Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Så här blir duellerna i Andra chansen 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2016. Efter att den fjärde deltävlingen avslutades har det nu blivit klart vilka 8 bidrag som tävlar i nästa veckas Andra chansen om de sista fyra finalbiljetterna. SVT har inför detta offentliggjort hur bidragen ska mötas i respektive duell.

 

SVT bestämmer duellordningen

Likt förra året då SVT gjorde om reglerna för Andra chansen har duellerna i år varken lottats eller varit förutbestämda utifrån vilka deltävlingar som bidragen tävlat ifrån. Istället har SVT själva beslutat vilka bidrag (av de som gick vidare) som ska mötas och detta för att göra ett så spännande program som möjligt. Kanske även för att få folkets favoriter till final… De enda två reglerna som har funnits är att i varje duell möts ett bidrag som hamnat trea och ett bidrag som hamnat fyra och två bidrag som tävlat i samma deltävling kan inte mötas i samma duell.

Precis som ifjol blir det bara fyra dueller där varje vinnare i respektive duell går till final.

 

Så här ser uppställningen ut:

Duell 1: Panetoz mot Molly Pettersson Hammar

Duell 2: Albin & Mattias mot Boris René

Duell 3: Isa mot Saraha

Duell 4: Dolly Style mot Samir & Viktor

 

Artisten som står först i respektive duell kommer ha startnummer 1 och artisten som står sist kommer ha startnummer 2.

 

Vilka favoriter har du till finalen? Kommentera gärna!


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen