Så var torsdagsrepetitionerna i deltävling 4 (Melodifestivalen 2024)

MELODIFESTIVALEN 2023. Under torsdagen repeterade veckans tävlande artister för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har kunnat följa dessa repetitioner och här nedan följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Det ska noteras att artisterna fick scenrepetera sina framträdanden i sin helhet under torsdagen men mycket kommer att korrigeras och förändras under de kommande dagarnas repetitioner. Vi kommer såklart även att följa fredagens enskilda repetitioner och genrep och kommentera under direktsändningen på lördag. Se detta som en försmak av vad som väntar till helgen.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Stina Stjernkvist/SVT.

 

1. Albin Tingwall – ”Done Getting Over You”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Första låten blir lite som tidigare veckor start med en poplåt i upptempotakt här med lite nostalgi från 80-talets influenser. Numret är ganska enkelt uppbyggt med LED-effekter där Albin först är ensam på scenen för att sedan få sällskap av två dansare. LED-effekten används dock bara på en av skärmarna. Även om budskapet i låten är sorgligt är det en glad upptempolåt Albin bjuder på.

 

 

2. Lia Larsson – ”30 km/h”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Från upptempopop à la 80-talet ska vi inte till lugnare toner även om låttiteln här är 30 kilometer i timmen. Istället går hastigheten på musiken i Lia Larssons låt mycket snabbre och ökar bara ju längre framträdandet går. Med sig på scenen har hon med sig fyra dansare. En del LED-effekter används också för att få in fler på scenen i form av animerade figurer. Numret bjuder också på ett gigantiskt pyro, inte bara en gång utan två gånger!

 

 

3. Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Efter två starka upptemponummer blir det så en låt i lugnare tempo, den här gången är det favorittippade Dotter. Hennes nummer börjar liggandes på en flygel som omgärdas av starka lampor och scenrök innan hon sätter sig upp. Det är närkontakt med kameran hela tiden och som helhet ett intressant nummer som efter en stund övergår i att hon hoppar ned från flygeln och går runt på scenen.

 

 

4. Scarlet – ”Circus X”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Vi får också en rocklåt i den här deltävlingen som gruppen Scarlet bjuder på och som det brukar vara på en cirkus börjar numret med att en av dem sitter på en gunga och gungar innan båda möts upp mitt på scenen där denna EDM-rocklåt får sin riktiga början. Här används rött ljus och väldigt mycket LED-effekter på ett snyggt sätt, bland annat till att forma ett schackbräde på scengolvet. Scarlet har också med sig dansare på scenen.

Här kan noteras att Scarlet har valt att inte gå ut med vad de heter i verkligheten utan gruppmedlemmarna använder artistnamnen Thirsty och Scarlet.

 

 

5. Lasse Stefanz – ”En sång om sommaren”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Deltävlingen spretar verkligen i genrer och efter EDM-rock ska dansbandet Lasse Stefanz bjuda på sin sommarvisa. Numret är uppbyggt med att bandet står på en slags uppbyggd brygga på scenen där LED-golvet visar vatten och LED-väggen en himmel med kvällssol. Det är en låt för alla som längtar till sommaren!

 

 

6. Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Sist ut är Danny Saucedo som är tillbaka med en stark poplåt. Den börjar med Danny stående stilla på golvet framför en slags portal samtidigt som LED-golvet skapar en snygg effekt fram till första refrängen då en sol går upp på LED-väggen och scenen tänds upp. I övrigt är Danny själv på scenen efter att tidigare gånger har haft med sig dansare. Refrängen får också ett dansbeat. Därefter försvinner solen tillfälligt men den kommer tillbaka igen. I slutet av låten ramlar också portalen ihop och låten slutar där den börjar. En snygg inramning kan man säga att det blir.

 


 

Kommentera