Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Waylon representerar Nederländerna i Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 37-årige sångaren Willem Bijkerk, alias Waylon, har blivit internt utvald av nederländska TV-bolaget AVROTROS att åter representera Nederländerna i Eurovisionen. Senast han tävlade i Eurovision var i Köpenhamn 2014 då han som en del av duon The Common Linnets tog Nederländerna till en silverplats i finalen.

Sedan semifinalerna infördes var Nederländerna länge ett otursförföljt land, som mellan Eurovision 2005-2012 inte lyckades kvala in en enda gång till finalen. Men 2013 då man skickade sångerskan Anouk med låten Birds tog landet sin första finalbiljett på åtta år. Året därpå sände Nederländerna duon The Common Linnets som med sin mycket avskalade ballad Calm After The Storm som gav en andraplats efter Conchita i finalen – Nederländernas bästa placering sedan senaste segern 1975. Efter det har Nederländerna gått vidare vid samtliga försök utom år 2015.

 

Internvalet klart

Nu har TV-bolaget AVROTROS i Nederländerna internt valt ut den ena halvan av den vinnande duon att åter representera Nederländerna i Eurovision Song Contest. Det handlar om 37-årige Willem Bijkerk, alias Waylon, som efter Eurovision 2014 valde att avsluta sin medverkan i duon för att gå solo. Innan Waylon tävlade i Eurovisionen har han bl.a. deltagit i nederländska Talang 2008, där han blev tvåa i finalen. I samband med det fick han sitt första skivkontrakt och har sedan dess släppt hittills fyra album, det senaste kom ifjol (2016).

Vilket tävlingsbidrag som Waylon får med sig i Eurovision 2018 i Lissabon avslöjas eller väljs vid ett senare tillfälle.

Tills vi vet vilken låt det blir, njut av en av hans låtar från karriären:

 

Fjärde landet att presentera artistvalet

PS: Nederländerna är nu fjärde landet ut för Eurovision-säsongen 2018 att presentera sin artist. Sedan tidigare är även Azerbajdzjan (Aisel), Finland (Saara Aalto) och Belgien (Laura Groeseneken) klara med sina artistval.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen