Resultat: 2019 års “Best of” nationella-projekt


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

PANELENS PROJEKT. Då har det blivit dags för oss i Panelen att redovisa hur vi röstat i årets omgång av “Best of: nationella”, där vi genom fyra listor korar vinnare bland bidragen som i vintras hade en chans att i maj få åka till Tel Aviv och tävla men som av olika skäl inte blev utvalda.

Våra fyra projekt har bestått av Panelens Second Chance Contest, som är ett hyllningsprojekt till de 25 bidrag* som kom på andra plats i respektive nationell uttagning, samt våra tre skribenter Lukas, Markus och Robban som vardera har fått ta fram 27 bidrag** som de gillat bäst. De har valt ett bidrag per land och de har inte fått välja vinnaren eller tvåan.

Alla i panelen har sedan haft möjlighet att få rösta fram sina favoriter på respektive lista. Alla fyra som deltagit (två har avstått) har dels gjort en egen topp 10 för respektive projekt samt fått rösta fram om man gillat vinnaren eller tvåan/Lukas/Markus/Robbans favorit för varje land.

 

Resultat!

Nu har vi alltså röstat fram hur vi tyckt och här nedan finner ni länkar till resultaten:

 

 

Lite noteringar

* I Second Chance-projektet valde vi att bara ta med 25 länder, och detta för att BBC i Storbritannien och Duna TV/MTVA i Ungern bara redovisade vinnaren av sin tittarröstning medan resterande placeringar i dessa omgångar hölls hemligt. I övriga tre projekt finns däremot bägge länderna med.

** I Eurovision 2019 var det 27 länder (inkl. Ukraina, som sedan hoppade av) som hade en mindre eller större uttagning för att välja artist och bidrag till tävlingen. Det är från dessa uttagningar som bidragen är hämtade ifrån. Vi har valt att ha med Ukraina i årets projekt eftersom de ändå hade en uttagning som avgjordes innan de, efter sin final var avklarad, valde att hoppa av.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen