Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Sammanställt hur många i publiken i Ahoy som fick covid19 under Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN INFORMERAR. Det har snart gått en månad sedan Eurovision 2021 avgjordes och nu har Fieldlab som genomförde alla publiktestningar kring covid19 gjort klart sin sammanställning av publikens hälsoläge.

 

Slutsiffran: knappt två promille

Av de närmare 30 000 personer som befann sig inne i arenan Ahoy på publikplatserna vid de nio showerna var det endast 48 personer som drabbades av covid19. Det är cirka 1,6 promille av alla besökarna som var på plats eller i snitt fem besökare per tillfälle (av de maximalt 3500 personer som fick vara i arenans publikdelar samtidigt).

För att få komma in i arenan i maj var man tvungen att kunna visa upp ett negativt covid19-test som inte fick vara äldre än 24 timmar. Dessutom skulle munskydd bäras på väg in och ut från arenan, men när man väl hade funnit sin sittplats var det helt okej att ta av munskyddet. Publiken behövde ej heller bruka social distans vid sina sittplatser även om man spred ut publiken över hela arenan, dock ej på parkettplatserna som användes som Green room.

 

Få inom produktionen med som smittades

Publiksiffran inkluderar inte de personer som jobbade backstage i arenan. När det gäller den delen uttalade sig EBU under tävlingen att över 24 000 provtagningar för covid19 hade gjorts varav 16 var positiva (ca 0,06% av fallen). I samtliga fall hade personerna fått smittan utanför arenaområdet, dvs. det fanns ingen smittspridning inne i Ahoy Rotterdam.

Att så få personer smittades var nog mycket tack vare det hårda hälsoprotokollet som rådde med bland annat anvisningar om att hålla social distans, god handhygien och att använda munskydd.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen