Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 7)

PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpps nu ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

I år sker släppen i olika omgångar under juni månad via Eurovision.tv:s YouTube-kanal, och här nedan publicerar vi de klipp som senast har släppts. Däremot är det en del länder som har valt att behålla klippen från scenen i Turin istället för att bjuda på live-on-tape-versionen. Nederländerna respektive Tjeckien har meddelat anledningar varför de inte släpper sina klipp medan Armenien, Australien, Azerbajdzjan, Cypern, Georgien, Moldavien och Norge inte har angett några anledningar till att deras klipp ej har släppts.

Vi ska även tillägga att det blir inget live-on-tape-klipp med ESC-vinnarna Kalush Orchestras ”Stefania”, men det i det fallet berodde det på att UA:PBC fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp. Om Kalush Orchestra inte hade kunnat rest till Turin i maj hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Senaste klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland, Litauen, Bulgarien, Schweiz, Slovenien, Portugal, Kroatien, Danmark, Island, Österrike, Grekland, Finland, Israel, Serbien och Malta. Ytterligare delar släpps kommande dagar denna månad. Håll utkik!

 

San Marino: Achille Lauro – “Stripper“

 

Irland: Brooke – “That’s Rich“

 

Nordmakedonien: Andrea – “Circles“

 

Estland: STEFAN – “Hope“

 

Rumänien: WRS – “Llámame“

 

Polen: Ochman – “River“

 

 


 

Kommentera