Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vasil representerar Nordmakedonien i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Martin Trajanovski
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Ytterligare ett land kommer att skicka den artist som valdes ut att tävla i Eurovision 2020. I det här fallet gäller det Nordmakedonien som för ett andra år kommer att representeras av sångaren Vasil.

 

Vad har hänt?

För mer än ett år sedan stod det klart att Vasil skulle representera Nordmakedonien i Eurovision Song Contest. Efter att ha varit en del av bakgrundskören till Tamara Todevskas “Proud” på plats i Tel Aviv 2019 skulle det vara hans tur att få stå längst fram i rampljuset på Eurovisionscenen. Senare under vintern valdes låten ”You” ut som tävlingsbidrag och allt såg ut att vara klart för tävlan i Rotterdam då coronaviruset kom i vägen och satte stopp för hela tävlingen.

 

Öppen antagning avgör tävlingsbidraget

Nu ett år senare har TV-bolaget MRKTV fattat beslut om att låta Vasil få fortsätta sin Eurovision-resa till Rotterdam. Den här gången blir det inte med ”You” utan en helt annan låt som väljs ut genom en öppen antagning som hålls öppen till den 27:e januari. Vem som helt får skicka in förslag på låtar, och om du är intresserad ska du mejla in din låt till följande adress: eurosong.macedonia@gmail.com

För att få tävla ska låten vara som längst 3 minuter lång och vara av hög kvalité. Dessutom måste alla krav EBU ställer kunna uppfyllas.

 

Fakta: Så såg det ut 2020


Inför Eurovision 2020 skulle Vasil ha tävlat med låten ”You” som gjordes av Nevena Neskoska, Kalina Neskoska och Alice Schroeder. Så här såg musikvideon ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen