Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 7)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpps nu ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

I år sker släppen i olika omgångar under juni månad via Eurovision.tv:s YouTube-kanal, och här nedan publicerar vi de klipp som senast har släppts. Däremot är det en del länder som har valt att behålla klippen från scenen i Turin istället för att bjuda på live-on-tape-versionen. Nederländerna respektive Tjeckien har meddelat anledningar varför de inte släpper sina klipp medan Armenien, Australien, Azerbajdzjan, Cypern, Georgien, Moldavien och Norge inte har angett några anledningar till att deras klipp ej har släppts.

Vi ska även tillägga att det blir inget live-on-tape-klipp med ESC-vinnarna Kalush Orchestras ”Stefania”, men det i det fallet berodde det på att UA:PBC fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp. Om Kalush Orchestra inte hade kunnat rest till Turin i maj hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Senaste klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland, Litauen, Bulgarien, Schweiz, Slovenien, Portugal, Kroatien, Danmark, Island, Österrike, Grekland, Finland, Israel, Serbien och Malta. Ytterligare delar släpps kommande dagar denna månad. Håll utkik!

 

San Marino: Achille Lauro – “Stripper“

 

Irland: Brooke – “That’s Rich“

 

Nordmakedonien: Andrea – “Circles“

 

Estland: STEFAN – “Hope“

 

Rumänien: WRS – “Llámame“

 

Polen: Ochman – “River“

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen