Spanien bekräftar sitt deltagande i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. Spanska TV-bolaget RTVE har bekräftat att Spanien kommer att delta i Eurovision 2022. Vilken slags uttagning som väntar kommer att presenteras den 22:a juli.

 

Vad har hänt?

RTVE gick under fredagen den 16:e juli ut med uppgifter om att de tänker tillkännage sin uttagningsmetod till Eurovision 2022 under den kommande veckan i juli. Efter att landet har fått flera sämre slutplaceringar i tävlingen, nu senast en 24:e plats i final med artisten Blas Cantó, verkar planen vara att hitta rätt artist och låt som kan ta Spanien tillbaka till toppen igen. Vad det blir återstår alltså att se inom några dagar. Tills vi vet mer kan vi konstatera att Spanien är det 16:e landet i ordningen som har bekräftat sitt deltagande i Eurovision 2022.

Så här såg det för övrigt ut när Blas Cantó framförde sitt bidrag i finalen i maj:

 


 

Kommentera