Inför: Andra deltävlingen, Melodifestivalen 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

De tävlande i Göteborg. Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2018 – DELTÄVLING 2. Lördag den 10:e februari avgjordes den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2018. Sändningen skedde från Scandinavium i Göteborg där 7 artister tävlade om två finalplatser och två Andra chansen-platser. Här finns all information inför sändningen.

 

Fakta

 • Datum: 2018-02-10
 • Tid: 20:00 – 21:30 CET
 • Plats: Scandinavium, Göteborg
 • Programledare: David Lindgren samt Fab Freddie (sidekick)
 • Röstningsprocess: Tittarna röstar vidare två bidrag till finalen och två bidrag till Andra chansen genom två omgångar.
 • TV-bolag/Stream: SVT1 och SVT Play – Länk
 • Missa inte: SVT Nyheters uppladdningsprogram kl. 19:30 – Länk

 

Panelen inför: Göteborg har haft ett givet stopp på Melodifestivalturnén sedan år 2003, vilket gör att det är 16:e gången gillt som tävlingen hålls här. Göteborg brukar i dessa sammanhang kallas för skrällarnas stad då flera artister som inte varit favorittippade att gå vidare till final ofta har lyckats med det från just Göteborg. I det här startfältet tävlar också årets P4 Nästa-joker (Stiko Per Larsson) och det är första gången någonsin som den jokern inte tävlar i deltävling 3 eller 4.

Reglerna för deltävlingen: Sju tävlande göra upp om två finalplatser och två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen. Innan första låten framförs öppnas telefonslussarna och dessa är öppna till och med den första snabbreprisen. SVT läser därefter av resultatet och de fem bidrag som har fått flest röster går vidare medan de två bidragen som hamnat sexa och sjua åker ut. Därefter fortsätter omröstningen en stund till innan SVT stänger den igen. Bidragen som fått flest respektive näst flest röster går direkt till final, medan bidragen som kommit trea och fyra går till Andra chansen. Bidraget på femte plats åker ut.

 

Startfältet

Dessa artister tävlar:

 1. Samir & Viktor – “Shuffla”
 2. Ida Redig – “Allting som vi sa”
 3. Jonas Gardell – “Det finns en väg”
 4. Margaret – “In My Cabana”
 5. Stiko Per Larsson – “Titta vi flyger”
 6. Mimi Werner – “Songburning”
 7. LIAMOO – “Last Breath”

 

Mer information

 

 

Vilka spekuleras det om som går vidare?

Denna del ska enbart ses som spekulation eftersom resultatet av deltävlingen vid publiceringen inte hade avgjorts.

 

Genrepspubliken

Under fredagens genrep gjorde Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) sin publikundersökning där Samir & Viktor var överlägsna med 39 procent av rösterna, vilket kan jämföras med Stiko Per Larsson som bara fick en procent av rösterna. På andra plats kom LIAMOO som fick 22 procent av rösterna. Genrepspubliken vill dessutom se Margaret och Mimi Werner till Andra chansen.

 

Oddsen

Enligt oddsen stämmer det som genrepspubliken tycker väl överens med hur de tror att resultatet blir denna gång. Enda skillnaden är att de inte ger Samir & Viktor lika stort försprång mot LIAMOO, utan att de har i stort sett samma odds att gå vidare.

 

Vår publikundersökning

Vi skribenter har under hela veckan ställt frågan till er läsare vilken artist ni har som favorit i detta startfält. Ikväll kl. 18:00 CET kommer vi att avsluta omröstningen och publicera resultatet. Fram till dess är det fritt fram att rösta på!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen