Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Här är Lesley Roys bidrag ”Maps” (Irland, Eurovision 2021)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Luca Truffarelli
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Sedan mitten av februari har det stått klart att den Irlands representant i Eurovision 2021, sångerskan Lesley Roy, kommer att framföra bidraget ”Maps”. Nu har den officiella musikvideon släppts.

Kolla gärna in den och säg vad du tycker!

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I december 2020 meddelade irländska TV-bolaget RTÉ att de hade kontrakterad Lesley Rey att än en gång få representera Irland i Eurovision Song Contest. Initialt hade hon redan valts ut till 2020 års upplaga med bidraget Story Of My Life, men då upplagan ställdes in på grund av coronapandemin är det i år som hon får sin chans i Rotterdam.

När artistvalet offentliggjordes kunde RTÉ bekräfta att en låt valts ut och att den var gjord av Lesley själv tillsammans med en rad välkända namn: Lukas Hällgren, Philip Strand, Normandie, Deepend och Emelie Eriksson vid Baggpipe Studios i Stockholm. En av dessa har i alla fall haft med ett antal bidrag i svenska Melodifestivalen och tävlat som låtskrivare bakom Schweiz 2019! Däremot dröjde det till mitten av februari innan låttiteln ”Maps” offentliggjordes. Och nu är alltså den officiella musikvideon släppt.

Det är inte första gången Irland väljer internt, men det ska kommas ihåg att alla år som Irland tävlat i Eurovision – till och med Eurovision 2015 – hade RTÉ alltid en slags final eller större uttagning för att utse artist och tävlingsbidrag. Därefter har valet av artist och tävlingsbidrag istället gjorts internt och det är ingen skillnad på det 2021.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen