Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Armenien tar tillbaka Depi Evratesil till Eurovision 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det armeniska TV-bolaget AMPTV har bekräftat att det blir den tredje säsongen av Depi Evratesil som väljer Armeniens representant till Eurovision 2020. Detta sker efter ett år av internval.

 

Vad har hänt?

Efter flera olika uttagningssätt, däribland många internval, valde AMPTV år 2017 att införa Idol-uttagningen Depi Evratesil som nationell uttagning till Eurovision Song Contest. Man använde samma uttagningssätt även året därpå, men 2019 slopades det hela till förmån för ett nytt internval. Men 2020 återkommer alltså formatet Depi Evratesil igen med en tredje säsong, även om det i skrivande stund är något oklart hur omfattande säsongen kommer att bli.

 

Antagning pågår

I samband med detta beskedet meddelade AMPTV den 5:e november 2019 att ansökningsperioden till programmet startat. Det är gratis att delta, och för att få delta måste man antingen vara medborgare i Armenien och/eller inneha armeniskt ursprung (men då bosatt varsomhelst i världen). Lägsta åldersgräns för att delta är 16 år (senast fyllt detta i maj 2020), men någon övre gräns saknas. Det går bra att delta i alla olika former så länge man inte är fler än 6 personer per framträdande.

AMPTV söker också tävlingsbidrag till uttagningen vilka alla måste uppfylla EBU:s krav på originalitet (nyskrivna bidrag), att bidragen har varit opublicerade före 1 september 2019 (på alla plattformar analog som digital), låtens längd (max 3 minuter) osv. Mer regler går att läsa i här.

Om du känner dig redo att tävla för Armenien och uppfyller de krav som produktionen ställer ska du skicka in din ansökan i detta formulär. Deadline är 31:a januari 2020.

 

Armenien i Eurovisionen

När Armenien började tävla i Eurovision 2006 hade man många gyllene år med årliga topplaceringar. Men ju längre tiden gått har placeringarna blivit sämre och sämre, även om landet har lyckats ta sig till final alla år utom hittills tre: 2011 (med Emmys Boom Boom), 2018 (med Sevak Khanagyans Qami) och nu senast 2019 (med Srbuks ”Walking Out”). I Tel Aviv blev det en blygsam sextondeplats i sin semi, vilket också är den sämsta placering Armenien fått någonsin!

Så här såg liveframträdandet ut för senaste bidraget i Eurovisions andra semifinal:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen