Vasil representerar Nordmakedonien i Eurovision 2021

Foto & copyright: Martin Trajanovski
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Ytterligare ett land kommer att skicka den artist som valdes ut att tävla i Eurovision 2020. I det här fallet gäller det Nordmakedonien som för ett andra år kommer att representeras av sångaren Vasil.

 

Vad har hänt?

För mer än ett år sedan stod det klart att Vasil skulle representera Nordmakedonien i Eurovision Song Contest. Efter att ha varit en del av bakgrundskören till Tamara Todevskas “Proud” på plats i Tel Aviv 2019 skulle det vara hans tur att få stå längst fram i rampljuset på Eurovisionscenen. Senare under vintern valdes låten ”You” ut som tävlingsbidrag och allt såg ut att vara klart för tävlan i Rotterdam då coronaviruset kom i vägen och satte stopp för hela tävlingen.

 

Öppen antagning avgör tävlingsbidraget

Nu ett år senare har TV-bolaget MRKTV fattat beslut om att låta Vasil få fortsätta sin Eurovision-resa till Rotterdam. Den här gången blir det inte med ”You” utan en helt annan låt som väljs ut genom en öppen antagning som hålls öppen till den 27:e januari. Vem som helt får skicka in förslag på låtar, och om du är intresserad ska du mejla in din låt till följande adress: eurosong.macedonia@gmail.com

För att få tävla ska låten vara som längst 3 minuter lång och vara av hög kvalité. Dessutom måste alla krav EBU ställer kunna uppfyllas.

 

Fakta: Så såg det ut 2020


Inför Eurovision 2020 skulle Vasil ha tävlat med låten ”You” som gjordes av Nevena Neskoska, Kalina Neskoska och Alice Schroeder. Så här såg musikvideon ut:

 


 

Kommentera