Inför: nationella uttagningar 20 januari 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Lördagen den 20 januari 2018 fortsatte Litauens Eurovizijos med sitt andra heat och Frankrikes Destination Eurovision avgjorde sin andra semifinal. Samtidigt var det premiär för det första heatet av Ungerns uttagning A Dal. I denna artikel sammanfattade vi förutsättningarna inför sändningarna.

 

Frankrike: Destination Eurovision (semi 2)

 • Datum: 2018-01-20
 • Tid: 21:05 – 23:35 CET
 • Programledare: Garou
 • Plats: Studios de France (Bât 217), Saint-Denis
 • Röstningsprocess: 100% juryröstning
 • TV-bolag/Stream: France2 – Länk
 • TV5Monde – Länk
 • Facebook – Länk

 

Panelen inför: Efter flera år med i princip enbart interval har France2 valt att byta strategi till en uttagning som omfattar två semifinaler och en final. I denna semifinal tävlar 9 artister om 4 platser i finalen och det är enbart två jurygrupper som avgör vilka finalister blir. Den ena jurygruppen består av tre franska artister (Amir, Isabelle Boulay och Christophe Willem) och den andra av delegationschefer från Sverige (Christer Björkman), Italien (Nicola Caligiore) och Vitryssland (Olga Salamakha). Först i finalen får tittarna vara med och bestämma vem som ska vinna.

Observera att programmet är förinspelat och att det är endast jurypersonligheterna som tidigare nämnts som fäller avgörandet vilka som går till final.

Läs mer om Frankrikes andra semifinal »

 


 

Litauen: Eurovizijos 2018 (heat 2)

 • Datum: 2018-01-20
 • Tid: 20:00 – 22:20 CET
 • Programledare: Mantui Stonkui och Ugnei Skonsmanaitei
 • Plats: ?, Litauen
 • Röstningsprocess: 50% juryröstning & 50% tittarröstning
 • TV-bolag/Stream: LRT – Länk

 

Panelen inför: Efter en veckas uppehåll är Litauen tillbaka med sina heats, denna gång det andra i ordningen. Precis som det föregående programmet är även detta program förinspelat och juryn har redan angett sina poäng på förhand. Nu är det dock upp till tittarna att säga sitt och dela ut den andra hälften av rösterna. Exakt hur många bidrag som går vidare i tävlingen har vi inga uppgifter om, utan det får vi se i resultatdelen.

Då nästan inga låtar har släppts i helhet kommer några av oss i panelen ge kommentarer om liveframträdandena istället.

Läs mer om Litauens andra heat »

 


 

Ungern: A Dal 2018 (heat 1)

 • Datum: 2018-01-20
 • Tid: 20:30 – 22.45 CET
 • Programledare: Rátonyi Kriszta & Freddie
 • Plats: Budapest
 • Röstningsprocess: Två röstningsomgångar; först 50% juryröstning och 50% tittarröstning som avgör fem bidrag, sedan får tittarna 100% makt att rösta fram ett wildcard
 • TV-bolag/Stream: MTVA/Duna TV – Länk

 

Panelen inför: Det har blivit dags för Ungerns första heat där 10 bidrag ska göra upp om några platser i de två kommande semifinalerna. Upplägget för heatet går genom två röstningsomgångar.

Den första sker under jury- och tittarröstning, för under varje artists liveframträdande kan publiken rösta på bidraget genom s.k. app-röstning. Efter framträdandet kommer även programmets jury, bestående av personligheterna Schell Judit, Mező Misi, Frenreisz Károly och Both Miklós, att avlägga enskilda poäng mellan 1-10. Deras totalpoäng adderas samman med tittarnas app-poäng, som blir ett snitt av hur folk röstade. De fem bidrag som får högst totalpoäng av juryn och tittarna efter första omgången går direkt till semifinalerna.

Därefter inleds andra omgången, där tittarna själva får rösta fram ett wildcard bland de bidrag som ej gick vidare direkt. Totalt är det alltså 6 bidrag som går vidare till semifinalerna. Programledare är Rátonyi Kriszta och sångaren Freddie (som tävlade för Ungern i ESC 2016).

Läs mer om Ungerns första heat »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen