Vi tycker till om bidragen i deltävling 2 (Melodifestivalen 2016)

MELODIFESTIVALEN 2016. Andra deltävlingen är avklarad och vi har ett resultat – David Lindgren och debuterande Wiktoria tog veckans finalplatser, medan Molly Pettersson Hammar och Isa tävlar i Andra chansen. Nu med något dygns betänketid kommer våra åsikter om alla tävlande och showen.

Nedan presenterar vi kort om respektive artist samt vad vi panelmedlemmar tyckte om deras bidrag och framträdanden. Vänligen notera att panelens åsikter bygger enbart på liveframträdandena och inte studioversionerna.

 

David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”

Adrian: David Lindgren – wow vilken comeback! Jag konstaterar att David minsann inte hade tänkt att smyga med sin återkomst till mellon – han dängar till ordentligt med vad som kan vara en av hans bästa låtar hittills. Visst, det är inte omedelbar vinnarvarning på låten, men han sjunger den oerhört bra. Sen kan man ha många åsikter om lasern. Vi har sett den förr – senast hos Peter Jöback 2010. Men här blir den väl använd – och blir lite mer än bara en retroeffekt från 80-talet. Det är långt ifrån det snyggaste shownumret i tävlingen – men han var ändå väl värd sin finalplats.

mf16_betyg3


Alexander: David Lindgren är tillbaka, och tävlar i år med låten Sun is Shining av Axwell & Ingrosso, eller hur var det. Låten är ju skrämmande lik, men ändå inte riktigt lika bra. Jag tycker rent utsagt att han har gjort bättre. Skyline som han tävlade med för x antal år sedan var riktigt otroligt bra, men det här blev lite mera dussinpop. Klart han gick till final, han har ju namnet. Men låten och framträdandet tycker jag var tråkigt.

mf16_betyg3


Erik Det här har vi hört förut. Lasershowen är stulen av Peter Jöbacks ”Hollow”. Tycker att låten påminner om ”Sun is shining” av Axwll och ingrosso. Bara negativt från mig men jag blev besviken när David Lindgren gick vidare. De kändes som han stal en plats från någon av de andra bidragen.

mf16_betyg1


Haris: Tredje gången gillt för David Lindgren. Helt ärligt så tycker jag alla hans låtar påminner om varandra. Han gör inget nytt. Jag blev faktiskt lite överraskad att han gick direkt till final. Men tydligen har han en fanskara som röstar på honom. Han får inte mer än en 2:a av mig för jag inte går igång på denna typen av musik och för att hans låtar låter likadant.

mf16_betyg2


Hollac16: Första gången jag hörde låten tyckte jag den kändes medelbra men sedan så när han gick vidare direkt och framförde låten igen så tyckte jag den kändes mycket bättre. Dock är det ingen vinnarlåt i finalen och jag tycker att de där laserstrålarna i början tar ganska mycket fokus från själva låten. Men det här är David Lindgrens bästa bidrag av de tre han har tävlat med i Melodifestivalen. Värdig finalist tycker jag trots allt.

mf16_betyg3_5


Linn: Ingen stor överraskning att han gick till final. Låten får mig att vilja dansa och fäster sig i hjärnan. Det är en bra låt och jag tror att han kommer placera sig bra i finalen, inte vinna men en bra placering.

mf16_betyg4


Robban: David Lindgren är med för tredje gången gilt och alla gånger har han tagit sig direkt till final. Fantastiskt facit, alltså och han verkar ha blivit folkkär ordentligt och hittat en bred publikmassa som röstar på honom. Personligen tycker jag David verkar vara en superhärlig kille, sympatisk och ödmjuk. Jag går i gång på den här partylåten som har tydliga liknelser med en ovan nämnd låt. Knappast förvånande att David tog en av de två finalplatserna. Snyggt framträdande med såväl dans som ljuseffekter.

mf16_betyg4


 

 

Victor och Natten – ”100%”

Adrian: Victor och natten blev dessvärre en parentes i denna deltävling. Inte tillräckligt intressant, inte tillräckligt minnesvärt. Återigen fick vi bevisat att startposition 2 inte är den bästa positionen. Personligen tror jag att fiaskot berodde på bristen av sångkunskaper och att den lät om allt som Markus Krunegård nånsin gjort.

mf16_betyg0


Alexander: Viktor och Natten- Mitt I allt har vi fler rap-låtar än någonsin tidigare med I årets tävling. Och det har jag inget problem med alls. Norlie & KKV gör hur mycket bra sånger som helst, ju! Men nu når vi inte riktigt upp till det stadiet. Viktor och Natten i sin tur levererar lite falsksång, blandat med en låt som man inte riktigt kommer ihåg efteråt. Den känns bra I stunden, den är alltså precis som en pop-rap-låt ska vara. Tyvärr så övertygade han nog inte riktigt mig den här gången.

mf16_betyg2


Erik: Tycker låten påminner mycket om ”Kyss mig” av Axel Algmark som tävlade 2012. Låten var en riktig glädjespridare och det är svårt att inte sitta still.

mf16_betyg3


Haris: Jag hade aldrig hört Victor sjunga innan ikväll och hade ingen aning om vilken typ av musik han sysslade med. Så jag var lite nyfiken på vad som skulle bjudas. Och man kan väl inte påstå att jag var överlycklig när jag hörde hans låt. Detta är inte alls min typ av musik. Det var inte ens underhållande trotts att det var upptempo. Jag kan inte ge denna låten mer än en 1:a för det var helt ointressant.

mf16_betyg1


Hollac16: Ganska mesig blandning av Oscar Linnros och Håkan Hellström som bara blir ganska blek i jämförelse med annat som tävlar. Rätt slätstruken och trist låt med andra ord.

mf16_betyg2


Linn: Ja… Jag förstår mig inte på cheerleadersen. Vad gör de där? Jag förstår att det hade varit ett tråkigt(are) uppträdande om de inte varit där men jag förstår dem inte. Låten är ganska intetsägande.

mf16_betyg2


Robban: Detta var inget som jag gick i gång på. Blev ändå positivt överraskad att låten var lite småtrevlig, glad och catchy. Märks att Victor inte är någon etablerad sångare då rösten inte håller riktigt, utan låten gör sig bäst i studioversionen.

mf16_betyg1_5


 

 

Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”

Adrian: Molly Pettersson Hammar gör det banne mig inte lätt för sig. Jag gillar henne, men jag gillar inte låten. Den kräver alldeles för mycket av henne, och är alldeles för avancerad för att någonsin kunna gå att nynna på. Det känns som att låtskrivarna bara velat visa sina skills och glömt av helheten. Och där står Molly och sjunger – och lyckas bra med att träffa alla udda tonkombinationer. Men det låter ändå fördjävligt. Tyvärr. Inte hennes år i år heller.

mf16_betyg1


Alexander: Molly Pettersson Hammar föll ut i ett alltför tidigt skede förra året, främst eftersom det, som vanligt, var något slags problem med hjärtröstningsappen, om jag inte minns helt fel. Nu är hon tillbaka i år med en låt som inte alls är lika bra som förra årets låt. Hon levererar den riktigt bra, trots att det på sina ställen låter som en tråkig balkanballad. Överlag så tycker jag låten är ungefär två minuter för lång för sitt eget bästa, men det kan ju hända att den växer för mig under tävlingens gång.

mf16_betyg1_5


Erik: Problemet med låten är inte Molly, hon är en fantastisk sångerska som förtjänar en bättre låt. Tycker att låten aldrig kom igång utan bara stod och stampade. Jag kommer inte ihåg hur låten gick om jag ska var helt ärlig.

mf16_betyg2


Haris: Molly är en fantastisk sångerska, det tror jag vi alla kan skriva under på. Men hennes låtar i Melodifestivalen har ärligt talat inte varit de bästa. Denna låten påminde om låten hon åkte ut med förra året, men den var sämre. Ändå gick den vidare till Andra Chansen. Hon visar sin röstkapacitet även om låten inte är den allra bästa. Hon kanske borde testa en ballad i framtiden.
Det blir en 2:a för Molly är en så pass bra sångerska att hon förtjänar det. Annars är det inte mycket att hurra för.

mf16_betyg2


Hollac16: Jag håller med vissa kritiker om att Molly hade en bättre låt ifjol. Den här känns otrolig tråkig och jag tycker verkligen det är synd att hon inte åkte ut med denna låt ifjol istället. Det hade varit bättre om hon hade gått till Andra chansen med ”I’ll be fine” tycker jag.

mf16_betyg2


Linn: Jag tycker mig känna igen tonartshöjningen och kunna jämföra den med Kristin Amparos höjning förra året. Låten är bra, jag gillar den. Ingen vinnarlåt men en klart bra låt.

mf16_betyg3


Robban: Varför måste Molly tävla med intetsägande och tråkiga låtar i Melodifestivalen? Hennes sommarhit ”Something Right” är så mycket bättre än både ”I’ll be fine” och denna låten. Jag är glad att hon fick sin revansch och tog sig vidare till Andra Chansen. Det var hon absolut värd. Men faktum kvarstår, låten är så tråkig och intetsägande. Den lär åka ur med buller och brak i Andra Chansen.

mf16_betyg2


 

 

Isa – ”I Will Wait”

Adrian: Isa – nu skulle hon ju få sin revansch var det ju tänkt, men det verkar inte som att så kommer att bli fallet. Detta är en bra låt, en snygg ballad och ett riktigt snyggt scennummer med kreativ användning av belysning. Men det räcker inte. Isa ska inte sjunga det här – det krävs en sångerska med mer pondus och erfarenhet. Isa kommer inte ned i de låga tonerna ordentligt utan låter istället som en amatör i verserna. Detta är jättesynd, eftersom låten egentligen är bra, och Isa verkligen försöker. Jag vill hemskt gärna se henne i final, men varför var hon tvungen att välja just den här låten?? VARFÖR????

mf16_betyg3


Alexander: Isa – Oj vad mäktigt! Numret är fenomenalt, och låten är stark. Vet inte vad annat jag kan säga om henne! Jämfört med Don’t Stop från förra året är det definitivt en mycket mognare Isa vi ser i år, en som kan allt som har med show att göra! Varför skickar ni inte vidare henne direkt till final?!

mf16_betyg4


Erik: En fantastisk låt och en fantastisk scenshow men Isa lyckades inte lyfta låten ännu ett snäpp utan sänkte den. Kanske bättre att Molly sjungit denna låt? Som jag var inne på förra veckan så kommer ballader få svårt att gå vidare så länge hjärtappen är kvar, då folk röstar på det som har en häftig show eller medryckande musik. Ska bli spännande att se längre fram i tävlingen hur det går för övriga ballader.

mf16_betyg4


Haris: Denna låten hade varit perfekt för en bättre sångerska. Någon med en röstkaliber som Linda Pritchard exempelvis. Isa är en alldeles för dålig sångerska för att ge den här låten rättvisa. Isa borde inte ge sig på denna typen av musik utan fortsätta med sin tramsiga upptempo musik som barnen på skolgården kan dansa till. Låten hade potential, men tyvärr föll det rätt platt.
Hade denna låt framförts av en bättre sångerska så hade betyget varit mycket högre. Nu kan jag inte ge den mer.

mf16_betyg1_5


Hollac16: En av deltävlingens bästa låtar! Borde ha gått till final. Nu hoppas jag bara att hon inte möter ett för svårt motstånd i Andra chansen, exempelvis att SVT skulle sätta henne mot Samir & Viktor…

mf16_betyg4


Linn: Jag gillar det. Jag gillar att det är pampigt. Sen är Isa sjukt snygg i det mörka håret 🙂 Bra låt skulle fått åka direkt till final.

mf16_betyg3


Robban: Storfavorit att ta en av de två finalplatserna på förhand sades det. Jag är glad att så icke blev fallet. Ytterligare en medioker låt som man knappt kommer ihåg så här i efterhand. Om man ska ge något positivt ord om detta bidraget, så är det en klar uppryckning av Isa som artist jämfört med i fjol. Känns mer seriöst, vuxet och i rätt riktning med såväl scenframträdande och artisteri.

mf16_betyg2


 

 

Krista Siegfrids – ”Faller”

Adrian: Krista, du skulle nog ha stannat kvar i Finland och varit programledare i finska melodifestivalen som planerat. Hennes svenska debut blev ett fiasko, och det berodde inte på henne utan på låten. Detta var ett tråkigt halvhjärtat försök att få ihop någon form av modern schlagerpop, vilket inte funkar i längden. Gäsp!!!! Krista har massor av utstrålning och sångröst, men det räcker inte när låten är helt ointressant.

mf16_betyg1


Alexander: Krista Siegfrids, svenskfinlands egna version av LSD uppfyller i år en barnndomsdröm då hon får tävla i svenska Melodifestivalen. Låten känns just så banal som en riktig uptempo-schlagerlåt ska vara, och med den energi Krista framför den så kan det inte bli annat än bra! Trots det så kan jag ändå känna att årets Mello mest är en PR-grej för Krista, och jag har starkt påkänn att hon tävlar nästa år igen, då med ett större namn i Sverige, och med detsamma mycket större chanser att gå vidare!

mf16_betyg3


Erik: Hade höga förväntningar på Krista och hon infriade dem nästan. Låten är bra men det saknas någonting för att ta den till nästa nivå. Borde mycket väl fått en andra chans så den svenska publiken kunde fått se Krista yttligare en gång.

mf16_betyg3_5


Haris: Var det bara jag som tyckte att detta var en svensk verision av hennes ”Marry Me”? De var uppbyggda på mer eller mindre samma sätt. De hade tempohöjningar och låga partier som påminde väldigt mycket om varandra. Så upplevde jag det iaf. Jag tyckte denna var något bättre än den låten hon representerade Finland med 2013. Men det kan också bero på att jag inte kan förlåta henne för att hon besegrade Mikael Saari, som egentligen borde representerat Finland det året. Det blir en 2:a för jag tycker Krista är en duktig sångerska och för att låten ändå inte var så dålig.

mf16_betyg2


Hollac16: Jag tyckte det lät lite som Mimi Oh’s Mellolåt som tävlade för några år sedan. Annars överlag en bra låt som säkerligen lär spelas mycket på radio. Förtjänade att gå till Andra chansen.

mf16_betyg3_5


Linn: En poppig upptempo låt, men den räcker inte hela vägen. Även om det var många som sjöng på denna efter så var den inte en låt som kunde mäta sig med tex Isa eller David.

mf16_betyg2_5


Robban: Vilken besvikelse. Tramsigt och tjatigt bidrag. Hade förväntat mig något mycket bättre än det här, tyvärr. Det kändes ganska uppenbart att Krista inte skulle gå vidare. Kul för henne att fått sin barndomsdröm (Att få vara med i Melodifestivalen) i uppfyllelse.

mf16_betyg2_5


 

 

Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson – ”Håll mitt hjärta hårt”

Adrian: Patrik, Tommy & Uno hade de vackraste stämmorna och presterade kvällens klart bästa bidrag. Det verkar som att jag varje deltävling fastnar för jumbon – och det alla jumbos hittills har haft gemensamt är att de innehåller lysande sångprestationer och vackra finstämda gammeldags tongångar. Det funkar inte i den moderna mellon. Inte en chans. De sjöng som gudar och hade en melodi som kombinerade allt det som man lärde sig älska av Patrik Tommy och Uno under 90-talet. Men det är ju 20 år sen. Och som Gina sade, de är ju rätt gamla nu. Och gammal känner jag mig också när jag börjar sjunga med i deras låt. Tråkigt att erkänna men ibland är jag för gammal för melodifestivalen.

mf16_betyg4


Alexander: Och så var det dags att ta fram skämskudden. Gubbarna gör inte så mycket på scen. De är nu främst där. Och framför det tråkigaste bidraget melodifestivalen har skådat på länge. Vems idé var det här egentligen? Snälla sluta nu!

mf16_betyg1


Erik: Åh vilken fantastisk låt med tre fantastiska röster. Synd att de har bidragen redan på förhand ska vara chanslösa nu när folk röstar med hjärtappen. De äldres röster har förmodligen inte en smarttelefon och då ringer de max en gång på denna låt. Om inte hjärtappen hade funnits tror jag mycket väl att den låt kunde tagit en andra chansen plats.

mf16_betyg4


Haris: Nu blir det svårt att vara opartisk. Jag är väldigt svag för dessa tre herrars röster och musiken de tidigare skapat. Jag har ändå växt upp med deras musik, framför allt Patrik Isaksson. Men även om vi bortser från detta så var detta bra. Detta var oerhört hårt behagligt, fint och välsjunget. Det framfördes ändå av tre av landets bästa sångare och mest igenkännliga röster. Det var för bra för att åka ut faktiskt. Nostalgikänslor, tre grymma röster och en oerhört behaglig låt är kombinationen som resulterar i en 4:a från mig.

mf16_betyg4


Hollac16: Mossig låt och den så kallade ”gubbtrion” är oavsett hur bra musikaliska de än är inte direkt aktuella i år. Hade detta tävlat 2003 hade jag köpt det, men nu är det faktiskt 2016 och då förväntar jag mig mer.

mf16_betyg1_5


Linn: Ja det var väl lite väntat att de skulle åka ut. Låten är väl sådär, ganska enformig. Sen känns det som att vi har hört detta förut.

mf16_betyg1_5


Robban: Håller helt och hållet med Haris här. Tre av landets bästa sångröster. Det var vackert, stilrent och nostalgiskt från början till slut. En jumboplacering var oförtjänt tycker jag. Trodde de skulle kunna lyckas utmana om en Andra Chansen-plats, men misstänker att folk i allmänhet är väldigt mätta på gamla reliker i Mello-sammanhang.

mf16_betyg3_5


 

 

Wiktoria – ”Save Me”

Adrian: Wiktoria – wow! Låt oss skippa allt skitsnack och gå direkt till anledningen till varför hon tog sig till final: Ljussättningen och projektionen. Detta har visserligen gjorts tidigare, men aldrig så här snyggt. Detta är ännu ett bevis på att SVT har överträffat sig själva i produktionen av årets mello – och min haka var nere i golvet när jag såg det här. Man har tagit scenshowen till en helt ny nivå – och plötsligt blir allt annat irrelevant. Låten är väl okej, och sätter sig rent av lite på hjärnan. Ett bra tecken förvisso, men det är ju ingen omedelbar vinnarkandidat. Men när man lägger in scenshowen så uppkommer den där tanken: Det här skulle kunna vinna både här och i Europa! Iallafall om Europa fortfarande förundras över teknikens framsteg. Gör man det? Jag gör! Men som vi just konstaterat: Jag är ju gammal.
P.S. Jag fyller 29 i år. DS.

mf16_betyg4


Alexander: Wiktoria kommer mitt I allt ifrån ingenstans och levererar en låt som inte går att missa, och inte går att inte gilla. För en gångs skull bevisade Melodifestivalens röstare att ni inte alls bara röstar på snygga killar som tävlat förr, utan verkligen röstar på låten! Jag hoppas den kommer växa ännu mer för mig, för jag tror den kommer klara sig bra!

mf16_betyg4


Erik: Det här var kvällens bästa låt. Jag älskade låten och numret. Låten sätter sig som en tuggummi på hjärnan och scenshowen är väldigt snygg. Pratade med några kollegor på jobbet idag och de tyckte det var för mycket show och för lite låt, så de är något de bör ta med sig och utveckla showen så det blir mindre show men fortfarande show. Det där var rörigt men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

mf16_betyg4_5


Haris: Så fort gitarren började och hon började sjunga så var jag såld på Wictoria. För den lilla influensen av countrymusik i kombination med hennes unika röst var helt fantastisk. Hon hade kunnat stå och sjunga rakt upp och ner helt utan scenshowen och jag hade ändå älskat det ändå. Men med grafiken blev paketet ännu bättre. Hon hade kombinationen – snygg tjej, snyggt nummer, grym låt. Mer behöver man inte. Behöver jag ens rättfärdiga mitt betyg här? Jag sparar de sista 0,5 poängen till finalen.

mf16_betyg4_5


Hollac16: Låten är bra och Wiktoria sjunger bra. Det enda som stör mig är att de väljer att gå på lex Måns-spåret och använder sig av ljusstrålar på henne genom hela låten. Det tar allt fokus, i alla fall från mig, och blir ett rätt rörigt scennummer. Jag hade faktiskt glömt låten efter den var färdigspelad, tyvärr, men när hon gick vidare till final så lyssnade jag igen utan att kolla på lasern å allt annat och då tyckte jag låten var bra. Men Isa var snäppet bättre och jag tror tyvärr idag att Wiktoria är chanslös i finalen. Men jag kan ha fel…

mf16_betyg3


Linn: Vilken frisk fläkt! Jag gillar det! Jag trodde inte alls detta när jag bara läste vilka som skulle vara med. Trodde hon skulle åka ut på grund av att hon är för okänd men nepp. Hon sjöng sig hela vägen till final. Med den ära! Jag skulle gett den 5 poäng men jag tror Ace Wilder kommer slå henne i final.

mf16_betyg4


Robban: Wooow, det här var verkligen en uppstickare som tog för sig och slog ut de mest erfarna och favorittippade artisterna. Trevlig överraskning och en välförtjänt finalist. Kan mycket väl bli en kandidat till segern i MF-finalen i mars.

mf16_betyg4


 

Panelens topplistor

Så här tyckte respektive panelmedlem att den andra deltävlingen skulle ha slutat (personlig åsikt alltså).

 

Adrian

 1. Wiktoria – ”Save Me”
 2. Patrik, Tommy & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”
 3. David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”
 4. Isa – ”I’ll Will Wait”
 5. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
 6. Krista Siegfrids – ”Faller”
 7. Victor och Natten – ”100%”

Slutkommentar: Återigen visar SVT tecken på sin fantastiska känsla för scenproduktion. Samtliga bidrag var oerhört snygga och välproducerade, även om låtarna stundtals är helt ointressanta. Och att vissa artister knappt kan sjunga. Men bortsett från det – godkänd deltävling. Vi kunde se hur man hanterade ”uppsägningen” av Charlotte Perrelli – det gick ju tydligen bra att vara med aktivt ändå, även om hon aldrig presenterade något bidrag. Så mycket för SVT:s moral… Om jag får klaga ännu lite mer börjar jag tröttna på att man hela tiden känner sig tvungna att försvara Gina religiositet och hennes person. Det börjar bli tjatigt, eftersom det kanske hade räckt med att göra det i första deltävlingen. Mellon ska handla om annat än att försvara valet av programledare vid varje tillfälle som ges. Klart att det måste framstå som att Charlotte vill hylla sin kollega Gina – men orkar vi med mer av det i 4 tävlingar till med 4 (5) nya programledarkollegor som ska göra samma sak? Nej, snälla… Och snälla sluta med alla putslustiga kabarénummer! Edward af Sillén borde ges lite semester nu. Ta in Björn Gustafsson istället. Eller vad som helst faktiskt.

 

 

Alexander

 1. Wiktoria – ”Save Me”
 2. Isa – ”I’ll Will Wait”
 3. Krista Siegfrids – ”Faller”
 4. David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”
 5. Victor och Natten – ”100%”
 6. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
 7. Patrik, Tommy & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”

Slutkommentar: Oh vad jag älskar Gina Dirawi som programledare, samtidigt som jag vet att det egentligen är den briljanta Edward af Sillén som jag borde älska! Det att Charlotte Perelli inte fick vara programledare märktes nog ingenstans, hon hade ju lika mycket plats ändå, och bra så. Trots det relativt sena strulet med Perellis avtal tycker jag hennes roll var oslagbar. Hon sjunger som en gudinna och diva-numret satt som hand I handske för henne. Dessutom tycks hon ju kunna skådespela en del, något som de utnyttjade galant! Resultatet blev nu vad det blev, själv hade jag hoppats på ens en Andra Chansen-plats för Krista, det hade hon nog I alla fall varit värd. Men som sagt, jag har på känn att hon kommer dyka upp nästa år igen, då med en betydligt bättre låt som på riktigt kan ha en chans i tävlingen!

 

 

Erik

 1. Wiktoria – ”Save Me”
 2. Patrik, Tommy & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”
 3. Isa – ”I’ll Will Wait”
 4. Krista Siegfrids – ”Faller”
 5. Victor och Natten – ”100%”
 6. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
 7. David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”

Slutkommentar: Melodifestivalen 2016 har varit riktigt bra hittills. De flesta låtar har varit bra. Mellanakterna har hållit, det är inget man kan totalsåga i alla fall. Gina funkade bättre denna vecka, tyckte hon var lite sur och nere förra veckan. Charlotte gjorde sitt jobb. De enda jag vill klaga på denna vecka är skämten i greenroom som Gina drog. Åldersskämten med Isaksson, Nilsson och Sveningson har vi hört förut och kändes gamla och tråkiga. Det måste finnas så mycket annat att skoja om med denna fantastiska trio. Nästa vecka blir det spännande med Schyffert som programledare. Det ska bli kul!

 

 

Haris

 1. Wiktoria – ”Save Me”
 2. Patrik, Tommy & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”
 3. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
 4. Krista Siegfrids – ”Faller”
 5. David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”
 6. Isa – ”I’ll Will Wait”
 7. Victor och Natten – ”100%”

Slutkommentar: Ännu en vecka som inleds tråkigt där deltävlingen räddas av de två sista numren. Nu pratar jag givetvis om mig själv, för som vi märkte så var inte svenska folket lika förtjusta i herrtrion som jag var. Förutom dem och Wictoria så var det mellanmjölk rakt igenom hela deltävlingen. Jag hade kunnat slippa de första fem bidragen helt och ändå fått valuta för pengarna. Det hände liksom ingenting för mig. Nu åkte gubbgänget ut, men en ny stjärna föddes i Wictoria. Nu har vi 14 låtar kvar att lyssna på, men för min del kan hon få vinna hela den här tävlingen.

 

 

Hollac16

 1. Isa – ”I’ll Will Wait”
 2. David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”
 3. Krista Siegfrids – ”Faller”
 4. Wiktoria – ”Save Me”
 5. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
 6. Victor och Natten – ”100%”
 7. Patrik, Tommy & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”

Slutkommentar: Överlag var sändningen och låtarna denna vecka något sämre, men det ligger på en sådan nivå som andra deltävlingen ska göra. Dvs. här har vi inte hittat årets vinnare. Däremot var övrigt innehåll i programmet ganska bra och Gina och Charlotte gjorde stabila insatser som programledare respektive gästartist. Intressanta shownummer också á la Sillén med flera även om det kanske blir lite tröttsamt att för andra veckan i rad göra show av så kallad metahumor. Gällande låtarna får jag hoppas att det höjer sig något nästa vecka då det blir både After Dark och Lisa Ajax som ska tävla samt ett antal andra mycket spännande kort.

 

 

Linn

 1. Wiktoria – ”Save Me”
 2. David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”
 3. Isa – ”I’ll Will Wait”
 4. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
 5. Krista Siegfrids – ”Faller”
 6. Victor och Natten – ”100%”
 7. Patrik, Tommy & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”

Slutkommentar:

 

 

Robban

 1. David Lindgren – ”We Are Your Tomorrow”
 2. Wiktoria – ”Save Me”
 3. Patrik, Tommy & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”
 4. Krista Siegfrids – ”Faller”
 5. Isa – ”I’ll Will Wait”
 6. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
 7. Victor och Natten – ”100%”

Slutkommentar: Jag fullkomligt älskar programmet med Gina som programledare, fantastiska mellanakter och humoristiska inslag med Jonas Gardell’s schlagerskola. Grym cover på Helene Fischer’s hit ”Atemlos durch die Nacht” av Charlotte Perrelli. Låtarna denna veckan hade mer att önska. Wiktoria var en uppstickare som skrällde sig till final. Hon tillsammans med David Lindgren hade de två absolut intressantaste låtarna. Jag tyckte gubbtrion gjorde ett stilrent framträdande och förtjänade inte sistaplaceringen. Jag hoppas verkligen att de två kommande deltävlingarna bjuder på bättre kvalitet när det kommer till låtarna, annars får vi ett mellanår á la 2013 (senast Sverige hölll i ESC).

 


 

Kommentera