Här är alla 25 lokala vinnare i P4 Nästa 2018

P4 NÄSTA. Under sommaren har det varit lokala uttagningar inför Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa 2018. Nu är samtliga dessa avklarade och därmed är nu alla 25 lokala vinnare utvalda. Inom kort kommer en SR-jury gå igenom alla tävlande och välja ut åtta av dem som får tävla i riksfinalen den 25:e augusti.

 

Vinnarna i de lokala finalerna

Här nedan presenteras vilka som vunnit respektive lokal final:

 

P4 Blekinge: Hildur Höglind – ”Steel Her Away”

P4 Dalarna: Maya Linder feat. Hugo – ”Patience”

P4 Gotland: Ewelina Westin – ”Fading Light”

P4 Gävleborg: House of Say – ”Know It”

P4 Göteborg: Philip Fritz – ”Mellan dig och stormen”

P4 Halland: Amanda Aasa – ”Drown Me”

P4 Jämtland: Tova Glyt – ”Heavenly Father”

P4 Jönköping: Annielle, Miah och Noomi – ”Back on our streets”

P4 Kalmar: Patricia Birgersson – ”Här och nu”

P4 Kristianstad: Louise Lövqvist – ”Keep Burning”

P4 Kronoberg: When the World Sleeps – ”Madness”

P4 Malmöhus: Amandine X – ”Beautiful Mess”

P4 Norrbotten: John Ash Trips – ”My Name”

P4 Skaraborg: Josias Andersson – ”En kort sekund”

P4 Sjuhärad: The flying bumblebees – ”Back To You?”

P4 Stockholm: The lovers of Valdaro – ”Skyskrapor”

P4 Sörmland: White Monkey – ”Stand your ground”

P4 Uppland: Beside the Bridge – ”Cool Kid”

P4 Värmland: Clara Sjöberg – ”The Man Who Left Me For a Widow”

P4 Väst: Sign by Sound – ”Wind beneath my wings”

P4 Västerbotten: Jahr – ”Magic”

P4 Västernorrland: Emanuel Bagge – ”Witness”

P4 Västmanland: Mattias Cronert – ”Vänder mig om”

P4 Örebro: Amanda Ekberg – ”When Elephants Cry”

P4 Östergötland: Emilie Höijer – ”OMG”

 

Återkommande artister

I årets Jönköpingsfinal var det trion Annielle, Miah och Noomi som vann. Två av dem (Miah och Noomi) har tidigare tävlat i den här tävlingens riksfinal varsin gång; Noomi år 2016 (där hon vann allting) och Miah år 2017 (där hon blev tvåa).

 

 

Vad händer nu?

Nu när alla lokala uttagningar är avklarade inväntar vi besked om vilka tävlande som riksjuryn valt ut till finalen. Deras besked kommer förhoppningsvis inom den närmaste tiden.

Årets final äger rum på Linköping Konsert & Kongress i Linköping lördagen den 25:e augusti. Det är tredje gången gillt som Linköping står värd och andra gången gillt som finalen äger rum i en inomhusarena. Duon Titti Schultz och Josefin Johansson kommer att vara finalens programledare, och förutom de tävlande gästas finalen av Benjamin Ingrosso, Anna Bergendahl och fjolårsvinnaren av P4 Nästa, Stiko Per Larsson.

 

 

Om P4 Nästa

P4 Nästa är en musiktävling som Sveriges Radio har anordnat varje år sedan 2008. Själva tävlingen går ut på att hitta och ta fram ny musik och hitta nya artister och låtskrivare i Sverige. Tävlingen vänder sig till alla – både etablerade och icke-etablerade artister och låtskrivare.

I tävlingens första skede skickar låtskrivare och artister in bidrag till tävlingen. Därefter håller vart och ett av Sveriges Radios P4 25 lokala områden i egna uttagningar, där varje distrikt utser en vinnare. När alla distrikten är klara med sina val övergår ansvaret till en riksjury som väljer ut åtta av de 25 bidragen som får tävla i riksfinalen. I den finalen röstar en jury och radiolyssnarna fram en vinnare vars pris blir att ens låt blir spelad i P4 och testad på Svensktoppen.

 

Joker i Melodifestivalen

Sedan finalen år 2012 erbjuder SVT en av de tävlande i riksfinalen en plats i nästkommande års Melodifestival. Från början var det bara vinnaren som fick detta erbjudande, men sedan ett antal år tillbaka kan vem som helst av finalisterna få erbjudandet. Följande artister har hittills varit jokrar i tävlingen (med placering i Melodifestivalen inom parentes):

 

  • 2013: Terese Fredenwall – “Breaking the Silence” (5:a i deltävling)
  • 2014: Eko – “Red” (8:a i deltävling)
  • 2015: Kalle Johansson – “För din skull” (6:a i deltävling)
  • 2016: Smilo – “Weight of the world” (5:a i deltävling)*
  • 2017: Les Gordons – “Bound to Fall” (6:a i deltävling)*
  • 2018: Stiko Per Larsson – “Titta vi flyger” (6:a i deltävling)

 

* Smilo och Les Gordons vann inte Svensktoppen/P4 Nästa sina år utan valdes ut av juryn att bli tillfrågade att bli joker i Melodifestivalen. Dessa år gick segern istället till Michael Fannon (2015) respektive Noomi (2016).

 


 

Kommentera