Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Aisel representerar Azerbajdzjan i Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Azerbajdzjans nationella TV-bolag ITV har bekräftat att till Eurovision Song Contest 2018 blir det sångerskan Aisel (bilden ovan) som kommer att bli Azerbajdzjans Eurovisionrepresentant.

Precis som ifjol valde TV-bolaget Ictimai TV att göra artistvalet gjorts internt istället för att hålla en final/uttagning. Vilken låt Aisel får med sig är dock inte känt än, och det är oklart om den låten väljs internt eller om det blir någon slags final eller uttagning. Vi återkommer till detta så snart vi fått mer information.

Sedan tidigare är klara med artistvalet är Belgien (Laura Groeseneken) och Finland (Saara Aalto).

 

Om Aisel

Sångerskan Aysel Mammadova, går under artistnamnet Aisel, föddes i Baku i Azerbajdzjan den 3:e juli 1989. Hon är uppväxt i en musikalisk familj och har också haft ämnet musik som huvudämne i skolan. Aisel har även deltagit i en hel del musikfestivaler i hemlandet men även internationella sådana, till exempel Bakus internationella jazzfestival och Jazzfestivalen i Montreux. Men nu kommer Aisel få axla äran att representera Azerbajdzjan vid den kommande Eurovisionen 2018 som hålls i Portugals huvudstad Lissabon.

Tills vi vet mer om vilket bidrag som Aisel får med sig kommer här klipp från ett av hennes tidigare framträdanden i karriären (låten laddades upp i september i år):

 

PS: Förväxla inte sångerskan Aisel med sångerskan AySel – ni vet hon som representerade Azerbajdzjan tillsammans med Arash i ESC 2009, då Azerbajdzjan hamnade på tredje plats med låten Always“. De må förvisso ha samma namn, men det är inte samma person.

 

Azerbajdzjan 10 år i ESC

Nästa år har det gått tio år sedan Azerbajdzjan debuterade i Eurovision Song Contest och det har varit ett decennium fyllt av framgångar för detta land. Inte minst har Azerbajdzjan uppnått flera topplaceringar, inklusive en seger med duon Ell & Niki 2011. Även om framgångarna minskat på senare år så har Azerbajdzjan konsekvent varenda gång lyckats ta sig till final. Lyckas de med det denna gång i Lissabon? Vad tror och tycker du?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen