Så var torsdagsrepetitionerna i deltävling 5 (Melodifestivalen 2024)

MELODIFESTIVALEN 2024. Under torsdagen repeterade veckans tävlande artister för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har kunnat följa dessa repetitioner och här nedan följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Det ska noteras att artisterna fick scenrepetera sina framträdanden i sin helhet under torsdagen men mycket kommer att korrigeras och förändras under de kommande dagarnas repetitioner. Vi kommer såklart även att följa fredagens enskilda repetitioner och genrep och kommentera under direktsändningen på lördag. Se detta som en försmak av vad som väntar till helgen.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Stina Stjernkvist/SVT.

 

1. Marcus & Martinus – ”Unforgettable”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Marcus & Martinus nummer börjar med bröderna går ett varv runt varandra innan de stannar upp mitt på scenen där någon slags metallställning står uppställd. Där är de i första delen av numret innan de till refrängen får upp dansare. Det blir också laserstrålar på scenen men inte upp mot taket utan på väggar och golv.

Man kan säga att de har byggt upp som ett slags rum på scenen som inte kommer att bli bortglömt.

 

 

2. Chelsea Muco – ”Controlla”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Det här numret börjar med en slags sommarkänsla med Chelsea Muco står frmamför LED-palmer. Ganska snart får hon sällskap på scenen av flera dansare. Numret bygger mycket på den härlig känsla som Chelsea tillsammans med dansarna bjuder in tittarna till.

 

 

3. Jay Smith – ”Back to My Roots”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Jay Smith bjuder inte på rock utan på en countryrockig låt som förutom han själv har med sig ett band på scenen. Han står längst fram och bakom bandet ser man låtens titel som en kuliss. Det är som helhet ett ganska enkelt nummer som har mycket countrykänsla i sig.

 

 

4. Elecktra – ”Banne maj”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Från countryrock övergår tävlingen sedan i en partylåt med Elecktra som börjar uppe på en trappa där hon står i sin snyggaste dress och får sedan sällskap av fyra manliga dansare klädda i kostym. De hjälper henne att byta om på scenen där hon har en klänning under dressen. Det kommer i vart fall bli ett shownummer med bidrag nummer 4.

 

 

5. Annika Wickihalder – ”Light”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Det här är en stark powerballad som Annika Wickihalder framför med känsla. Redan när låten startar får man höra likt hjärtat som slår och sedan ökar känslan till refrängen. Annika är själv på scenen och hon har med sig rekvisita bakom sig.

 

 

6. Medina – ”Que Sera”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Så har vi nått det sista deltävlingsbidraget för 2024 och det framförs som bekant av Medina. Här blir det fest från start till mål om börjar med en dansare som cyklar in på scenen. Sedan får man se Sami Rekik stå på en kuliss tillsammans med fler dansare medan Ali Jammali står nere på scengolvet med två dansare till. Refrängen är effektiv och det kommer absolut att bli en feststämning i arenan under det här numret. Allting avslutas med ett maffigt pyro flera gånger om.

 


 

Kommentera