Lillasyster: ”Låten handlar om att vara lojal och att inte svika”

Foto & copyright: Jean-Paul Bastiaans/Held MGMT AB
Bilden är publicerad med tillstånd av Lillasyster.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med hårdrocksgruppen Lillasyster som är tillbaka och den här gången tävlar med bidraget ”Til’ Over Days Are Over”.

 

Förra året var hårdrocksbandet Lillasyster med sångaren Martin Westerstrand, gitarristen Max Flövik, trummisen Ian-Paolo Lira och basisten Andreas Bladini debutanter i det här sammanhanget om än att de inte var debutanter på sin hemmascen. Bandet har som bekant spelat ihop sedan 2006 och deras debutalbum Hjärndöd musik för en hjärndöd generation blev en stor succé. Deras cover av Rihannas “Umbrella” gjorde även att gruppen blev ett välkänt namn i det svenska musiklivet. Totalt har det blivit fyra album, många grammisnomineringar och inte minst en hel del turnéer.

Och ifjol var det alltså Melodifestivaldebut med låten Pretender som tog gruppen till Andra chansen och i år är det ”Till Our Days Are Over” som gäller.

– Det känns konstigt, överväldigande och fantastiskt! Vi förstår inte vad vi har gjort för att få vara värda det här men något har vi tydligen gjort i våra liv, säger Lillasyster om att vara tillbaka i tävlingen igen.

 

Vill spela inför publik

Årets tävlingsbidrag är skapat av bandmedlemmarna Martin och Ian-Paolo gjort tillsammans med Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Martin berättar för oss att låten togs fram i ett ganska sent skede där han åkte upp till Stockholm och spelade in en grund till låten och att arbetet sedan gick vidare i gruppen.

– Det fanns en grundtextidé så vi skrev en text där på plats och sedan drog vi iväg den till vår producent Ian Paolo Lira, som också är vår trummis, och så gjorde vi en Lillasyster-låt av allting. Vi skrev den som en Lillasyster-poplåt och så blev den lite mer Lillasyster-fierad av vår producent, säger Martin Westerstrand.

 

Två saker som motiverar Lillasyster att ställa upp i tävlingen igen är att de hade hoppats på en finalplats men inte minst att de vill uppträda i Melodifestivalen inför publik.

– Om det här är den gången som vi får göra Mello så vill man inte ha gjort det enda året när det inte var publik. Så det kändes viktigt för oss att få spela inför publiken och göra vår rockgrej, säger Lillasyster.

Sedan var det så roligt för oss att vara med förra året så det var glädje som vi vill uppleva igen såklart så fort som möjligt, inflikar de.

 

Vad skulle ni säga att ert tävlingsbidrag handlar om?

– Låten handlar om att vara lojal och att inte svika utan har man någon man älskar går man bredvid den människan tills man dör.

Bandet beskriver att det finns vissa skillnader mellan deras föregående låt och årets låt, till exempel att det är en mycket mer energisk upptempolåt. Samtidigt som de utlovar att det är Lillasyster-style på låten.

 

 

Vill representera rockmusiken i tävlingen

Under årets Melodifestival har sammanlagt tre olika rockgrupper fått delta varav vi hittills har fått uppleva två av grupperna där bägge har åkt ut på sjätte respektive sjunde plats. Lillasyster säger till oss att det är svårt att veta hur tittarna kommer att rösta då de hittills har röstat på grejer som man inte har förväntat sig samtidigt som de självklart hoppas på en chans.

–  Vi är sista rockbandet kvar i den här tävlingen och vi hoppas att de skulle ge oss chansen att representera rocken lite till i den här tävlingen. Det hoppas vi på.

 

Skulle de ta sig till final i Melodifestivalen och sedan hela vägen till Turin skulle kännas mäktigt för bandet.

– Det skulle vara det största man har upplevt i livet. En otrolig ära, säger de.

 

Med det sagt vill vi önska Lillasyster stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen. Gå gärna in och följ bandet via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto för mer information om kommande musiksläpp och spelningar!

 


 

Kommentera