Agnes Rehn: ”Musiken har alltid funnits med mig”

Foto: Joel Wessman

P4 NÄSTA 2020. Inför finalen i P4 Nästa fick vi en pratstund med finalisten Agnes Rehn som tävlar med bidraget ”Goodbye”. Vi är nyfikna på hennes musikaliska resa, tankarna bakom tävlingsbidraget och inte minst om möjligheten att bli joker i Melodifestivalen 2021.

 

I skrivande stund förbereder sig Agnes Rehn för att tävla i finalen i P4 Nästa, något som hon själv tycker ska bli väldigt roligt och som hon är taggad för, även om det samtidigt var lite av en chock för henne, om än glädjande, att hon tog sig hela vägen till den avgörande finalen. Vägen dit började redan för ett år sedan då Agnes körade bakom Andrée Theander i P4 Jönköpings final. Efter finalen hörde Andrée av sig och frågade om hon ville  ställa upp själv som artist med låten ”Goodbye”  som Andrée gjort tillsammans med Joel Wessman.

– Jag var självklart på och det visade sig bli en mycket större och roligare resa än jag tror någon av oss kunnat förvänta sig, säger Agnes.

 

Vad skulle du säga att ”Goodbye” handlar om?

– Den handlar om att ta steget och våga kliva ur en dålig relation. Även om det är lätt att hålla kvar i en relation bara för att den ger någon slags trygghet kan det vara för det bästa att säga hejdå även om det känns svårt, säger hon.

 

Musiken har alltid funnits där

Fast egentligen startade den musikaliska resan ännu tidigare i Agnes liv.

– Musiken har alltid funnits med mig, genom hela livet. Det började med att jag sjöng i barnkörer och senare började jag spela fiol och ta sånglektioner. Den är en lika naturlig del i min vardag som att äta, sova eller bara finnas, och det har den alltid varit, säger Agnes.

– Det jag är mest stolt över är att jag alltid hållit kvar vid sången och musiken, oavsett om det inte klassats som “coolt” eller när folk har tyckt det är orimligt att drömma om att syssla med musik som något annat än bara ett fritidsintresse. Om jag någon gång varit nära på att lägga av så har det berott på min egen prestationsångest, och den är något jag aktivt försöker jobba bort helt och hållet, tillägger hon.

 

Är ganska poppig

Agnes beskriver sin musikstil som ganska poppig, något som hon själv tycker går igenom i ”Goodbye”. Personligen gillar hon att skriva och sjunga låtar med mycket inslag av andra genrer såsom exempelvis folk och soul. Inspirationerna har alltid kommit från en stor blandning artister, genremässigt som röstmässigt.

– Ska jag nämna några av alla fantastiska artister och grupper är Miriam Bryant, Tash Sultana, Nina Simone, Hiatus Kaiyote, Veronica Maggio, Janis Joplin och Al Jerraeu, säger hon.

 

Kan ta sig hela vägen till Melodifestivalen

På lördag (12:e september) väntar nu en spännande final där bland annat publiken är med och röstar fram vinnaren. Om det skulle bära sig till seger kommer vi att få höra mycket av ”Goodbye” i P4 framöver och senare i höst kommer vinnarlåten även att testas in på Svensktoppen. Förutom det delar ju också SVT ut ett bonuserbjudande om att få tävla som artist i Melodifestivalen 2021, något som Agnes gärna vill göra!

– Det skulle kännas fantastiskt roligt. Helt sjukt faktiskt, säger Agnes med glädje.

– Det är ju något jag följt sedan jag var liten och det hade varit otroligt häftigt att få vara med i en sådan gigantisk produktion!, tillägger hon.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Agnes Rehn ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Västerås lördagen den 12:e september.

 


Fakta


  • Tävlingsbidrag
  • ”Goodbye”
  • (Bidraget har startnummer 8 av 8 i ordningen.)

  • P4-distrikt
  • Kronoberg

  • Beskriv dig själv med tre ord
  • Kreativ, lojal och ambitiös

  • Följ gärna Agnes Rehn i sociala medier:
  • Instagram: @agnesrehn
  • Spotify

 


 

Kommentera