Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Så var Eurovision in Concert 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISIONFESTER. Lördagen den 6:e april anordnades den första Eurovision-förfesten för säsongen: Eurovision in Concert i Nederländernas huvudstad Amsterdam. Detta event är en av de mer populära festerna som i år ägde rum för 11:e gången i ordningen. Här berättar vi mer om vilka artister som deltog samt länkar till framträdanden och intervjuer!

 

Vad hände i Amsterdam?

Nederländerna anordnade förfesten Eurovision in Concert som är en av många så kallade förfester (Pre Partyn) inför Eurovision Song Contest 2019. Precis som ifjol ägde evenemanget rum i arenan AFAS Live och detta så att fler kunde få ta del av festligheterna.

Det var som tidigare nämnt elfte gången gillt som denna förfest ägde rum och 28 av årets Eurovision-artister valde att delta. Förutom dem dök några gästartister upp, däribland Nicole (Tysklands Eurovisionvinnare 1982) och Dana International (Israels vinnare 1998 samt deltog även 2011).

 

Nedan kan ni lyssna på liveklipp och intervjuer av de deltagande artisterna med tillhörande Eurovisionbidrag för i år, men först ett litet sammandrag:

 

Medverkande artister (tävlande i Eurovision 2019)

 

 

Gästartister (från tidigare år)

 

 

Kommande Pre Partyn

Amsterdam-eventet var alltså den första för säsongen och ytterligare fester är inplanerade. Så här ser datumen ut:

 

  • 12 april: Eurovision Pre-Party Riga. Info »
  • 14 april: London Eurovision Party. Info »
  • 19-20 april: Eurovision Spain Pre-Party, Madrid. Info »
  • 24 april: Moscow Eurovision Preparty, Moskva. Info »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen