« Ungern NF 2017

Ungern NF 2019 »


A Dal 2018

A Dal 2018

UNGERNS UTTAGNING. För sjunde året i rad var det A Dal som ungersk TV använde för att utse sin artist och bidrag till Eurovision Song Contest. 30 artister valdes från början ut till tävlingen som sedan gallrades ut genom tre heats och två semifinaler tills det bara var åtta bidrag kvar.

Bidragen valdes ut efter en nationell antagning, som denna gång inbringade mer än 350 bidrag. En jury sållade ned antalet till 30 tävlande.

Programledare för sändningarna i 2018 års omgång av A Dal blev Rátonyi Kriszta och sångaren Freddie (som tävlade för Ungern i ESC 2016). Dessa två var nya programledare för denna säsong. Utöver nya programledare var också Schell Judit och Mező Misi två nya jurymedlemmar medan Frenreisz Károly och Both Miklós var kvar sedan ifjol.

 

Upplägg i programmet

I heaten och i semifinalerna röstade först en fyramannajury och tv-tittarna fram ett antal bidrag som gick vidare till nästa omgång. Varje jurymedlem betygsatte låtarna från 1 till 10 och tv-tittarna röstade genom en app under framträdandena där en snittpoäng kom fram. I heaten var det juryns och tittarnas topp 5 som gick vidare, medan i semifinalerna var det endast topp 3. Efter varje elimineringsomgång fick tv-tittarna rösta fram ett wildcard bland de låtar som hamnat utanför topplaceringarna.

I finalen tävlade åtta artister, där först programmets jury röstade fram fyra till en avgörande omgång då tittarna fick hela makten.

 

Datum & händelser

Dessa datum ägde A Dal 2018 rum:

 

 

 

Heat 1

Fakta

 • Datum: 2018-01-20
 • Tid: 20:30 – 22.40 CET
 • Programledare: Rátonyi Kriszta & Freddie
 • Plats: Budapest
 • Röstningsprocess: Två röstningsomgångar; först 50% juryröstning och 50% tittarröstning som avgör fem bidrag, sedan får tittarna 100% makt att rösta fram ett wildcard
 • TV-bolag/Stream: MTVA/Duna TV – Länk

 

Panelen inför: Det har blivit dags för Ungerns första heat där 10 bidrag ska göra upp om några platser i de två kommande semifinalerna. Upplägget för heatet går genom två röstningsomgångar.

Den första sker under jury- och tittarröstning, för under varje artists liveframträdande kan publiken rösta på bidraget genom s.k. app-röstning. Efter framträdandet kommer även programmets jury, bestående av personligheterna Schell Judit, Mező Misi, Frenreisz Károly och Both Miklós, att avlägga enskilda poäng mellan 1-10. Deras totalpoäng adderas samman med tittarnas app-poäng, som blir ett snitt av hur folk röstade. De fem bidrag som får högst totalpoäng av juryn och tittarna efter första omgången går direkt till semifinalerna.

Därefter inleds andra omgången, där tittarna själva får rösta fram ett wildcard bland de bidrag som ej gick vidare direkt. Totalt är det alltså 6 bidrag som går vidare till semifinalerna. Programledare är Rátonyi Kriszta och sångaren Freddie (som tävlade för Ungern i ESC 2016).

OBS: Det går att vara med och påverka resultatet genom att ladda ner “A Dal 2018-appen”.  Den går att ladda ner för både IOS och Android. Poängen avger man när artisterna framför sina bidrag. Poängen räknas med i tittarrösterna och är helt gratis.

 

Startfältet

De tävlande presenteras i startnummerordning.

 

1. Living Room – “Kirakat élet”
Text &/musik: Benjamin Pál, Patrik Prommer


 

2. Vastag Tamás – “Ne hagyj reményt”
Text &/musik: Krisztián Sztevanovity, Dusán Sztevanovity


 

3. Noémo – “Levegőt!”
Text &/musik: Noémi Takácsová, Dániel Ferenc Szabó, Bálint Artúr Szeifert, István Tóth, Márton Jeszenszky


 

4. Leander Kills – “Nem szól harang”
Text & musik: Leander Köteles


 

5. Süle Zsolt – “Zöld a május”
Text &/musik: Zsolt Süle, Péter Bodnár


 

6. Knoll Gabi – “Nobody to Die For”
Text &/musik: Gabi Knoll, Krisztián Burai, Stanislav Bendarzsevszkij


 

7. Fourtissimo feat. Markanera – “Kisnyuszi a kalapban”
Text &/musik: Valéria Ferencz-Kuna, Márton Kuna, Gyula Ferencz-Kuna, Bence Kuna


 

8. Ceasefire X – “Satellites”
Text &/musik: Bence András Vavra, Norbert Szűcs, Kata Kozma


 

9. Király Viktor – “Budapest Girl”
Text &/musik: Viktor Király, Ashley Hicklin, Marcel Závodi


 

10. Patikadomb – “Jó szelet!”
Text &/musik: Gábor Dobos, Tamás Kátai, Gyula Ujvári


 

Panelen tycker till!

Inför det första heatet kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor.

 

 1. Ceasefire X – “Satellites”
 2. Fourtissimo feat. Markanera – “Kisnyuszi a kalapban”
 3. Living Room – “Kirakat élet”
 4. Vastag Tamás – “Ne hagyj reményt”
 5. Király Viktor – “Budapest Girl”
 6. Patikadomb – “Jó szelet!”

Kommentar: Överlag är detta heat godkänt, i något fall mer än godkänt, men det saknas några godbitar för att det ska bli riktigt bra. Åtminstone känns det så nu när jag bara har hört studioversioner och inte sett några liveframträdanden. Är lite besviken på min fjolårsfavorit Leander Kills, för även om jag gillar riktigt tunga hårdrockslåtar så tar de i lite väl mycket. Risken är att de skrämmer bort tittarna. Men å andra sidan ska de ha cred för att de inte behöver “schlagerfiera” rocken för att få tävla (som det väldigt ofta är i Sverige). De kör på sin grej och det är bra, men lite för “tungt” här anser jag. Sedan är det väldigt mycket som känns som bra radiomusik, men det finns ingen låt av dessa 10 jag skulle vilja skicka till Eurovisionen.

Förhoppningsvis får jag en annan uppfattning efter att ha sett liveframträdandena.

 

 1. Leander Kills – “Nem szól harang”
 2. Patikadomb – “Jó szelet!”
 3. Vastag Tamás  – “Ne hagyj reményt”
 4. Fourtissimo feat. Markanera – “Kisnyuszi a kalapban”
 5. Süle Zsolt – “Zöld a május”
 6. Knoll Gabi – “Nobody to Die For”

Kommentar: I första heatet blir det väldigt mycket återseenden, då flera av artisterna varit med tidigare, bland annat Király Viktor, Knoll Gabi, Vastag Tamás och en herre som heter Köteles Leander. Ganska medium startfält, trots att Leander Kills åter ligger etta hos mig i detta heat är “Nem szól harang” den låt som är minst bra av de tre favoriter jag tagit till mig av hela uppsättningen av A Dal 2018. Det finns vissa låtar längre fram i tävlingen som jag kommer se mer fram emot. Vilka det är kommer ni få se då.

 1. Süle Zsolt – “Zöld a május”
 2. Living Room – “Kirakat élet”
 3. Patikadomb – “Jó szelet!”
 4. Noémo – “Levegőt”
 5. Leander Kills – “Nem szól harang”
 6. Fourtissimo feat. Markanera – “Kisnyuszi a kalapban “

Kommentar: Till att börja med att säga hur otroligt glad jag är över att Ungern har så många låtar på sitt egna språk uttagningen. Någonting som många andra borde ta efter omgående.
Låtkvalitén i första heatet är jag dessvärre inte lika nöjd med. Min klara favorit är ”Zöld a május” som i min mening är den mest genuina låten i startfältet. De edna andra två låtarna jag brydde mig om att lyssna klart på var ”Jó szelet!” & ”Kirakat élet”. Resterande bidrag är enligt mig inte mer än okej eller allmänt tråkiga och intetsägande. Tror inte att vi kan lokalisera årets eurovisionvinnare här.

 

 1. Vastag Tamás  – “Ne hagyj reményt”
 2. Fourtissimo feat. Markanera – “Kisnyuszi a kalapban”
 3. Ceasefire X – “Satellites”
 4. Leander Kills – “Nem szól harang”
 5. Noémo – “Levegőt!”
 6. Knoll Gabi – “Nobody to Die For”

Kommentar: Ett medelmåttigt första heat där jag har tre kandidater som jag håller lite extra hårt på. Jag tycker att det är synd att deltävlingens bästa sångare Király Viktor har en sån medioker låt. Man har fått erfara att mycket hänger på liveframträdandena när det gäller A Dal. Ibland kan studioversionerna låta hur bra som helst, men det faller totalt när det kommer till liveframträdandet. Jag tycker att Ungern har en av de klart roligaste nationella uttagningarna till Eurovision, så jag har verkligen gått och väntat på att de ska dra igång årets upplaga. Jag hoppas att framgångarna fortsätter i Eurovision resultatmässigt och att man återigen väljer fram ett bra bidrag till Lissabon som både jag själv och Europa gillar. Det är kul att de har en bra blandning av både låtar på ungerska och engelska.

 

 

Resultat av heat 1

Det första heatet av Ungerns uttagning A Dal 2018 är avklarat och vi har ett resultat. Efter den första omgångens jury- och tittarröstning med poängutdelning och sedan efter tittarnas wildcardomröstning var det följande bidrag som gick vidare till semifinalerna:

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 

Panelens slutkommentarer

Så här tycker några av oss i panelen om resultat av detta heat.

 

Då jag riktade blicken mot en annan uttagning såg jag inte denna, men av det lilla jag sett av framträdandena och resultatet är jag ganska förvånad över hur utfallet blev. Att Leander Kills gick vidare som delad etta igen såg jag inte ske, även om det i sig ändå är kul då de var min personliga favorit i detta heat. Men att Süle Zsolt, som inte verkade vara favorittippad alls, var den andra ettan, räknade jag inte med, speciellt om man tar med det faktum att Fourtissimo som hypades upp åkte ut med huvudet före. Jag undrar lite hur juryn tänkte, för jag ser ingen röd tråd i detta, jag vet ingenting.

 

 

Ett ganska förutsägbart resultat där jag främst är nöjd över att min absoluta favorit i detta heat, Vastag Tamás knep tittarnas wildcard-semifinalplats och där jag är mindre nöjd med att den underhållande gruppen Fourtissimo feat. Markanera blev utslagna. Jag måste återigen beröma vilken fantastisk sångare Király Viktor är. Även om jag inte är något större fan av hans låt denna gång. Att den äldre herren Süle Zsolt gick vidare såg jag inte komma på förhand. Det var väl egentligen den största skrällen? Kul att rockgruppen Leander Kills återigen gick vidare och att rockgenren har ett liv i tävlingen än idag. Det är framförallt roligt att de kör sin grej fullt ut, utan att schlagerfiera låten för att passa in i Eurovision-stuket. Det som har sitt eget sound och som sticker ut är ju det vinnande konceptet i Eurovision, det såg vi inte minst i ESC 2017 när Salvador Sobral vann tävlingen med en låt som lika gärna kunnat tävlat för 40 år sedan tillbaka. Om en vecka står 10 nya bidrag på scen. Blir det ett lika bra startfält då med?

 

Heat 2

Fakta

 • Datum: 2018-01-27
 • Tid: 20:30 – 22:40 CET
 • Programledare: Kriszta Rátonyi & Freddie
 • Plats: Budapest
 • Röstningsprocess: Två röstningsomgångar; först 50% juryröstning och 50% tittarröstning som avgör fem bidrag, sedan får tittarna 100% makt att rösta fram ett wildcard
 • TV-bolag/Stream: MTVA/Duna TV – Länk

 

Panelen inför: Det har blivit dags för Ungerns andra heat där 10 bidrag ska göra upp om några platser i de två kommande semifinalerna. Upplägget för heatet går genom två röstningsomgångar.

Den första sker under jury- och tittarröstning, för under varje artists liveframträdande kan publiken rösta på bidraget genom s.k. app-röstning. Efter framträdandet kommer även programmets jury, bestående av personligheterna Schell Judit, Mező Misi, Frenreisz Károly och Both Miklós, att avlägga enskilda poäng mellan 1-10. Deras totalpoäng adderas samman med tittarnas app-poäng, som blir ett snitt av hur folk röstade. De fem bidrag som får högst totalpoäng av juryn och tittarna efter första omgången går direkt till semifinalerna.

Därefter inleds andra omgången, där tittarna själva får rösta fram ett wildcard bland de bidrag som ej gick vidare direkt. Totalt är det alltså 6 bidrag som går vidare till semifinalerna. Programledare är Rátonyi Kriszta och sångaren Freddie (som tävlade för Ungern i ESC 2016).

 

Startfältet

De tävlande presenteras i startnummerordning.

 

1. Peet Project – “Runaround”
Text &/musik: Ferencz Péter, Magán Olivér, Závodi Attila, Gudics Martin, Gudics Marcell


 

2. Polgár Odett – “Aranyhal”
Text &/musik: Toldi Miklós, Polgár Odett, Hujber Szabolcs


 

3. Yesyes – “I Let You Run Away”
Text &/musik: Szabó Ádám, Somogyvári Dániel, Yesyes


 

4. Maya ’n’ Peti – “Nekem te”
Text &/musik: Szalma Edvárd, Szikszai Péter


 

5. Singh Viki – “Butterfly House”
Text &/musik: Andy Vitolo, John King 


 

6. SativuS – “Lusta lány”
Text &/musik: Szabó Márton, Pájer Gábor


 

7. Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”
Text &/musik: Dánielfy Gergely, Völgyesi Árpád


 

8. Nene – “Mese a királyról”
Text &/musik: Vörös Milán Erik, Orsovai Renáta Katalin, Márkosi József, Boda Evelin, Varga Szabolcs Balázs, Ferencz Péter


 

9. Heincz Gábor BIGA – “Good vibez”
Text &/musik: Heincz Gábor, Méhes Adrián


 

10. AWS – “Viszlát nyár”
Text &/musik: Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron, Schiszler Soma, Siklósi Örs


 

Panelen tycker till!

Inför heatet kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor.

 

 1. Singh Viki – “Butterfly House”
 2. AWS – “Viszlát nyár”
 3. Yesyes – “I Let You Run Away”
 4. Polgár Odett – “Aranyhal”
 5. Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”
 6. Peet Project – “Runaround”

Kommentar: Det här heatet är betydligt bättre än det förra heatet, och jag gillar främst att det är mer intressanta låtar här. Singh Viki hade jag som favorit ifjol och hon levererar ännu bättre i år. Åtminstone i studioversion. Sedan gillar jag AWS:s rocklåt mer än Leander Kills. En del nummer påminner om visor och lite Salvador-stil, men här tycker jag det får sitt rätta forum. De enda låtarna jag inte gillar alls är Nenes och Maya’n’Peti som jag tycker är småtråkiga och slätstrukna. Så jag hoppas att de inte går vidare.

 

 1. AWS – “Viszlát nyár”
 2. SativuS – “Lusta lány”
 3. Yesyes – “I Let You Run Away”
 4. Peet Project – “Runaround”
 5. Polgár Odett – “Aranhyal”
 6. Maya ‘n’ Peti – “Nekem te”

Kommentar: Ett överlag bättre startfält jämfört med förra veckan, det finns ingen låt jag tycker är direkt dålig, flera godkända, några växare (“Lusta lány” till exempel). Men i det här heatet tycker jag nästan inte det spelar någon roll hur resultatet faller bortsett från en låt jag vill ha vidare mer än någon annan: “Viszlát nyár”! Jag kan inte säga mer än att det är för mig den överlägsna vinnaren i hela A Dal. Hoppas verkligen AWS fixar det här! Även om jag tror det kan bli tufft…

 

 1. Polgár Odett – “Aranyhal”
 2. Dánielfy Gergely – “Azt Mondtad”
 3. Yesyes – “I let you run away”
 4. AWS – “Viszlát Nyár”
 5. SativuS – “Lusta lány”
 6. Peet Project – “Runaround”

Kommentar: Vilken FLOPP förra veckan var! Fyra av de 6 låtarna i min topplista åkte ut med huvudet före. Dessutom gick alla de tre engelska låtarna som tävlade vidare. Fastän alla tre var värdelösa. Aja, ny vecka nu. Kanske kan jag bli mer tillfreds med veckans resultat. Kvalitén är åtminstone på en någorlunda högre nivå. Istället för en klar favorit så har jag tre. Varav en framförs (tyvärr) på engelska, och två på ungerska.

 

 1. AWS – “Viszlát nyár”
 2. Yesyes – “I Let You Run Away”
 3. Nene – “Mese a királyról”
 4. Polgár Odett – “Aranyhal”
 5. Singh Viki – “Butterfly House”
 6. Heincz Gábor BIGA – “Good vibez”

Kommentar: Här är vi i panelen inte alls eniga om att kvaliteten i det andra heatet är bättre än den första. Jag tycker att andra heatet är mycket mer ointressant och omotiverat att genomlyssna. Heincz Gabor som jag älskade med ”Learning to let go” (tvåa i A Dal 2012) kommer inte alls upp i samma nivå som sist. Detsamma gäller Singh Viki som hade mycket bättre låtar i tidigare framträdanden av A Dal. Bäst i detta heat är ändå rockgruppen AWS ihop med Yesyes med Szabo Adam i spetsen. En favoritartist hos mig som jag hoppas tar sig vidare i tävlingen. Blickarna riktas ikväll mot den franska finalen, men jag kommer givetvis att se om heatet i efterhand och tycka till då med.

 

 

Resultat av heat 2

Det andra heatet av Ungerns uttagning A Dal 2018 är avklarat och vi har ett resultat. Efter den första omgångens jury- och tittarröstning med poängutdelning och sedan efter tittarnas wildcardomröstning var det följande bidrag som gick vidare till semifinalerna:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 

Panelens slutkommentarer

Så här tycker några av oss i panelen om resultat av detta heat.

Tala om nervositet när framträdandena fortlöpte! I och med att bland annat Yesyes, Dánielfy Gergely och BIGA fick höga poäng kändes det ganska ovisst, fram tills jag hörde publiken jubla redan när AWS hade ställt sig upp på scen. Och så gick man upp i delad ledning med Gergely. Jag är rätt säker på att AWS kommer bli farliga framöver! Överlag ett lyckat heat där hela min topp 3 gick vidare, även om jag inte räknade med att SativuS skulle göra det. Men tänk, tittarna räddade dem. A Dal kan bli rolig att titta på framöver!

 

Här glädjs jag främst åt kvalificeringarna för rockgruppen AWS och duon yesyes med Szabo Adam som frontsångare. Tycker båda gjorde fantastiska framträdanden. AWS’s frontsångare kanske var en aning övertaggad, men det var energi och styrka överlag. Tycker lite synd om Singh Viki som åkte ut, men låten höll helt enkelt inte. Den var för platt. Detta heat innehöll många sömniga ballader som var svåra att ta till sig. Bland några av dessa “Azt mondtad” med Dánielfy Gergely som tillsammans med AWS kom delad etta.

 

 

Heat 3

Fakta

 • Datum: 2018-02-03
 • Tid: 20:30 – 22:40 CET
 • Programledare: Kriszta Rátonyi & Freddie
 • Plats: Budapest
 • Röstningsprocess: Två röstningsomgångar; först 50% juryröstning och 50% tittarröstning som avgör fem bidrag, sedan får tittarna 100% makt att rösta fram ett wildcard
 • TV-bolag/Stream: MTVA/Duna TV – Länk

 

Panelen inför: Det har blivit dags för Ungerns tredje och sista heat där de sista 10 bidragen i grundomgången ska göra upp om några platser i de två kommande semifinalerna. Upplägget för heatet går genom två röstningsomgångar.

Den första sker under jury- och tittarröstning, för under varje artists liveframträdande kan publiken rösta på bidraget genom s.k. app-röstning. Efter framträdandet kommer även programmets jury, bestående av personligheterna Schell Judit, Mező Misi, Frenreisz Károly och Both Miklós, att avlägga enskilda poäng mellan 1-10. Deras totalpoäng adderas samman med tittarnas app-poäng, som blir ett snitt av hur folk röstade. De fem bidrag som får högst totalpoäng av juryn och tittarna efter första omgången går direkt till semifinalerna.

Därefter inleds andra omgången, där tittarna själva får rösta fram ett wildcard bland de bidrag som ej gick vidare direkt. Totalt är det alltså 6 bidrag som går vidare till semifinalerna. Programledare är Rátonyi Kriszta och sångaren Freddie (som tävlade för Ungern i ESC 2016).

När detta heat är avslutat vet vi vilka 18 bidrag som fortsätter tävlingen om att bli Ungerns Eurovisionrepresentant 2018.

 

Startfältet

De tävlande presenteras i startnummerordning.

 

1. Nova Prospect – “Vigyázo”
Text &/musik: Kiss József, Schautek Bálint


 

2. Horváth Cintia & Balogh Tomi – “Journey (Break Your Chains)”
Text &/musik: Balogh Tamás, Horváth Cintia


 

3. Maszkura és a Tücsökraj – “Nagybetűs szavak”
Text &/musik: Biró Szabolcs, Boros Gábor, Földesi Attila, Kertész Csaba, Vikukel Dániel


 

4. Gulyás Roland – “Hypnotized”
Text & musik: ByeAlex


 

5. Tolvai Reni – “Crack My Code”
Text &/musik: Bella Máté, Johnny K. Palmer


 

6. Ham ko Ham – “Bármerre jársz”
Text &/musik: Tóth G. Zoltán, Kathy Zsolt


 

7. #yeahla feat. Eszes Viki – “1 szó mint 100”
Text & musik: Jelasity Péter


 

8. Andy Roll – “Turn the Lights On”
Text & musik: Dutka András


 

9. Horváth Tamás – “Meggyfa”
Text & musik: Horváth Tamás


 

10. Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert – “Életre kel”
Text &/musik: Szakcsi Lakatos Róbert, Müller Sziámi Péter


 

 

Panelen tycker till!

Inför heatet kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor.

 1. Nova Prospect – “Vigyázó”
 2. Andy Roll – “Turn the Lights On”
 3. Gulyás Roland – “Hypnotized”
 4. Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert – “Életre kel”
 5. Ham ko Ham – “Bármerre jársz”
 6. #yeahla feat. Eszes Viki – “1 szó mint 100”

Kommentar: Efter förra veckans bravader blir denna vecka lite av en “halvtidspaus” skulle jag nästan säga. Bland de här sista 10 låtarna är det “Vigyázó” som faller mig i smaken mest, men det är samtidigt också så att hälften av låtarna i detta fält skulle få underkänt! Inte ens #yeahla kommer undan här! Horváth Támas som även han varit favorittippad länge syns i det här startfältet, men jag är faktiskt inte helt förstående kring varför han rosats.

 

 1. #yeahla feat. Eszes Viki – “1 szó mint 100”
 2. Horváth Tamás – “Meggyfa”
 3. Ham ko ham – “Bármerre jársz”
 4. Nova Prospect – “Vigyázó”
 5. Gulyás Roland – “Hypnotized”
 6. Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert – “Eletre kel”

Kommentar: Utan tvekan det svagaste heatet i årets A dal. Enda låten jag verkligen skulle se som en favorit är ”1 szó mint 100”. Denna skulle kunna vara min favorit i hela A dal. Annars är det mest mellanmjölk.

 

 1. Ham ko Ham – “Bármerre jársz”
 2. #yeahla feat. Eszes Viki – “1 szó mint 100”
 3. Andy Roll – “Turn the Lights On”
 4. Horváth Tamás – “Meggyfa”
 5. Maszkura és a Tücsökraj – “Nagybetűs szavak”
 6. Gulyás Roland – “Hypnotized”

Kommentar: Nu har vi hört alla bidrag av årets upplaga av A Dal 2018 och jag måste medge att jag inte är imponerad över kvaliteten av låtarna denna gången. Jag är lite besviken när man tittar tillbaka och jämför med hur bra låtar det har varit med i de tidigare upplagorna. Ham ko Ham är mina favoriter i det tredje och sista heatet. Jag älskar ziegenar-genren och deras låt är medryckande och man blir glad, så jag hoppas verkligen de tar sig vidare till semifinal.

 

 

Resultat av heat 3

Det tredje och sista heatet av Ungerns uttagning A Dal 2018 är avklarat och vi har ett resultat. Efter den första omgångens jury- och tittarröstning med poängutdelning och sedan efter tittarnas wildcardomröstning var det följande bidrag som gick vidare till semifinalerna:

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Samtliga heats nu avgjorda

I och med att samtliga tre heats nu är avgjorda har startfältet minskat från 30 till 18 tävlande. Därmed kommer nu de två semifinalerna att inledas från och med den 10:e februari.

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 

 

Panelens slutkommentarer

Så här tycker några av oss i panelen om resultat av detta heat.

 

Inte lika lyckat som man hade kunnat hoppas. Nova Prospect var de jag höll på mest och så föll man på mållinjen, två gånger! Ena gången genom delad poäng med en annan semifinalist där juryn snuvade dem. Sen när tittarna skulle avgöra kändes det som att det stod mellan dem och Gulyás Roland, och givetvis kniper han sista semifinalplatsen. Ska jag däremot snegla lite på övriga resultatet är jag förvånad att Horváth Tamás faktiskt inte ens vann heatet trots att han verkar ha varit favorittippad i månader. Samt att trion med Szőke, Kökény & Szakcsi lyckades få mycket höga jurypoäng men tittarna inte alls var lika hänryckta. Det ska ändå bli intressant att se semifinalerna framöver, det tycks mig som att det verkar vara en väldigt öppen tävling, där en viss favoritlåt slåss i toppen.

 

 

Det sista heatet bjöd på både starka framträdanden och mindre bra framträdanden. Här såg vi ett exempel på hur en bra studioversion kan låta fruktansvärt när det kommer till själva liveframträdandet. Andy Roll bjöd på ett ordentligt magplask i min mening när han både sjöng falskt och inte kunde behärska engelska. Hur “Életre kel” kunde hamna i topp är för mig en gåta. Låten är ju ett enda stort sömnpiller. Jag är besviken att Tolvai Reni åkte ut för hennes låt “Crack my code” växte ordentligt på mig även om jag inte hade med henne på topplistan inför. Den är modern och catchy. Till de positiva bitarna då: Jag fick vidare min personliga favorit i form av Ham ko ham. Slutligen så måste jag ge beröm till Horváth Tamás som gjorde ett grymt bra framträdande och måste ses som en stekhet vinnarkandidat redan nu. Det ska bli spännande att följa fortsättningen av A Dal 2018.

 

 

Semifinal 1

Fakta

 • Datum: 2018-02-10
 • Tid: 20:30 – 22:40 CET
 • Programledare: Kriszta Rátonyi & Freddie
 • Plats: Budapest
 • Röstningsprocess: Två röstningsomgångar; först 50% juryröstning och 50% tittarröstning som avgör tre finalbidrag, sedan får tittarna 100% makt att rösta fram ett wildcard
 • TV-bolag/Stream: MTVA/Duna TV – Länk

 

Panelen inför: Ungern har nu gått igenom sina tre grundheats där 30 bidrag har sållats ned till 18 bidrag. Dessa har nu fördelats ut till de två semifinalerna som ska avgöra vilka bidrag som går till final. Röstningsupplägget är exakt som i heaten, med skillnaden att färre bidrag går vidare. Först framförs respektive bidrag samtidigt som tittarna kan rösta genom bl.a. appen. Efter varje framträdande ger programmets jurymedlemmar Schell Judit, Mező Misi, Frenreisz Károly och Both Miklós, att avlägga enskilda poäng mellan 1-10.. Juryns totalpoäng adderas ihop med tittarnas snittpoäng. De tre bidrag som efter alla framträdanden i denna semifinal har fått högst totalpoäng går direkt till final. Bland övriga 6 bidrag får tittarna rösta fram ett wildcard.

 

 

Startfältet

De tävlande presenteras i bokstavsordning efter artistnamn.

 

1. Ham ko Ham – “Bármerre jársz”
Text &/musik: Tóth G. Zoltán, Kathy Zsolt


 

2. Heincz Gábor BIGA – “Good vibez”
Text &/musik: Heincz Gábor, Méhes Adrián


 

3. SativuS – “Lusta lány”
Text &/musik: Szabó Márton, Pájer Gábor


 

4. Knoll Gabi – “Nobody to Die For”
Text &/musik: Knoll Gabi, Burai Krisztián, Stanislav Bendarzsevszkij


 

5. Maszkura és a Tücsökraj – “Nagybetűs szavak”
Text &/musik: Biró Szabolcs, Boros Gábor, Földesi Attila, Kertész Csaba, Vikukel Dániel


 

6. Süle Zsolt – “Zöld a május”
Text &/musik: Süle Zsolt, Bodnár Péter


 

7. Gulyás Roland – “Hypnotized”
Text & musik: ByeAlex


 

8. Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”
Text &/musik: Dánielfy Gergely, Völgyesi Árpád


 

9. Leander Kills – “Nem szól harang”
Text & musik: Köteles Leander


 

 

Panelen tycker till!

Inför den första semifinalen kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor.

 

 1. Leander Kills – “Nem szól harang”
 2. SativuS – “Lusta lány”
 3. Gulyás Roland – “Hypnotized”
 4. Heincz Gábor BIGA – “Bármerre jársz”
 5. Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”

Kommentar: Då har vi kommit till semifinalerna i denna enligt mig skållheta uttagning. I min topplista har det hänt en del, Leander Kills låt har vuxit till sig och gått om SativuS (ett par veckor innan detta startfält blev färdigt övervägde jag att sätta dem trea). Däremot känns denna semi på pappret lite svagare, de flesta segertippade låtarna verkar trängas i semifinal två. Jag är i alla fall lite lättad över att man särade på hårdrocklåtarna.

 

 1. Süle Zsolt – “Zöld a május”
 2. Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”
 3. Ham ko Ham – “Bármerre jársz”
 4. Gulyás Roland – “Hypnotized”
 5. Leander Kills – “Nem szól harang”

Kommentar: Ja det är ju trevligt att Süle är kvar. Men många av mina favoriter har redan åkt ut. Men jag avaktar med att ge min helhetsbild av A dal tills finalen.

 

 1. Ham ko Ham – “Bármerre jársz”
 2. Heincz Gábor BIGA –Good vibez”
 3. Leander Kills – “Nem szól harang”
 4. Knoll Gabi – “Nobody to Die For”
 5. Gulyás Roland – “Hypnotized”

Kommentar: Den första semifinalen innehåller inte mina toppfavoriter av de kvarvarande 18 semifinalisterna. Jag räknar med att flera på min topp-5-lista kommer åka ur, men jag håller i allafall tummarna att jag får vidare några stycken till finalen.

 

 

Resultat av semifinal 1

Den första semifinalen av Ungerns uttagning A Dal 2018 är avklarad och vi har ett resultat. Efter den första omgångens jury- och tittarröstning med poängutdelning och sedan efter tittarnas wildcardomröstning var det följande bidrag som gick vidare till finalen om två veckor:

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 

 

Det märks att man inte ska underskatta juryfavoriterna! Ingen hade på förhand räknat med att Dánielfy Gergely och Süle Zsolt skulle ta sig raka vägen till final. Likaså att Leander Kills skulle ha där att göra igen, vilket i och för sig gladde mig. Däremot är jag osäker på huruvida någon utav dem kommer stå som segrare. Tittarna kommer nog inte vilja rösta fram Gergely eller Zsolt, medans de själva fick rädda Leander Kills till finalplatsen.

 

Semifinal 2

Fakta

 • Datum: 2018-02-17
 • Tid: 20:30 – 22:40 CET
 • Programledare: Kriszta Rátonyi & Freddie
 • Plats: Budapest
 • Röstningsprocess: Två röstningsomgångar; först 50% juryröstning och 50% tittarröstning som avgör tre finalbidrag, sedan får tittarna 100% makt att rösta fram ett wildcard
 • TV-bolag/Stream: MTVA/Duna TV – Länk

 

Panelen inför: Ungern har nu gått igenom sina tre grundheats där 30 bidrag har sållats ned till 18 bidrag. Dessa har nu fördelats ut till de två semifinalerna som ska avgöra vilka bidrag som går till final. Röstningsupplägget är exakt som i heaten, med skillnaden att färre bidrag går vidare. Först framförs respektive bidrag samtidigt som tittarna kan rösta genom bl.a. appen. Efter varje framträdande ger programmets jurymedlemmar Schell Judit, Mező Misi, Frenreisz Károly och Both Miklós, att avlägga enskilda poäng mellan 1-10.. Juryns totalpoäng adderas ihop med tittarnas snittpoäng. De tre bidrag som efter alla framträdanden i denna semifinal har fått högst totalpoäng går direkt till final. Bland övriga 6 bidrag får tittarna rösta fram ett wildcard.

 

Startfältet

De tävlande presenteras i bokstavsordning efter artistnamn.

 

1. Horváth Cintia & Balogh Tomi – “Journey (Break Your Chains)”
Text &/musik: Balogh Tamás, Horváth Cintia


 

2. AWS – “Viszlát nyár”
Text &/ musik: Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron, Schiszler Soma, Siklósi Örs


 

3. Polgár Odett – “Aranyhal”
Text &/musik: Toldi Miklós, Polgár Odett, Hujber Szabolcs


 

4. Király Viktor – “Budapest Girl”
Text &/musik: Király Viktor, Ashley Hicklin, Závodi Marcel, Király Tamás


 

5. Szőke, Kökény & Szakcsi – “Életre kel”
Text &/musik: Szakcsi Lakatos Róbert, Müller Péter Sziámi


 

6. Horváth Támas – “Meggyfa”
Text &/musik: Horváth Támas


 

7. Vastag Tamás – “Ne hagyj reményt”
Text &/musik: Sztevanovity Krisztián, Sztevanovity Dusán


 

8. Ceasefire X – “Satellites”
Text &/musik: Vavra Bence András, Szűcs Norbert, Kozma Kata


 

9. yesyes – “I Let You Run Away”
Text &/musik: Szabó Ádám, Somogyvári Dániel, Petneházy Flóra


 

 

Panelen tycker till!

Inför den andra semifinalen kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor.

 

 1. AWS – “Viszlát nyár”
 2. Szőke, Kökény & Szakcsi – “Életre kel”
 3. yesyes – “I Let You Run Away”
 4. Vastag Támas – “Ne hagyj reményt”
 5. Polgár Odett – “Aranyhal”

Kommentar: Jag kan direkt kalla detta dödens semifinal, för här trängs tittarfavoriterna AWS, yesyes, Horváth Támas & Király Viktor ihop med juryfavoriten Szőke, Kökény & Szakcsi. Väldigt svårt att sia om hur det kommer gå, om alla tittarfavoriter går vidare eller om någon får stryka på foten. Oavsett vad står min favorit som solklar herre på täppan. Heja AWS!

 

 1. Horváth Támas – “Maggyfa”
 2. Polgár Odett – “Aranyhal”
 3. AWS – “Viszlát nyár”
 4. Vastag Tamás – “Ne hagyj reményt”
 5. Yesyes – “I let you run away”

Kommentar: Skaplig semifinal. Håller helt klart högre standard än deltävling 1 & 2 i årets melodifesival. Generellt sätt så har det dessvärre inte gått så bra för mina favoriter i A dal i år. Jag hoppas att åtminstone bidraget ”Maggyfa” går vidare. En låt som skulle vara värdig en plats i Eurovision.

 

 1. Vastag Támas – “Ne hagyj reményt”
 2. yesyes – “I Let You Run Away”
 3. AWS – “Viszlát nyár”
 4. Ceasefire X – “Satellites”
 5. Horváth Támas – “Meggyfa”

Kommentar: De fyra sista finalisterna skall utses och denna semifinalen är klart den starkaste och innehåller mina främsta favoriter i A Dal 2018. Jag gissar på att Szőke, Kökény & Szakcsi, Kiraly Viktor och Horváth Támas är glödheta favoriter att ta sig till final, även om jag personligen inte gillar deras låtar överhuvudtaget med undantag för den sistnämnda. De fyra främsta kandidaterna på min topplista ser jag mycket hellre som bättre finalister med Vastag Támas som klar etta. Det är bara att hålla tummarna för att ungrarna väljer rätt finalbidrag nu eller åtminstone skickar vidare några/någon av de.

 

 

 

Resultat av semifinal 2

Den andra och sista semifinalen av Ungerns uttagning A Dal 2018 är avklarad och vi har ett resultat. Efter den första omgångens jury- och tittarröstning med poängutdelning och sedan efter tittarnas wildcardomröstning var det följande bidrag som gick vidare till finalen som äger rum nästa vecka är:

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 

 

Panelens slutkommentarer

Så här tycker några av oss i panelen om resultat av denna semifinal.

 

Favoriterna höll! Även om det skulle bli en mycket mer oviss utgång än man hade räknat med. Ingen av de låtar som hade fått tittarnas 9 i sina heat lyckades nå upp till samma höjder denna gång. Tacka vet jag att juryn föll helt pladask för AWS så till den grad att de nästan fick full pott! Sen blev jag lite förvånad att Horváth Támas som pekats ut som favorit att vinna, inte ens fick tillräckligt med stöd från juryn för att ens ta sig vidare, utan fick bli tittarnas wildcard. Låter inte så värst lovande för honom. Oavsett vad är det en klart stjärnspäckad final vi får se nästa vecka, med många intressanta namn!

 

Finalen!

Fakta

 • Datum: 2018-02-24
 • Tid: 20:30 – 22:45 CET
 • Programledare: Kriszta Rátonyi & Freddie
 • Plats: Budapest
 • Röstningsprocess: Två röstningsomgångar; först avgör juryn fyra bidrag som går till en andra omgång, därefter får tittarna rösta fram en vinnare
 • TV-bolag/Stream: MTVA/Duna TV – Länk

 

Panelen inför: Nu har det äntligen blivit dags för Ungern att avgöra vilken artist med tillhörande bidrag som ska få åka till Lissabon i maj och tävla i ESC 2018. Efter tre grundheats och två semifinaler har A Dals jury och tittare valt ut 8 bidrag som de tyckt bäst om och nu ska det alltså bli till ett slutavgörande.

Finalen avgörs genom två omgångar. I första omgången framförs respektive artist sitt bidrag och därefter poängsätter jurymedlemmarna alla 8 bidrag. De fyra bidrag som juryn ger högst totalpoäng till går vidare till en andra omgång, där tittarna slutligen får hela avgörandet att bestämma vilken artist som de vill se i Lissabon.

 

Startfältet

De tävlande presenteras i startordning.

 

1. Leander Kills – “Nem szól harang”
Text &/musik: Köteles Leander


 

2. yesyes – “I Let You Run Away”
Text &/musik: Szabó Ádám, Somogyvári Dániel, Petneházy Flóra


 

3. Süle Zsolt – “Zöld a május”
Text &/musik: Süle Zsolt, Bodnár Péter


 

4. Horváth Támas – “Meggyfa”
Text &/musik: Horváth Támas


 

5. Heincz Gábor BIGA – “Good Vibez”
Text &/musik: Heincz Gábor, Méhes Adrián


 

6. Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”
Text &/musik: Dánielfy Gergely, Völgyesi Árpád


 

7. AWS – “Viszlát nyár”
Text &/ musik: Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron, Schiszler Soma, Siklósi Örs


 

8. Király Viktor – “Budapest Girl”
Text &/musik: Király Viktor, Ashley Hicklin, Závodi Marcel, Király Tamás


 

 

Panelen tycker till!

Inför finalen kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor.

 1. Horváth Támas – “Meggyfa”
 2. yesyes – “I Let You Run Away”
 3. Süle Zsolt – “Zöld a május”
 4. Leander Kills – “Nem szól harang”
 5. AWS – “Viszlát nyár”

Kommentar: Jämfört med många andra länder så är det faktiskt hög klass på A Dal i år, och utbudet är brett (om man bortser ifrån kön). Men tydligt är att man har en förbless för metal, growl, etnofioler och dragspel. Själv är jag inget större fan av growl, så jag drar min favorit från de etno-inspirerade låtarna.  “Meggyfa” går jag igång på, även om jag kanske inte riktigt tror på vinst. Där ligger mina slantar istället på yesyes med “I Let You Run Away” som nog skullle kunna gå långt även i Esc. Älskar hur man kan få dragspel att se coolt ut!

 

 

 1. AWS – “Viszlát nyár”
 2. Leander Kills – “Nem szól harang”
 3. yesyes – “I Let You Run Away”
 4. Dánielfy Gergely – “Azt mondtad”
 5. Heincz Gábor BIGA – “Good Vibez”

Kommentar: Då kommer vi till finalen i denna mycket underhållande uttagning! Utan att bli för långrandig om hur mycket jag hejar på min etta så måste jag medge att jag inte kunde se dem som finalist, än mindre utmanare om segern, när jag hörde de korta smakproven på låtarna tidigare denna vinter. Det är ett rejält blodbad vi kommer få se i finalen, med många som känns som att de kan nå superfinalen, så vem som vinner kan jag verkligen inte gissa mig fram till. Men jag avslutar som jag ofta gjort när storfavoriten vart med: Heja AWS!

 

 1. Gergely Dánielfy – “Azt mondtad”
 2. Tamás Horváth – “Meggyfa”
 3. Süle Zsolt – “Zöld a május”
 4. Leander Kills – “Nem szól harang”
 5. AWS – “Viszlát nyár”

Kommentar: Och så var finalen av A dal äntligen kommen. Har varit kul att följa en annan uttagning än Mello för en gångs skull. Hur som helst så måste en vinnare koras också. Skräcken vore om fanfavoriten ”I let you run away” vann. Visserligen ingen dålig låt, men det vore förargligt om Ungern valde en låt på engelska när de haft så många bra ungerska bidrag i A dal. Personligen så skulle jag bli helt nöjd om vem som helst i min topp 3 vann. Det de här tre bidragen har gemensamt är att alla är väldigt genuina och har en vacker melodi. Men det är klart, mer rock i ESC skulle inte skada. I slutändan så ber jag till högre makter att en ungerskspråkig låt vinner.

 

 1. yesyes – “I Let You Run Away”
 2. AWS – “Viszlát nyár”
 3. Horváth Támas – “Meggyfa”
 4. Heincz Gábor BIGA – “Good Vibez”
 5. Leander Kills – “Nem szól harang”

Kommentar: Sammanfattningsvis har årets upplaga av A Dal varit en svagare upplaga än tidigare årgångar, men det har absolut inte varit dåligt för det. Uttagningen håller hög klass som vanligt och har innehållit flera bra bidrag som både tagit sig till finalen och åkt ut i semifinalerna/heaten. Min absoluta favorit av samtliga 30 bidrag som tävlat i årets A Dal var Vastag Tamás – Ne hagyj reményt“, som slogs ut i en av semifinalerna. Han saknar jag i det här finalstartfältet som annars är starkt överlag ändå.

Mina första storfavorit att vinna finalen är duon yesyes med Szabo Adam som frontsångare. Han var tvåa efter Boggie i A Dal 2015 och förtjänar att ta hem det denna gången, då han förutom att ha finalens bästa bidrag även ställer upp med sitt bästa bidrag på sina fyra försök.

Den andra storfavoriten för mig är rockgruppen AWS. Visst hade det varit snyggt med en tvättäkta rocklåt i Eurovision som dessutom är väldigt bra. Låten “Viszlát nyár” får mig att tänka på Link In Park’s “In The End” som var populär i början av 00-talet.

Finalen innehåller också Kiraly Viktor som enligt mig är den överlägset bästa artisten av årets artister. Tyvärr är inte låten lika bra som honom själv, vilket är ett stort minus här.

Även Heincz Gabor “BIGA” är en stabil sångare som faktiskt har fått åka på Eurovision tidigare, när han var bakgrundskörare bakom Zoli Adok år 2010 med låten “Dance With Me“. Dessutom har även han likt Szabo Adam kommit tvåa i A Dal. År 2012 med låten “Learning to let go” Årets låt är inte lika stark som den låten, men har ett skönt vibe och man rycks ändå med.

Det känns alltid ovisst på förhand att säga hur slutresultatet kommer bli, eftersom juryn har makten helt på egen hand att plocka ut fyra kandidater som tittarna slutligen får sista makten att bestämma vem som ska få vinna. Allt hänger alltså på vilka juryn väljer fram som det ungerska folket ska få rösta på. Det ska bli väldigt spännande att följa denna finalen och se vem Ungern slutligen skickar till Lissabon.

 

 

Resultat

Ungerns A Dal 2018 är nu avslutad och efter 6 veckors tävlande var det gruppen AWS med låten “Viszlát Nyár” som stod som vinnare i finalen. Därmed blir det de som får äran att representera Ungern i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon.

Efter de tre heaten och två semifinalerna var det dags för finalen. Av 30 bidrag hade 8 kvalat in till finalen efter jury- och tittarröstning. I vanligt ordning fick först programmets fyramannajury rösta fram fyra bidrag till en andra omgång, och först därefter fick tittarna avgöra vilken låt som skulle vinna. Segern gick till rockgruppen AWS som därmed blir Ungerns Eurovisionrepresentant i Lissabon 2018. Intressant att notera att juryn gav denna lägst poäng bland de fyra som gick vidare, men trots det var det tittarnas favorit.

 

Hela resultatet:

Bidragen nedan valde juryn ut att gå vidare till en andra röstningsomgång. Den fetmarkerade av dessa fyra bidrag vann finalen.

 • Tittarnas vinnare: AWS – Viszlát nyár, 8 poäng från juryn (i första omgången)
 • Oplacerad finalist: Dánielfy Gergely – Azt mondtad, 36 poäng från juryn (i första omgången)
 • Oplacerad finalist: Király Viktor – Budapest Girl, 30 poäng från juryn (i första omgången)
 • Oplacerad finalist: yesyes – I Let You Run Away, 28 poäng från juryn (i första omgången)

 

Dessa fyra bidrag åkte ut efter juryröstningen och fick därför inte fortsätta tävla:

 • Juryns femma: Leander Kills – Nem szól harang, 6 poäng från juryn
 • Juryns sexa: Heincz Gábor BIGA – Good Vibez, 4 poäng från juryn
 • Juryns sjua: Süle Zsolt – Zöld a május, 0 poäng från juryn
 • Juryns sjua: Horváth Tamás – Meggyfa, 0 poäng från juryn

 

Så här såg AWS’ liveframträdande ut i finalen:

 

Tycker du det var rätt vinnare som vann finalen? Kommentera gärna!

Panelens slutkommentarer

Så här tycker vi i panelen om vinnaren i finalen.

Detta var ju inte min favorit i den ungerska finalen, men jag måste ändå ge ungrarna en eloge för sitt mod. Detta är nog det tuffaste och mest hårda metalbidraget som deltagit i ESC någonsin. Om vi utgår ifrån att man förbättrar framträdandet visuellt, så kan nog detta skapa en hel del rubriker i Lissabon – och potentiellt gå vidare till finalen enbart genom chockverkan och nyhetsvärde. Men detta är growl, och jag vette sjutton om Europa verkligen är beredda på det här. Som sagt, mycket modigt, men det är en rejäl chansning som löper stor risk att hamna sist.

 

 

Vilken åktur detta årets A Dal varit! Detta har som sagt varit en mycket underhållande uttagning att följa ända sen dag 1, och tänk vilken avslutning det skulle bli! Hela tiden var det så att jag fastnade för en viss grupp under namnet AWS. Men det var inte alltid jag vågade tro att det skulle gå hem. Väl i finalen gick de förvisso vidare till tittarröstarnas omgång, men jag räknade ändå bort dem redan här, dels för att tittarna under säsongens gång röstat mer på andra låtar samt att de hamnade ganska långt efter sina jurykonkurrenter. Så jag blev nästan rentav chockad när jag fick reda på att de vann!

Alltså… största möjliga eloge till Ungern för att ha tagit den här satsningen. Det är ännu svårt att sia om hur långt man går i Lissabon, men jag skulle inte räkna bort det här. Överlägsen etta hos mig är de i alla fall! Köszönjük, Magyarország!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen