Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Första biljettsläppet till Eurovision 2019 har ägt rum

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2019. Torsdagen den 28:e februari gjorde EBU och KAN (värdbolaget för Eurovision 2019) det första biljettsläppet till Eurovision 2019. Vid detta biljettsläpp släpptes biljetter till samtliga shower inklusive genrepen.

Eftersom att arenan Expo Tel Aviv (arenan som tävlingen ska äga rum i) är en rätt liten arena har man valt att separera scenen och Green room i två olika hallar. Detta för att Green room tar upp mycket yta som man vill använda sig av för publikens skull. Därför blir det första gången sedan Malmö 2013 som det blir två hallar för scen respektive Green room, men det ökar också möjligheterna att få biljetter till showen.

Biljetter till evenemangen säljs enbart från den officiella biljettpartnern Leaan. Mer info om skissen för arenorna finns att läsa om här.

PS: Det är rekommenderat att enbart köpa biljetter till tävlingen via den officiella biljettpartnern. Annars finns risk för ockerpriser och/eller falska biljetter.

 

Datum och tider

Så här ser programschemat ut för Eurovision 2019 – alla tider nedan anges enligt Centraleuropeisk sommartid:

 

– 13 maj: SEMI 1 – jurygenrep (kl. 21:00 CEST)

– 14 maj: SEMI 1 – matinégenrep (genomförs timmarna innan direktsändningen)

– 14 maj: SEMI 1 – direktsändning! (kl. 21:00 CEST)

 

– 15 maj: SEMI 2 – jurygenrep (kl. 21:00 CEST)

– 16 maj: SEMI 2 – matinégenrep (genomförs timmarna innan direktsändningen)

– 16 maj: SEMI 2 – direktsändning! (kl. 21:00 CEST)

 

– 17 maj: FINAL – jurygenrep (kl. 21:00 CEST)

– 18 maj: FINAL – matinégenrep (genomförs timmarna innan direktsändningen)

– 18 maj: FINAL – direktsändning! (kl. 21:00 CEST)

 

Förklaringar

Jurygenrep

Är som en vanlig sändning minus att den inte går ut i TV-rutan. Alla artister som tävlar repeterar enligt startordningen och sedan genomförs en fejkröstning där 10 fejkvinnare ropas upp som fejkkvalificerade. Däremot är själva upplägget inte fejk, för samtidigt som repetitionerna pågår röstar jurygrupperna på vad de får se, och det gör att halva resultatet blir klart redan dagen före programmet sänds.

 

Matinégenrep

Upplägget är detsamma som för jurygenrepet, men denna gång sitter inga jurygrupper och röstar. Därför är matinégenrepet endast en sista testsändning som genomförs timmarna före direktsändningen. Troligen främst för att testa så att alla nummer fungerar som de ska, att tekniken hänger med och att finslipa på manus.

 

Direktsändning

Under direktsändningen går allt som händer i respektive program ut på riktigt i TV-rutan och är därför live. I direktsändningarna sker också riktig telefonomröstning, som sedan läggs samman med juryrösterna. När semifinalerna avgörs är det tio akter per program som tar sig till final, medan i finalen röstas en slutgiltig vinnare fram.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen