Så var London Eurovision Party 2019

Foto: ESC-Panelen

EUROVISIONFESTER. Söndagen den 14:e april anordnades den tredje Eurovision-förfesten för säsongen: London Eurovision Party! Detta event är en av de mer populära festerna som i år ägde rum för 12:e gången i ordningen. Här berättar vi mer om vilka artister som deltog samt länkar till framträdanden och intervjuer!

 

Vad hände i London?

Storbritannien anordnade förfesten London Eurovision Party som är en av många så kallade förfester (Pre Partyn) inför Eurovision Song Contest 2019. Precis som ifjol ägde evenemanget rum i på Café de Paris vid Leicester Square i London. 17 av 2019 års Eurovision-tävlande, däribland Sveriges John Lundvik, deltog och utöver dem fanns även en rad gästartister som t.ex. Anna Bergendahl och SuRie på plats.

 

Medverkande artister (tävlande i Eurovision 2019)

 

 

Gästartister (från tidigare år)

 

 

Kommande Pre Partyn

London-eventet var alltså det tredje Pre Partyt för säsongen (tidigare fester har hållits i Amsterdam respektive Riga) och ytterligare fester är inplanerade. Så här ser datumen ut:

 

  • 19-20 april: Eurovision Spain Pre-Party, Madrid. Info »
  • 24 april: Moscow Eurovision Preparty, Moskva. Info »

 


 

Kommentera