Melodifestivalen 2018: Så här tror genrepspubliken om den andra deltävlingen i Göteborg


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

De tävlande i Göteborg. Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2018. Imorgon lördag 10:e februari avgörs den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2018. I vanlig ordning har Melodifestivalklubben tillfrågat genrepspubliken om vilka de tror går vidare. Ni får även reda på några av oss i panelens tankar kring deltävlingen.

Så här svarar den tillfrågade genrepspubliken som var på plats i Scandinavium under fredagskvällen:

 

  1. Samir & Viktor – “Shuffla”, 307 röster (39%)
  2. LIAMOO – “Last breath”, 176 röster (22%)
  3. Margaret – “In my cabana”, 99 röster (13%)
  4. Mimi Werner – “Songburning”, 88 röster (11%)
  5. Ida Redig – “Allting som vi sa”, 74 röster (9%)
  6. Jonas Gardell – “Det finns en väg”, 39 röster (5%)
  7. Stiko Per Larsson – “Titta vi flyger”, 7 röster (1%)

 

Totalt svarade 790 personer i undersökningen.

 

Vad visar undersökningen?

Undersökningen som Melodifestivalklubben gjorde visar att genrepspubliken tror på en storslam för Samir & Viktor, som vid sina två tidigare försök alltid lyckats gå till final – men via Andra chansen. Enligt denna publikundersökning skulle de alltså ta hem segern i deltävlingen och Samir skulle därför slippa ett eventuellt duellmöte i Andra chansen mot sin flickvän Sigrid Bernson. Den som annars många spelbolag satt högt upp inför deltävlingen är LIAMOO som här hamnar på en andraplats. I övrigt är det ganska jämnt mellan trean, fyran och femman, medan både Jonas Gardell och Stiko Per Larsson hamnar långt efter.

 

Om undersökningen

Svenska Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) genomför inför varje sändning av Melodifestivalen en publikundersökning där man frågar publiken vem de tror mest på i startfältet. Undersökningen ska inte ses som varken vetenskaplig eller mätbar eftersom detta resultat bara är en indikation om vad en mindre del av publiken kvällen före direktsändningen tycker. Först under direktsändningen avgörs allt.

Imorgon lördag kl. 18:00 CET kommer resultatet av vår veckoundersökning, så håll utkik på sajten efter den!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen