pleasure”

 


 

Kommentera