Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför finalen av P4 Nästa 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


P4 NÄSTA 2017. Under lördagskvällen den 26:e augusti avgjordes finalen av P4 Nästa 2017. Av åtta tävlande blev en av dessa erbjuden en plats i Melodifestivalen 2018.

Finalen hölls i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Det var för övrigt första gången som finalen hölls inomhus, dock andra gången den hölls i Linköping (alla tidigare år har det varit på nöjesfältet Liseberg i Göteborg). Det var varje enskilt P4-distrikt som först hade egna uttagningar, därefter valde en SR-jury ut 8 av dessa vinnare som fick göra upp om segern. Vinnaren får sin låt spelad P4 under hösten och blir dessutom testad på Svensktoppen. Men, för en av de 8 artisterna kom också ett erbjudande komma från SVT – nämligen om en jokerplats i Melodifestivalen 2018.

Programledare för sändningen var Linda Sundblad och Annika Jankell, och utöver de tävlande fanns också Darin, Pernilla Andersson och fjolårets P4 Nästa-vinnare Noomi med, men de tre sistnämnda uppträdde enbart som gästartister.

Jury och tittare avgjorde dock vem som slutligen skulle ta hem segern och som därmed får en möjlighet att få sin låt spelad i P4 och testad i Svensktoppen under hösten.

 

Startfältet

  1. P4 Dalarna: Stiko Per Larsson – “Kumpaner”
  2. P4 Jönköping: Miah – “That’s When We All Come Falling Down”
  3. P4 Kristianstad: Chris L Svensson – “Drive”
  4. P4 Jämtland: Sisanda – “If this is love”
  5. P4 Kronoberg: Frontback – “On and on”
  6. P4 Stockholm: Maija HomHom – “Skyskrapor”
  7. P4 Malmöhus: Michi – “Friday Night Club Escape”
  8. P4 Uppland: Jo’ & Eliah – “Since”

 

Så går finalen till

Röstningen avgjordes genom två omgångar: först avgjorde en jury och lyssnarna gemensamt två bidrag som de tyckt bäst om. Därefter inleddes en duell mellan dessa två bidrag där lyssnarna ensamt avgjorde vem som vinner. Inför duellen kom rösterna att nollställas för bägge bidragen.

 

Vem har du som favorit? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen