Så var torsdagsrepetitionerna i deltävling 3 (Melodifestivalen 2024)

MELODIFESTIVALEN 2023. Under torsdagen repeterade veckans tävlande artister för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har kunnat följa dessa repetitioner och här nedan följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Det ska noteras att artisterna fick scenrepetera sina framträdanden i sin helhet under torsdagen men mycket kommer att korrigeras och förändras under de kommande dagarnas repetitioner. Vi kommer såklart även att följa fredagens enskilda repetitioner och genrep och kommentera under direktsändningen på lördag. Se detta som en försmak av vad som väntar till helgen.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Stina Stjernkvist/SVT.

 

1. Jacqline Moss – ”Effortless”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Den här veckan är det Jacqline Moss som får inleda programmet och gör det med en klubbig poplåt som börjar med henne själv på scenen ståendes i en ram. Strax efteråt får hon besök av fyra dansare klädd i röda dräkter. De är tillsammans hela numret till slutet då Jacqline hissas upp en bit med ramen medan dansarna är kvar på scenen.

Känslan i numret är en club-vibe, lite som den som var i Albinas ”Tick-Tock” (som tävlade för Kroatien i Eurovision 2021) fast inte i samma snabba tempo (även om Jacqlines låt är en upptempolåt).

Sedan ska det sägas att låten är gjord av bland andra Moa Carlebecker som även tävlar med ett eget bidrag i den här deltävlingen.

 

 

2. Clara Klingenström – ”Aldrig mer”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: När Clara Klingenström tävlade senast i Melodifestivalen var det med gitarr på scenen och det gör hon även den här gången. Låten börjar ganska lugnt för att redan i första refrängen växa mer och mer. Clara är själv på scenen men har med sig ett slags drapperi med tyger som enda bakgrund tillsammans med lite scenrök.

Det här är ett arenapopnummer med ett slags statement.

 

 

3. Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Kim Cesarions nummer börjar med en lampa som lyser rakt på honom, sedan tänder scenen upp i ett blått sken och fyra dansare gör honom sällskap. Tempot börjar ganska lugnt men i refrängen ökar det lite och därefter får han sällskap av fler dansare. Det är ett intressant popnummer men man saknar falsetten.

 

 

4. Klaudy – ”För dig”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Klaudy bjuder på den här deltävlingens enda ballad och numret har de byggt upp som en mindre ö på scenen. Det är gräs och vass (inte något annat i undertonen här) där han sjunger sin låt från. I övrigt är han själv på scenen. Balladen växer också en del i tempo till refrängen. Det är inte en klassisk ballad utan något annat.

 

 

5. Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Hollywoodfrun Gunilla Persson börjar sitt nummer att stå på en piedestal omgiven av fyra cowboys (dansare) på scenen. LED-väggen visar ett ökenlandskap. Senare under numret lämnar hon piedestalen som dansarna använder för att dansa på innan hon återvänder till den. Numret avslutas också med ett stort pyrotekniskt inslag.

Gunilla Persson framför den enda låt i årets startfält som bara är gjord av en enda låtskrivare, i det här fallet Fredrik Andersson.

 

 

6. Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break”

Foto & copyright: Stina Stjernkvist/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Sist ut i det här startfältet är Cazzi Opeia och här känner man direkt igen att det är en Cazzi Opeia-låt (om du gillade hennes förra Melodifestivallåt lär du gilla den här med). Numret börjar med henne själv på scenen där hon sitter på en uppbyggd kuliss formad till ett nyckehål innan hon i refrängen får upp fyra dansare klädda utifrån bilderna här ovanför. Numret går i blått på scenen och rosa och gult i hennes och dansarnas kläder. Låten får också ett litet kärleksbudskap på slutet.

Som tidigare nämnt tävlar Cazzi Opeia (eller Moa Carlebecker som hon heter) även som låtskrivare till Jacqlines låt som inleder hela programmet på lördag.

 


 

Kommentera