Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 6)

PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpps nu ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

I år sker släppen i olika omgångar under juni månad via Eurovision.tv:s YouTube-kanal, och här nedan publicerar vi de klipp som senast har släppts. Vissa låtar släpps dock inte, däribland Nederländernas S10 med låten ”De diepte” och Tjeckiens We Are Domi med låten ”Lights off”. I dessa fall får man se på liveframträdandena från Turin istället för förinspelade live-on-tape. Det har heller inte släppts några klipp från Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien och Norge, men i dessa fall är det inte känt varför klippen inte har släppts.

Vi ska även tillägga att det blir inget live-on-tape-klipp med ESC-vinnarna Kalush Orchestras ”Stefania”. I detta fall beror det på att UA:PBC fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp. Om gruppen inte hade kunnat rest till Turin i maj hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Senaste klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland, Litauen, Bulgarien, Schweiz, Slovenien, Portugal, Kroatien, Danmark, Island, Österrike, Grekland och Finland. Ytterligare delar släpps kommande dagar denna månad. Håll utkik!

 

Israel: Michael Ben David – “I.M”

 

Serbien: Konstrakta“In corpore sano“

 

Malta: Emma Muscat – “I Am What I Am“

 


 

Kommentera