Så var Eurovision in Concert 2019

EUROVISIONFESTER. Lördagen den 6:e april anordnades den första Eurovision-förfesten för säsongen: Eurovision in Concert i Nederländernas huvudstad Amsterdam. Detta event är en av de mer populära festerna som i år ägde rum för 11:e gången i ordningen. Här berättar vi mer om vilka artister som deltog samt länkar till framträdanden och intervjuer!

 

Vad hände i Amsterdam?

Nederländerna anordnade förfesten Eurovision in Concert som är en av många så kallade förfester (Pre Partyn) inför Eurovision Song Contest 2019. Precis som ifjol ägde evenemanget rum i arenan AFAS Live och detta så att fler kunde få ta del av festligheterna.

Det var som tidigare nämnt elfte gången gillt som denna förfest ägde rum och 28 av årets Eurovision-artister valde att delta. Förutom dem dök några gästartister upp, däribland Nicole (Tysklands Eurovisionvinnare 1982) och Dana International (Israels vinnare 1998 samt deltog även 2011).

 

Nedan kan ni lyssna på liveklipp och intervjuer av de deltagande artisterna med tillhörande Eurovisionbidrag för i år, men först ett litet sammandrag:

 

Medverkande artister (tävlande i Eurovision 2019)

 

 

Gästartister (från tidigare år)

 

 

Kommande Pre Partyn

Amsterdam-eventet var alltså den första för säsongen och ytterligare fester är inplanerade. Så här ser datumen ut:

 

  • 12 april: Eurovision Pre-Party Riga. Info »
  • 14 april: London Eurovision Party. Info »
  • 19-20 april: Eurovision Spain Pre-Party, Madrid. Info »
  • 24 april: Moscow Eurovision Preparty, Moskva. Info »

 


 

Kommentera