Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Norge NF 2020

Norge NF 2022 »


NORGES UTTAGNING. TV-bolaget NRK har bekräftat Norges deltagande i Eurovision 2021 samt att man kommer att välja ut artist och bidrag via sin klassiska Norsk Melodi Grand Prix. Upplägget blir i stort sett densamma som ifjol med avgörande heats inför själva finalen.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum


Det blir en klassisk Norsk Melodi Grand Prix som avgör artist och bidrag för Norge i Eurovision 2021, och likt 2020 års Norsk MGP kommer även 2021 års tävling innehålla fem heats och sedan en final. Sändningarna kommer denna gång att ske från H3 Arena i Bærum utanför Oslo med trion Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave och Ronny Brede Aase som programledare. Precis som SVT har NRK valt att hålla arenan publikfri under sändningarna men däremot visas allt i TV som planerat.

 

Upplägg

Initialt tävlar 26 bidrag i årets Norsk MGP varav 6 av  dessa låtar är direktkvalificerade till finalen. Resterande 20 bidrag delas upp i fyra stycken om fem heats, där tittarna får rösta fram en vinnare per heat vilka också går vidare till finalen. Detta sker i duellform där fyra bidrag blir två och sedan en vinnare. Av de 15 bidrag som sedan återstår får tittarna utse ett bidrag som får en ny chans och därmed den sista finalplatsen. I finalen röstar sedan tittarna fram vinnaren, dvs. Norges representant 2021.

NRK har valt att behålla startfälten hemliga till dess de är aktuella för tävlingen. Det innebär att respektive startfält presenteras på måndagar före sändning på lördagar.

 

Justering för wildcardomröstningen

Den 19:e januari kom NRK med besked om att de har valt att justera lite kring wildcardomröstningen. Det är inga direkta drastiska förändringar utan det som har hänt är att programmet bytt sändningsdag från den 14:e till 15:e februari och att det sänds i TV istället för i radio. Sändningstiden blir kl. 20:00-21:00 samt 21:20-23:00 CET. Själva omröstningen kommer att öppna så snart som alla fem heats är avgjorda.

I wildcardomröstningen kommer de 15 bidrag som tittarna inte röstade vidare till finalen i de fem heaten att tävla om en plats i finalstartfältet. Det är alltså öppet för kamp om vem som ska få denna plats.

 

Eurovision-resultat 2021

I finalen den 20:e februari utses den artist med tillhörande tävlingsbidrag som kommer att få representera Norge i Eurovision 2021.

OBS! Information gällande avgjorda sändningar (bland annat vilka bidrag som tävlat samt våra åsikter om dessa) hittar du tills vidare längst nere på sidan, alternativt om du klickar här.

 

Heats

Heat 2

I det andra heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix kommer fyra artister att tävla om en av finalplatserna. Bidragen som tävlar kommer att mötas i dueller, först i två grunddueller och sedan möts vinnarna i en avgörande duell där bara en av de två bidragen röstas vidare till finalen*. Resultatet i detta heat avgörs helt och hållet av tittarna genom onlineröstning, vilket innebär att alla som ser programmet i direktsändningen kan vara med och rösta.

Förutom de tävlande artisterna uppträder direktkvalificerade Stavangerkameratene med sitt finalbidrag Barndomsgater. De medverkar dock endast som gästartister.

* De tre bidrag som inte går vidare denna gång har möjligheten att kunna ta sig till final via den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 15:e februari.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-01-23

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:10 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Vi länkar också till studioversionerna.


 • Daniel Owen – Psycho
 • Låtskrivare: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen, Marcus Nilsen Ulstad

 • Ketil Stokkan – My Life is OK
 • Låtskrivare: Ketil Stokkan

 • Maria Solheim – Nordlyset
 • Låtskrivare: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik, Maria Solheim

 • Raylee – Hero
 • Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard, Frazer Mac

 

 

Så här tycker vi!


 1. Ketil Stokkan – “My Life is OK”
 2. Raylee – “Hero”
 3. Daniel Owen – “Psycho”
 4. Maria Solheim – “Nordlyset”

Kommentar: Jag kan inte sluta älska Ketil Stokkan, som är en av mina absoluta favoritartister i Norge! Självklart är det enormt kul att se honom tillbaka igen, även om han kanske hade sin karriärstopp sisådär runt 1986… Men han håller fortfarande även om han ju givetvis inte kommer med något superrelevant till MGP:n i år. Dock tycker jag ändå att hans bidrag är det klart mest lättlyssnade och mest minnesvärda – emedan det övriga startfältet är en gäspfest. Hade stora förhoppningar på att Raylee skulle toppa förra årets bidrag, men tyvärr blir det en tråkig remake på 80-talshitten “I need a Hero” med Bonnie Tyler. Vi har hört den förut, och originalet är bättre. Men något säger mig att den ändå går direkt till final – en finalbiljett som jag tycker tilhör Ketil.


 1. Raylee – “Hero”
 2. Maria Solheim – “Nordlyset”
 3. Daniel Owen – “Psycho”
 4. Ketil Stokkan – “My Life is OK”

Kommentar: I det här heatet finns det i alla fall två bidrag som sticker ut positivt och det är Raylees och Marias låtar. Bägge är väldigt bra och jag diggar med både i 80-talsvibbarna och i det finstämda och vackra. Daniels låt är helt okej men den behöver sina lyssningar för att bli ännu bättre. Veckans besvikelse är nog Ketils låt som verkar uppskattas en del i panelen men jag förstår faktiskt ingenting av den låten. Ketil sjunger bra och det finns förvisso ett härligt dansbandssound. Men that’s it. Nej, denna vecka måste rätt låt till final och för mig är det Raylee. Något annat vore en skräll!


 1. Raylee – “Hero”
 2. Ketil Stokkan – “My Life is OK”
 3. Daniel Owen – “Psycho”
 4. Maria Solheim – “Nordlyset”

Kommentar:  Ett svagt startfält denna vecka i vårt kära grannland. Hade stora förhoppningar på både Raylee och Ketil men det blev verkligen inte som jag väntat mig. Man hör runt om i hela Europa hur 80-talsvibbarna kommer tillbaka vilket är positivt men det betyder inte automatiskt bra för det. För min del kan vem som av mina första tre gå vidare men jag tror Raylee kommer göra det bäst på scen.


 1. Raylee – “Hero”
 2. Maria Solheim – “Nordlyset”
 3. Ketil Stokkan – “My Life is OK”
 4. Daniel Owen – “Psycho”

Kommentar: När jag sitter och recenserar dessa fyra låtar tycker jag att ettan och fyran var givna, medans tvåan och trean fick kastas om lite innan jag till slut satte dem. Att jag satte Raylee högst upp blir faktiskt en riktig skräll med tanke på att jag inte alls haft mycket till övers för hennes tidigare försök. Men nu tycker jag faktiskt att hon klämmer till med en riktigt bra låt, som jag tror kommer kunna gå varm både live och på radio.


 1. Ketil Stokkan – “My Life is OK”
 2. Maria Solheim – “Nordlyset”
 3. Raylee – “Hero”
 4. Daniel Owen – “Psycho”

Kommentar: Skulle säga att veckans heat håller en mer ojämn kvalité jämfört med föregående. I toppen har vi min favorit My Life Is Okay en tämligen skön och lite gammalmodig låt. Jag skulle inte ha något emot att lyssna på den fler gånger. Även låten Nordlyset faller mig i smaken. Men den är lite för långsam och dessvärre chanslös i sammanhanget.

Resterande två bidrag har jag inte mycket till övers för. Raylees låt är en ren nedgradering från fjolårets bidrag Wild. Och min sista plats Psycho är i stort sett bara ett beat som repeteras om och om igen. Ett bottennapp…


 1. Raylee – “Hero”
 2. Maria Solheim – “Nordlyset”
 3. Daniel Owen – “Psycho”
 4. Ketil Stokkan – “My Life is OK”

Kommentar: Förra veckan gick varken min förhandsfavorit eller tvåa vidare till final, till min stora besvikelse. Den här gången måste det bara gå vägen för Raylee som var min personliga favorit ifjol. Hennes nya låt är minst lika bra och har härliga 80-talsinfluenser samtidigt som det låter modernt. Hon är i en klass för sig. Finstämda “Nordlyset” med Maria Solheim gillar jag skarpt, men hon borde vara chanslös. Daniel Owen känns som en spännande artist även om hans musik inte riktigt är min genre. Sen är det slutligen härlig nostalgi att återse Ketil Stokkan som tävlat för Norge i Eurovision två gånger under åren 1986 och 1990 samt ytterligare en gång i MGP 1983, då han kom på andraplats. Tyvärr är låten som han tävlar med 31 år senare alldeles för ointressant och blek.


 

Heat 3

I det tredje heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix kommer fyra artister att tävla om en av finalplatserna. Bidragen som tävlar kommer att mötas i dueller, först i två grunddueller och sedan möts vinnarna i en avgörande duell där en av de två bidragen röstas vidare till finalen. De tre utslagna bidragen går istället vidare till den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 14:e februari där en av totalt 15 bidrag har chansen att ta sig tillbaka till tävlingen. Resultatet i detta heat avgörs helt och hållet av tittarna genom onlineröstning, vilket innebär att alla som ser programmet i direktsändningen kan vara med och rösta.

Förutom de tävlande artisterna uppträder direktkvalificerade Kaja Rode med sitt finalbidrag “Feel Again”. Hon medverkar dock endast som gästartist.

Inför och efter sändningen redovisar vi fakta om de tävlande och hur resultatet blev. Startfältet presenteras den 25:e januari.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-01-25

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:10 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk kommer senare

 

Startfält

Startfältet offentliggörs den 25:e januari.

 


 

Heat 4

I det fjärde heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix kommer fyra artister att tävla om en av finalplatserna. Bidragen som tävlar kommer att mötas i dueller, först i två grunddueller och sedan möts vinnarna i en avgörande duell där en av de två bidragen röstas vidare till finalen. De tre utslagna bidragen går istället vidare till den så kallade wildcardomröstningen som hålls den 14:e februari där en av totalt 15 bidrag har chansen att ta sig tillbaka till tävlingen. Resultatet i detta heat avgörs helt och hållet av tittarna genom onlineröstning, vilket innebär att alla som ser programmet i direktsändningen kan vara med och rösta.

Förutom de tävlande artisterna uppträder direktkvalificerade Atle Pettersen med sitt finalbidrag “World On Fire”. Han medverkar dock endast som gästartist.

Inför och efter sändningen redovisar vi fakta om de tävlande och hur resultatet blev. Startfältet presenteras den 1:a februari.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-06

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:10 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk kommer senare

 

Startfält

Startfältet offentliggörs den 1:a februari.

 


 

Heat 5

I det femte och sista heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix kommer fyra artister att tävla om en av finalplatserna. Bidragen som tävlar kommer att mötas i dueller, först i två grunddueller och sedan möts vinnarna i en avgörande duell där en av de två bidragen röstas vidare till finalen. De tre utslagna bidragen går istället vidare till den så kallade wildcardomröstningen som hålls dagen efter heatet (14:e februari) där en av totalt 15 bidrag har chansen att ta sig tillbaka till tävlingen. Resultatet i detta heat avgörs helt och hållet av tittarna genom onlineröstning, vilket innebär att alla som ser programmet i direktsändningen kan vara med och rösta.

Förutom de tävlande artisterna uppträder direktkvalificerade Rein Alexander med sitt finalbidrag “Eyes Wide Open”. Han medverkar dock endast som gästartist.

Inför och efter sändningen redovisar vi fakta om de tävlande och hur resultatet blev. Startfältet presenteras den 18:e januari.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-13

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:10 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk kommer senare

 

Startfält

Startfältet offentliggörs den 8:e februari.

 


Wildcardröstningen

Wildcardröstningen i Norges Norsk Melodi Grand Prix tävlar de 15 bidrag som ej kvalade vidare till final från de fem heaten om att få den sista finalplatsen i startfältet. Omröstningen avgörs enbart av publiken och resultatet presenteras i en sändning den 15:e februari.

Inför och efter sändningen redovisar vi fakta om de tävlande och hur resultatet blev. I mån av tid kommer vi även tycka till om bidragen.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-15

 • Tid:
 • 20:00-21:00 samt 21:20-23:00 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk kommer senare

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn, dock fyller vi på startfältet vartefter respektive tävlande blir klar för omröstningen (i samband med att varje heat avgörs).


 • Jorn – Faith Bloody Faith
 • Låtskrivare: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

 • Stina Talling – Elevate
 • Låtskrivare: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

 • Utslagen artist från heat 2
 • Blir klar för omröstningen: 23 januari

 • Utslagen artist från heat 2
 • Blir klar för omröstningen: 23 januari

 • Utslagen artist från heat 2
 • Blir klar för omröstningen: 23 januari

 • Utslagen artist från heat 3
 • Blir klar för omröstningen: 30 januari

 • Utslagen artist från heat 3
 • Blir klar för omröstningen: 30 januari

 • Utslagen artist från heat 3
 • Blir klar för omröstningen: 30 januari

 • Utslagen artist från heat 4
 • Blir klar för omröstningen: 6 februari

 • Utslagen artist från heat 4
 • Blir klar för omröstningen: 6 februari

 • Utslagen artist från heat 4
 • Blir klar för omröstningen: 6 februari

 • Utslagen artist från heat 5
 • Blir klar för omröstningen: 13 februari

 • Utslagen artist från heat 5
 • Blir klar för omröstningen: 13 februari

 • Utslagen artist från heat 5
 • Blir klar för omröstningen: 13 februari

 


 

Finalen

I finalen i Norges Norsk MGP 2021 kommer 12 bidrag att tävla om segern. Halva startfältet kommer att vara så kallade direktkvalificerade bidrag (som slipper kvala i heaten) medan den andra halvan består av bidrag som går vidare från respektive heat som heatvinnare. Den sista platsen i startfältet reserveras för ett wildcard som röstas fram dagen efter att det femte heatet avgjorts.

Vi kommer att fylla på startfältet i takt med att programmen avgörs och när det är dags för finalvecka kommer vi såklart att tycka till om bidragen och kora vår vinnare.

 


 • Datum:
 • 2021-02-20

 • Tid:
 • ? CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk kommer senare

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Notera att startfältet ännu inte är komplett, utan det kommer att fyllas på i takt med att heaten respektive det avslutande wildcardvalet avgörs.


 • Atle Pettersen – “World On Fire”
 • Låtskrivare: Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich, Peter Daniel Newman

 • Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose
 • Låtskrivare: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen

 • Kaja Rode – “Feel Again”
 • Låtskrivare: Magnus Martinsen, Mirjam Johanne Omdal, Andreas Gjone, Erika Dahlen

 • KEiiNO – “Monument”
 • Låtskrivare: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan, Rüdiger Schramm

 • Rein Alexander – “Eyes Wide Open”
 • Låtskrivare: Rein Alexander Korshamn, Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland

 • Stavangerkameratene – “Barndomsgater”
 • Låtskrivare: Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma, Glenn Lyse

 • TIX – “Ut Av Mørket”
 • Låtskrivare: Andreas Haukeland

 • Vinnare heat 1
 • Blir klar för final: 16 januari

 • Vinnare heat 2
 • Blir klar för final: 23 januari

 • Vinnare heat 3
 • Blir klar för final: 30 januari

 • Vinnare heat 4
 • Blir klar för final: 6 februari

 • Vinnare heat 5
 • Blir klar för final: 13 februari

 • Vinnare wildcardomröstningen
 • Blir klar för final: 15 februari

 

 

Avgjorda sändningar

Heat 1

I det första heatet i Norges Norsk Melodi Grand Prix tävlade fyra artister om en av finalplatserna. För att utse vinnaren möttes bidragen i dueller som lottades fram i samband med programmets början. Därefter fick publiken via en onlineröstning rösta fram en vinnare per duell vilka möttes i en avgörande duell där heat-vinnaren korades.

Förutom de tävlande artisterna uppträdde även direktkvalificerade KEiiNO med sitt finalbidrag Monument och TIX med sitt finalbidrag Ut Av Mørket“. De medverkade dock endast som gästartister.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-01-16

 • Tid:
 • 19:50 – ~21:15 CET

 • Programledare:
 • Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh

 • Plats:
 • H3 Arena, Bærum, Oslo

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

Startfält

Artisterna presenteras nedan i bokstavsordning efter artistnamn. Vi länkar också till studioversionerna.


 • Beady Belle – Playing With Fire
  Låtskrivare: Beate Lech (Beady Belle)

 • Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose
  Låtskrivare: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen

 • Jorn – Faith Bloody Faith
  Låtskrivare: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

 • Stina Talling – Elevate
  Låtskrivare: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

 

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Stina Talling – “Elevate”
 2. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 3. Beady Belle – “Playing With Fire”
 4. Jorn – “Faith Bloody Faith”

Kommentar: Gud vad skönt att äntligen komma igång med de nordiska uttagningarna! Norge är ju alltid en personlig favorit för mig, och jag måste erkänna att det första heatet i Norsk MGP 2021 inte gör mig besviken. Med mycket hög produktionskvalitet och synnerligen modernt sound så känner jag att flera av dessa låtar skulle funka internationellt. Ett problem är kanske dock att de är lite väl radiomässiga, och rent av club-mässiga. Svårt att se hur dessa skulle gestaltas på scenen just därför, vilket skulle kunna ge “Faith bloody faith” en liten fördel då metal alltid blir bra i tv (eller oftast iallafall). Blir ett tufft heat alltså, men “Elevate” låter bäst i mina öron. Å andra sidan brukar jag gissa fel i Norsk MGP, så…


Haris valde att inte kommentera bidragen inför sändningen.

 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Beady Belle – “Playing With Fire”
 4. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”

Kommentar: Om jag jämför med ifjol så är det inte den bästa starten på Norsk MGP, däremot är det ingen av de fyra låtarna som är dåliga. Den jag gillar bäst är Jorns låt som jag tycker är den enda låt som har riktigt mycket anamma i sig. Stinas låt är också ganska bra men den kräver sina lyssningar. Samma gäller med Beady Belles respektive Blåsemafians & Hazels låtar för dessa är också bra men det saknas mycket för att de ska bli bäst. Efter att ha lyssnat på låtarna två gånger är det här i alla fall min topp 4.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Beady Belle – “Playing With Fire”

Kommentar: Förra året hade Norge många bra låtar så jag hoppas att jag kommer få höra minst lika många bra i år. Tycker det börjar helt ok. Jorn’s rocklåt kan ju inte komma annat en etta, riktig bra! Elevate är skön att lyssna på men känns lite tunn, nåt saknas. I låten Let Loose så är det ett riktig skönt beat precis efter refrängen men man måste ju gilla det övriga också och där är det inte lika starkt. Sista låten kommer jag ärligt inte ihåg just nu fastän jag lyssnat säkert 5 gånger idag, så den lär nog inte hamna på min spotifylista. Bra start men jag hoppas den blir bättre till nästa vecka.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Beady Belle – “Playing With Fire”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Stina Talling – “Elevate”

Kommentar: Norrbaggarna kickar redan igång sin uttagning här i januari, med ett startfält som är ganska medelmåttigt. Jag får ju medge att jag som rockräv är ganska partisk när jag sätter Jorn högst upp på min lista (hyfsad heavy metal), samtidigt som jag personligen sett bättre låtar i samma genre i dessa sammanhang. I övrigt är det ganska mycket middle-of-the-road här, man vet vad man får. Om jag satte betyg redan nu hade min ranking praktiskt tagit sett ut som en riktig stege: 4, 3, 2, 1. Positivt däremot är att Norge så här långt lyckats med det jag efterlyst: mer genremässig bredd i startfältet. I alla fall om man jämför med ifjol.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Beady Belle – “Playing With Fire”

Kommentar: Nej nu är jag besviken. Första heatet håller en tämligen låg kvalité. Playing With Fire & Let Loose skulle lika gärna kunna vara två demoversioner, de tilltalar mig inte alls och känns bara som ren utfyllnad. Inte heller Elevate tilltalar mig och även om den inte låter som demoversion så kan jag knappast förneka att man hört den här “mörka poplåten” flera gånger förut de senaste åren.

Den enda låten i startfältet jag faktsikt gillade var Faith Bloody Faith Den sticker visserligen ut i startfältet. Men någon vinnare är det inte. Jag tror och hoppas inte att Norges bidrag blir en av dessa fyra låtar.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Beady Belle – “Playing With Fire”
 4. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”

Kommentar: Äntligen har det blivit dags för en ny MGP-upplaga. Även om detta första heat inte alls öppnar lika starkt som fjolårets första heat, så hittar jag en tydlig favorit i Jorn Lande som jag var lite nyfiken att få höra på förhand eftersom min far är ett stort fan av honom sedan lång tid tillbaka. Det var också det enda namnet bland dessa fyra tävlande kandidater som jag kände igen sedan tidigare. Även om metal och rock inte är min favoritgenre, så föll jag pladask för ”Faith Bloody Faith” som känns som en nostalgisk schlagerinspirerad rocklåt med tydliga melodislingor och en rutinerad sångare som har en grymt bra röst. Hoppas norrmännen väljer vidare honom till final annars är min reserv Stina Talling med sin härliga midtempo-poplåt. Det ska även bli väldigt intressant att höra Keiinos tävlingslåt som är direktkvalificerad till finalen redan. Jag kommer sitta bänkad på lördagskvällen och följa sändningen utan tvekan. Det blir en fin uppvärmning inför vår svenska Melodifestival.


 1. Jorn – “Faith Bloody Faith”
 2. Stina Talling – “Elevate”
 3. Blåsemafian ft. Hazel – “Let Loose”
 4. Beady Belle – “Playing With Fire”

Kommentar: Vilken underbar start på årets MGP! Tänk så olika vi kan tycka! En bra blandning av låtstilar, sekvenser av sött, salt, surt och beskt och även om jag allt som oftast inte lyssnar på stilen så föll mina toppoäng på Jorn. När en hederlig rocklåt lyckas sticka ut, då faller jag! Som god tvåa väljer jag Stina Talling. Ju mer jag lyssnar på låten desto mer växer den. Hon påminner mycket om svenska Klara Hammarström i rösten och tror mycket väl hon går hem bland lyssnarna. Men hur det går hem i tv-rutan återstår att se. Blåsemafian ft Hazel har ett bidrag med väldigt skönt gung, som går hem på dansgolvet, men låten känns inte fullkomlig. Missade man refrängen eller var det bara jag? Beady Belle har en bra röst, men låten sätter sig inte alls på minnet. Ska bli spännande att lyssna på bidragen till nästa heat!

 

Resultat av heat 1


Det första heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Stina Talling – Elevate
 2. Beady Belle – Playing With Fire

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Stina Talling – Elevate
 2. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose

 

Det här resultatet innebär således att Blåsemafian ft. Hazel med bidraget “Let Loose” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Beady Belle med bidraget “Playing With Fire”, Jorn med bidraget “Faith Bloody Faith” och Stina Talling med bidraget “Elevate” får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare 6 bidrag redan klara att tävla i finalen, vilka är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Två av dessa bidrag (KEiiNO med Monument och TIX med Ut Av Mørket) framfördes i programmet.

Om du missade programmet går det att se i sin helhet via denna länk.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen