Inför helgens uttagningar: vecka 5, 2021

INFÖR UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi information om de nationella uttagningar som pågår den 6:e februari, i det här fallet gäller det den första deltävlingen i Melodifestivalen, Litauens final och Norges fjärde heat.

För kännedom kommer vi att resultatuppdatera kontinuerligt så snart respektive uttagning är avklarad, och en sammanfattande artikel med alla resultat dyker upp i början av den kommande veckan.

 

Sverige: Melodifestivalen – deltävling 1

I den första deltävlingen i Melodifestivalen 2021 tävlar sju bidrag om att gå vidare till final respektive Andra chansen. Det är bara tv-tittarna som genom hjärt- och telefonröstning utser vilka bidrag som ska gå vidare. Med hjärtröstningen kan du ge upp till fem röster per bidrag medan med telefonröstningen kan du rösta maximalt 40 gånger (vilket är totalt, ej för enskilda bidrag).

Så snart som programmet startat öppnar omröstningen och du kan börja rösta. Därefter framförs alla låtar och sedan hålls en snabbgenomgång. Efter den pausas omröstningen tillfälligt och resultatet läses av. De två bidrag som vid tillfället har lägst totalpoäng åker ut medan resterande fem kvarstår i en andra omröstning vars resultat adderas samman med den första. De två bidrag som efter andra omröstningen har fått högst totalpoäng går vidare till finalen medan totaltrean och totalfyran går till Andra chansen. Totalfemman åker ut.

PS: Om det är första gången du använder Melloappen måste du ange din ålder när du loggar in. Det är också den röstningsgrupp du kommer att tillhöra under denna säsong. Om du däremot bara telefonröstar behöver du inte ange ålder.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-06

 • Tid:
 • 20:00-21:30 CET

 • Programledare:
 • Christer Björkman & Lena Philipsson

 • Plats:
 • Annexet, Stockholm

 • Röstningsprocess:
 • Tittarna röstar vidare två bidrag till final och två bidrag till Andra chansen.

 • TV-bolag/Stream:
 • SVT1 & SVT Play – Länk

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i startordning.

 1. Kadiatou – “One Touch”
 2. Lillasyster – “Pretender”
 3. Jessica Andersson – “Horizon”
 4. Paul Rey – “The Missing Piece”
 5. Arvingarna – “Tänker inte alls gå hem”
 6. Nathalie Brydolf – “Fingerprints”
 7. Danny Saucedo – ”Dandi Dansa”

 

 

norway_smallNorge: Norsk MGP – heat 4

I det fjärde heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix kommer fyra artister att tävla om en av finalplatserna. För att utse vinnaren möts bidragen i dueller som lottas fram i samband med programmets början. Därefter får publiken via en onlineröstning rösta fram en vinnare per duell vilka sedan möts i en avgörande duell där heat-vinnaren koras. De tre bidrag som inte går vidare denna gång har möjligheten att kunna ta sig till final via den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 15:e februari.

Förutom de tävlande artisterna uppträder direktkvalificerade Atle Pettersen med sitt finalbidrag World On Fire. Han medverkar dock endast som gästartist.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-06

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:10 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Länkarna går till studioversionerna.


 • KiiM – My Lonely Voice
 • Låtskrivare: Kim Rune Hagen, Espen Andreas Fjeld, Vebjørn Jernberg, Niklas Rosström

 • Landeveiens Helter – Alt det der
 • Låtskrivare: Lars-Erik Blokkhus, Petter Bjørklund Kristiansen, Thor-Erik Claussen

 • Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 • Låtskrivare: Vanessa Liftig, Robin Lynch, Marianne Pentha, Mikkel Gaup

 • Royane – Circus
 • Låtskrivare: Royane Harkati (Royane)

 

 

 

lithuania_smallLitauen: Pabandom iš naujo – final

I finalen i Litauens Pabandom iš naujo ska det avgöras vilket bidrag med tillhörande artist som ska få representera Litauen i Eurovision 2021. Inför och efter sändningen redovisar vi fakta om de tävlande och hur resultatet blev. I mån av tid kommer vi även att tycka till om bidragen.

Det ska tilläggas att gruppen The Roop, som vann fjolårets Pabandom iš naujo, är tillbaka det här året. Tack vare sin seger ifjol har LRT valt att låta de vara direktkvalificerade till finalen medan övriga i startfältet har fått gå via heats och semifinalen för att få finalplatserna.

Resultatet i programmet avgörs precis som i heaten och semifinalen av en jury samt av publiken. Enligt uppgifter ska dock finalens jury ha utökats från fem till åtta personer och eftersom de är så pass många kommer de inte att befinna sig i studion för att ge kommentarer utan de avlämnar bara sina poäng.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-06

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Vytautas Rumšas, Ieva Stasiulevičiūtė & Vaidotas Baumila

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »

 

Startfält

De tävlande listas i startordning. Länkarna går till uppträdanden i tidigare program.

 1. Voldemars Petersons – Never Fall For You Again
 2. Evita Cololo – Be Paslapcių” 
 3. Titas & Benas – No
 4. Martyna Jezepčikaitė – Thank You Very Much
 5. Gebrasy – Where’d You Wanna Go?
 6. The Roop – Discoteque

 

 


 

Kommentera