Armenien tar tillbaka Depi Evratesil till Eurovision 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det armeniska TV-bolaget AMPTV har bekräftat att det blir den tredje säsongen av Depi Evratesil som väljer Armeniens representant till Eurovision 2020. Detta sker efter ett år av internval.

 

Vad har hänt?

Efter flera olika uttagningssätt, däribland många internval, valde AMPTV år 2017 att införa Idol-uttagningen Depi Evratesil som nationell uttagning till Eurovision Song Contest. Man använde samma uttagningssätt även året därpå, men 2019 slopades det hela till förmån för ett nytt internval. Men 2020 återkommer alltså formatet Depi Evratesil igen med en tredje säsong, även om det i skrivande stund är något oklart hur omfattande säsongen kommer att bli.

 

Antagning pågår

I samband med detta beskedet meddelade AMPTV den 5:e november 2019 att ansökningsperioden till programmet startat. Det är gratis att delta, och för att få delta måste man antingen vara medborgare i Armenien och/eller inneha armeniskt ursprung (men då bosatt varsomhelst i världen). Lägsta åldersgräns för att delta är 16 år (senast fyllt detta i maj 2020), men någon övre gräns saknas. Det går bra att delta i alla olika former så länge man inte är fler än 6 personer per framträdande.

AMPTV söker också tävlingsbidrag till uttagningen vilka alla måste uppfylla EBU:s krav på originalitet (nyskrivna bidrag), att bidragen har varit opublicerade före 1 september 2019 (på alla plattformar analog som digital), låtens längd (max 3 minuter) osv. Mer regler går att läsa i här.

Om du känner dig redo att tävla för Armenien och uppfyller de krav som produktionen ställer ska du skicka in din ansökan i detta formulär. Deadline är 31:a januari 2020.

 

Armenien i Eurovisionen

När Armenien började tävla i Eurovision 2006 hade man många gyllene år med årliga topplaceringar. Men ju längre tiden gått har placeringarna blivit sämre och sämre, även om landet har lyckats ta sig till final alla år utom hittills tre: 2011 (med Emmys Boom Boom), 2018 (med Sevak Khanagyans Qami) och nu senast 2019 (med Srbuks ”Walking Out”). I Tel Aviv blev det en blygsam sextondeplats i sin semi, vilket också är den sämsta placering Armenien fått någonsin!

Så här såg liveframträdandet ut för senaste bidraget i Eurovisions andra semifinal:

 


 

Kommentera