Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi tipsar om Sthlm Pride 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Efter förra årets digitala Sthlm Pride är nu festivalen tillbaka igen i delvis fysisk form under temat Nyckeln till frihet. Årets festival hålls mellan den 2:a och 8:e augusti och tack vare att många restriktioner lyfts kan de flesta events hållas på plats i Stockholm. Vi tipsar om några av de händelser som sker under veckan.

 

Var äger Stockholm Pride rum?


Stockholm Prides programblad för 2021 är fördelade på ett antal föreläsningar, musikuppträdanden och mycket mer som hålls på olika platser runt om i Stockholm inklusive att det till viss mån även sker digitalt. Årets samlingsplatser är:

 

 • Pride City
 • Var: olika platser runt om i Stockholm
 • Öppet: Hela veckan

 • Pride House
 • Var: Clarion Hotel vid Skanstull
 • Öppet: torsdag, fredag och lördag kl. 12-18
 • Biljett krävs för att komma in i lokalerna

 • Pride Stage
 • Var: Södra Teatern vid Mosebacke Torg
 • Öppet: torsdag och lördag
 • Mosebacketerrassen är öppen varje dag från kl 12:00.

 • Pride Ung
 • Var: Lava, Kulturhuset
 • Öppet: torsdag (13-18), fredag (13-18) och lördag (11-16)
 • Ingen biljett krävs för att vara på plats, däremot kan vissa events kräva föranmälan

 • Pride Fair
 • Var: entréplan Clarion Hotel vid Skanstull
 • Öppet: torsdag, fredag och lördag
 • Ingen biljett krävs för att vara på plats

 • Kinkykvarteret
 • Var: i Pride House
 • Öppet: torsdag, fredag och lördag
 • Biljett till Pride House krävs för att komma in i lokalerna
 • OBS! Kinkykvarterets sista events på lördagskvällen hålls på Södra Teatern. Biljett (max 50 släpps) krävs för att få delta.

 

Invigning och annat som är bra att känna till

Enligt det officiella programmet invigs Pride House torsdagen den 5:e augusti kl. 12:00, medan festivalen officiellt invigs samma kväll på Pride Stage med start 18:00 som sedan följer den klassiska Schlagerkvällen. Däremot hålls det hela veckan alla möjliga events som föreläsningar, musikuppträdanden, vandringar med mera. En nyhet för i år är regnbågsmarknaden Pride Fair. Festivalen pågår fram till söndag den 8:e augusti.

OBS! På grund av restriktioner släpps bara ett begränsat antal personer in vid flertalet av evenemangen. Exempelvis måste alla som vill vara på plats vid Pride Stage köpa biljetter till de evenemang som äger rum. Alla är välkomna, däremot är det alltid 18-årsgräns efter kl. 16:00 på Mosebacketerassen. Även Kinkykvarteret har 18-årsgräns.

 

Några av höjdpunkterna på schemat


Pride House-invigning

Torsdagen den 5:e augusti klockan 12:00 öppnar Pride House vid Clarion Hotel vid Skanstull. För att vara på plats krävs biljett, men det går också bra att följa invigningen online.

 

Schlagerkvällen

Varje Stockholm Pride innehåller en schlagerkväll och så även årets festival. Den hålls torsdagen den 5:e juli på Pride Stage i samband med att festivalen invigs.

I år släpps livepublik in i lokalen om än i en begränsad skara, maximalt 100 biljetter släpps. Om du inte får möjlighet till biljett inne i lokalen kommer hela tillställningen att visas på både storbildsskärm utanför Södra teatern samt online via Stockholm Prides sociala medier. Värdar för Schlagerkvällen är Tobias Karlsson och Gabriel Forss, och de artister som än så länge är bekräftade att medverka är Andy E, Clara Klingenström, Dotter, Malou Prytz, Tess Merkel och Tommy Körberg. Med reservation för ev. förändringar och tillägg till denna artistuppställning.

 

Digitala prideparaden

Dessvärre kan det även i år inte bli någon prideparad som tågar genom Stockholm, och detta till följd av coronapandemin. Istället anordnas en digital parad under ledning av Rickard Söderberg lördagen den 7:e augusti mellan klockan 12:00 till 14:00. Det blir en direktsändning som går ut i Stockholm Prides sociala medier. Sändningen innehåller både underhållning och minnen från förr, och det är även utlovat att det blir en och annan överraskning.

Du kan också medverka i sändningen genom att skicka in en maximalt 15 sekunder lång hälsning via Stockholm Prides hemsida eller via mejl

 

Avslutningsgalan

På lördagskvällen den 7:e augusti hålls avslutningsgalan på Pride Stage. Maximalt 100 personer tillåts i lokalen under tillställningen men precis som med Schlagerkvällen kommer hela tillställningen att visas på både storbildsskärm utanför Södra teatern samt online via Stockholm Prides sociala medier.

Värd för galan är Admira Thunderpussy och de artister som kommer att medverka är Cherry Wilder, Devotion, ILIC, Kristian Kaspersen, Melanie Wehbe, Patrik Jean, Sylve & Julia Alfrida och TEEO. Med reservation för ev. förändringar och tillägg till denna artistuppställning.

Även om galan hålls på lördagen hålls ett flertal events även under söndagen på olika platser i Stockholm.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen