Så var torsdagsrepetitionerna i deltävling 1 (Melodifestivalen 2024)

MELODIFESTIVALEN 2023. Under torsdagen repeterade de veckans tävlande artister för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har kunnat följa dessa repetitioner och här nedan följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Det ska noteras att artisterna fick scenrepetera sina framträdanden i sin helhet under torsdagen men mycket kommer att korrigeras och förändras under de kommande dagarnas repetitioner. Vi kommer såklart även att följa fredagens enskilda repetitioner och genrep och kommentera under direktsändningen på lördag. Se detta som en försmak av vad som väntar till helgen.

Samtliga fotografier ägs av ESC-Panelen.

 

1. Adam Woods – ”Supernatural”

Kommentar: Adam Woods får äran att inleda Melodifestivalen 2024 med en låt som börjar med en häftig effekt i LED-golvet på scenen i arenan som sedan övergår i effekter i väggen som förändras ju längre låten fortgår i takt med att tempot ökar. I övrigt är han själv på scenen och istället är LED-effekterna hans medhjälpare i framträdandet vilket till viss del gör att han inte känns ensam på den stora scenen.

Under framträdandet bär han skjorta samt en skinnjacka, den senare slänger han av sig i slutet av numret.

 

 

2. Samir & Viktor – ”Hela världen väntar”

Kommentar: Samir & Viktor är tillbaka efter att ha deltagit flera gånger förut. Deras nummer startar på varsin uppbyggd ställning, sedan går de ned på trappor där de också har med sig fem dansare klädda i vitt (de själva bär idag jackor i rött och blått men det är oklart om det här är scenkläder eller inte). Efter första refrängen möts Samir och Viktor på mittdelen av plattformen innan de i andra refrängen går ned på scenen. Och allt avslutas med ett glitterregn över publiken och ett snyggt pyro.

Även om det här är en partylåt går den i lite lugnare tempo jämfört med deras tidigare Melodifestivallåtar.

 

 

3. Melina Borglowe – ”Min melodi”

Kommentar: Tredje melodin i den här deltävlingen framförs av Melina Borglowe som gör ett avskalat nummer. Här har man ställt upp lampor på scenen runt henne där hon står med sin gitarr och sjunger sin visa. Det är en slags harmoni kring detta utan LED-effekter mer än lite scenrök i bakgrunden som lyser upp i det orangea ljusskenet. Slutet av låten får en tonartshöjning.

 

 

4. Elisa Lindström – ”Forever Yours”

Kommentar: Elisa Lindström är tillbaka i Melodifestivalen för tredje gången och den här gången med en schlagerpoplåt som börjar med henne stående i ett snäckskal som lyser upp i nyanser av lila. Efter den poppiga refrängen får hon sällskap av fyra dansare på scenen och då rör sig numret ut från snäckskalet. Tempot i numret ökar i andra refrängen och man märker att här finns mycket gläjde och party när Elisa framför låten. Som en fin avslutning bjuder numret också på ett härligt pyro.

I år är det för övrigt tio år sedan som Elisa deltog första gången i det här sammanhanget och även då tävlade hon i deltävling 1 i Malmö Arena på startnummer 4. Den här gången är skillnaden att hon sjunger på engelska istället för på svenska.

 

 

5. Lisa Ajax – ”Awful Liar”

Kommentar: Lisa Ajax har startnummer fem och det här är också femte gången som hon deltar i Melodifestivalen. Förra gången hon deltog var det med en upptempolåt men den här gången är det med en pianoballad. Men på scenen finns inget piano utan Lisa och två dansare som hjälper till med att dansa fram låtens budskap. Det är också en del rekvisita på scenen och LED-väggen visar en måne som blinkar i lila och vitt. Det är mycket dramatik och känslor i det här numret.

 

 

6. Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling”

Kommentar: Sist ut i den här deltävlingen är förra årets Melodifestivaltrea Smash Into Pieces som precis som då bjuder tittarna på en rocklåt som börjar dramatiskt med sångaren Chris Adam ensam på scenen med LED-effekter som visar en stad i öken innan han får sällskap av bandets två gitarrister och då blir det också en del lasereffekter innan bandets trummis (den hemliga The Apocalypse DJ) dyker upp från ingenstans.

Det är således ett annat nummer än ”Six Feet Under” men det är minst lika effektfullt och snyggt ihopsatt. Numret avslutas med ett pyro i kanterna av scenen. Sitter man i arenan får man nog se mer av detta än i TV-rutan då det bara pågår i några sekunder.

 

Melfest-veckorna inleds med läckra LED-väggar, konfetti & pyro

Den första deltävlingen i årets Melodifestival levererar en bred blandning av musikstilar och innehåller avskalad ballad, klockren schlager, EDM-rock mm. Samtliga bidrag har sin unika scenproduktion och framtoning.

Intryck från repetitionerna direkt från arenan:

Adam Woods – ”Supernatural”: Den plastiga svarta fransjackan funkar på Adam gentemot LED-golv och väggar och hela numret kommer göra sig snyggt i tv-rutan. Adam är säker i sin sång och fungerar väl som soloartist. Man kan höra Victor Crones signatur i brygga och refräng.

Samir & Victor – ”Hela världen väntar”: Killarna sjunger på varsin sida högst upp i en trappa. Oklart om vi har sett scenkläderna ännu, men för tillfället är de ”sportkillar från college”. Hela numret skriker ”Bada nakna” 2.0 och signaturen finns där. Även om man har hört det förut smittas nog många av deras glädje och energi i detta fartfyllda nummer som även inkluderar 5 coola dansare klädda i vitt. Här kommer vi bli bortskämda både med pyro och konfetti. En riktigt partyrökare!

Melina Borglowe – ”Min Melodi”: Melina framträder i en grön dräkt, som blir färgklicken på scen i detta sköra nummer. Melina är en säker artist och med flinka fingrar smeker hon gitarrens strängar i detta visnummer.

Elisa Lindström – ”Forever yours”: Deltävlingens smällkaramell! Elisa framträder i en vit, kort klänning som för tankarna till Lena Ph:s vinnarklänning när hon sjöng ”Det gör ont”, fast kortare. På kroppen har hon däremot ”målat” på mörkrosa glitter som ser urläckert ut. Bidraget är en solklar schlagerlåt, med en klockren refräng. Med husdansare i numret levereras detta härliga nummer och med konfetti levereras som pricken över i:et.

Lisa Ajax – ”Awful liar”: Konstnärlig power-ballad. Lisas röst är spot on och hela hon är som en resonanslåda! Låten är snygg och tror den går hem hos många. En klassisk hjärta-och-smärta-låt, med vacker ”Contemporary” dans framförd av en manlig och kvinnlig dansare klädda i helsvart.

Smash into pieces – ”Heroes are calling”: Killarna fortsätter leverera sin EDM-rockmusik och har nog deltävlingens mest händelserika bakgrundsskärmar och laserlampor. Känns lite som att Smash-Adam håller igen sången på slutet, men refrängen fäster likt ett plåster och får en extra dimension i delen då en barnkör kommer in. Trummisen Apoc verkar ha hamnat lite mer i bakgrunden i detta bidrag. Lite som att han blivit mer i ett med bakgrundshistorien i bandets fiktiva värld. Detta bidrag är den troliga vinnaren i deltävlingen.

 


 

Kommentera