Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Saara Aalto representerar Finland i Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter flera års förluster i Eurovisionsammanhang väljer finska TV-bolaget YLE en ny uttagningsmetod för Finland som sätts in till Eurovision 2018.

Istället för att ge flera artister chansen att tävla i UMK har YLE internt har valt ut sångerskan Saara Aalto (bilden ovan) som kommer att framföra tre bidrag i en mindre final av UMK. Det är första gången någonsin som Finland gör sitt Eurovisionval delvis internt.

Vilket bidrag hon får med sig till Lissabon i maj 2018 avgörs först i en mindre UMK-final i Espoo Metro Areena den 3:e mars 2018. Då kommer Saara att framföra tre bidrag och sedan är det upp till jury och finska folket att bestämma sig för vilken låt som passar bäst för Eurovisionen. Krista Siegfrids och Mikko Silvennoinen kommer vara programledare för sändningen.

Finland är andra artisten ut för 2018-säsongen att presentera sin artist. Sedan tidigare är även Belgien klara med artistvalet (Laura Groeseneken).

 

Vem är Saara Aalto?

30-åriga Saara Aalto är en mycket välkänd artist i Finland som har tävlat i flera stora musiktävlingar. Man skulle kunna kalla henne den eviga tvåan eftersom hon vid både den finska ESC-uttagningen 2011 och 2016 kom tvåa efter vinnarna. 2011 ställde Saara upp med låten Blessed with love och 2016 med låten No Fear.

På senare tid har Saara även blivit känd utomlands sedan hon under hösten 2016 deltog i brittiska X Factor, där hon intressant nog också kom tvåa efter vinnaren. Idag har Saara skivkontrakt i Storbritannien, men det är alltså sitt hemland Finland som hon kommer att representera i Eurovision Song Contest 2018. Det har också varit hennes dröm länge att få tävla i denna musiktävling.

Innan vi får se Saara Aalto sjunga i UMK-finalen kommer här ett längre klipp på hennes röstkapacitet:

 

Vad tycker du om Finlands val av artist? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen