Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Spanien bekräftar sitt deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Spanska TV-bolaget RTVE har bekräftat att Spanien kommer att delta i Eurovision 2022. Vilken slags uttagning som väntar kommer att presenteras den 22:a juli.

 

Vad har hänt?

RTVE gick under fredagen den 16:e juli ut med uppgifter om att de tänker tillkännage sin uttagningsmetod till Eurovision 2022 under den kommande veckan i juli. Efter att landet har fått flera sämre slutplaceringar i tävlingen, nu senast en 24:e plats i final med artisten Blas Cantó, verkar planen vara att hitta rätt artist och låt som kan ta Spanien tillbaka till toppen igen. Vad det blir återstår alltså att se inom några dagar. Tills vi vet mer kan vi konstatera att Spanien är det 16:e landet i ordningen som har bekräftat sitt deltagande i Eurovision 2022.

Så här såg det för övrigt ut när Blas Cantó framförde sitt bidrag i finalen i maj:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen