Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

12 artister tävlar i Armeniens Depi Evratesil 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 15:e februari väljer Armenien artist och bidrag till Eurovision 2020 via uttagningen Depi Evratesil. Denna gång är det 12 artister som kommer att göra upp om segern.

 

Startfält

Så här ser startfältet ut (i bokstavsordning):

 1. Agop
 2. Arthur Aleq
 3. Athena Manoukian
 4. ERNA
 5. EVA Rida
 6. Gabriel Jeeg
 7. Hayk Music
 8. Karina EVN
 9. Miriam Baghdasaryan
 10. Sergey & Nikolay Arutyunov
 11. TOKIONINE
 12. Vladimir Arzumanyan

 

Upplägg

Efter två säsonger med uttagningen Depi Evratesil 2017 och 2018 lade armeniska TV-bolaget AMPTV ned den till 2019 och satsade allt på ett internval. Men nu, 2020, är Depi Evratesil tillbaka igen och kommer att välja såväl artist som tävlingsbidrag till Rotterdam. Finalen äger rum den 15:e februari och kommer även att kunna ses via AMPTV:s hemsida.

Startfältet har utsetts efter en nationell antagning, som inbringade totalt 53 bidrag. Därefter fick en jury på nio personer lyssna och bedöma låtarna och sedan välja ut de 12 som de tyckte bäst om. Namnen på artisterna som valts ut presenterades den 28:e januari medan tävlingsbidragen meddelas vid ett senare tillfälle.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen