Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2016: Här är finalens startordning!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2016. Efter att bägge semifinalerna har avgjorts och tio finalister från respektive semifinal röstats vidare är nu startfältet till finalen klart. Under fredagsnatten har produktionen suttit och bestämt startordningen, som nu har redovisats.

 

Så här ser ordningen ut:

 

 1. Belgien
 2. Tjeckien
 3. Nederländerna
 4. Azerbajdzjan
 5. Ungern
 6. Italien
 7. Israel
 8. Bulgarien
 9. Sverige
 10. Tyskland
 11. Frankrike
 12. Polen
 13. Australien
 14. Cypern
 15. Serbien
 16. Litauen
 17. Kroatien
 18. Ryssland
 19. Spanien
 20. Lettland
 21. Ukraina
 22. Malta
 23. Georgien
 24. Österrike
 25. Storbritannien
 26. Armenien

 

Så här avgjordes startordningen

För att göra startordningen för finalen så rättvis som möjligt så har lottningsmetoden avgjort vilka länder som ska tävla i respektive starthalva. Länder som under presskonferenserna har lottats till första starthalvan har fått ett startnummer mellan 1-13 och länderna som lottats till andra starthalvan har fått ett startnummer mellan 14-26. Enda landet som inte gjort detta är Sverige, som av rättviseskäl fått sitt startnummer lottat bland 1-26. Detta gjordes under delegationsmötet i mars och resultatet blev nummer 9.

Efter att alla finalklara länder (Big Five, 10 stycken semi 1-vinnare och 10 stycken semi 2-vinnare) hade fått sina starthalvor lottade har produktionen satt sig ned för att sätta ordningen. Tävlingsproducenten Christer Björkman har tidigare under årets tävling uttalat sig om att målsättningen varit att ge alla bidrag stjärnglans och att det ska vara en naturlig mix mellan genrer, tempo med mera för att få ett flyt i sändningen. SVT vill därför inte inleda med favoriten eftersom då byter tittarna kanal efter man har hört den låten.

Christer Björkman kommenterar även till SVT att den första halvan var svårare att lägga då den tempomässigt var lägre än andra halvan.

 

Kommentera gärna startordningen och vem/vilka du har som favorit!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen