Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

4 veckor kvar till Eurovision 2018 – vi kollar hur oddsen ser ut just nu

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2018. Det är nu fyra veckor kvar till Eurovision 2018 äger rum och vi fortsätter att kolla hur oddsmakarna just nu gissar utgången av tävlingen. Oddsen gäller både helhetsmässigt samt även semifinal för semifinal.

Vi gör oddscheck varje vecka till och med vecka 19 då det är dags för Eurovision 2018 i Lissabon att avgöras. Semifinalerna går av stapeln tisdagen den 8:e maj och torsdagen den 10:e maj, medan finalen sänds lördagen den 12:e maj. Av årets 43 länder måste 37 av dem kvala om 20 finalplatser. Resterande 6 länder (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien, Tyskland samt värdlandet Portugal) är redan klara för tävlan i finalen.

Vänligen notera att oddsen som presenteras nedan i både helhet och för semifinalerna är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss även för att förändringar kan ha skett efter vår mätning som gjordes den 9:e april omkring kl. 15:30 CEST.

 

Totalodds för alla 43 länder

Det är ungefär samma resultat på totaloddsen som vid föregående mätning, med ett par skillnader:

I toppen är det oförändrat i topp 3-striden. Däremot har Bulgarien gjort en klättring från sjunde till fjärde plats. Australien ligger kvar på femte plats men har gått om Belgien som halkar ned från fjärde till sjätte plats. Sverige tappar sexan till sjuan. Grekland övertar Nederländernas tiondeplats och Spanien går från 12:e till 11:e plats, så totalt sett puttar de ned Nederländerna två platser.

I mellanskiktet har Finland tappat sin 13:e plats till att bli en 16:e plats, och det har gjort att Italien har åkt upp en plats samtidigt som Österrike har gått från 16:e till 14:e plats. Portugal och Tyskland har bytt plats (17:e och 19:e plats) liksom Storbritannien och Moldavien (26:e och 28:e plats). Ryssland har åkt ned från 21:a till 23:e plats, så att Ukraina och Cypern har åkt upp varsin placering.

I bottenskiktet har Ungern gjort störst kliv; från 35:e till 30:e plats. De övertar Makedoniens tidigare placering, som själva bara åker ned en placering. Malta gör en klättring från 34:e till 32:a plats, och Serbien ökar från 36:e till 34:e plats. Samtidigt tappar Kroatien från 32:a till 35:e plats och Rumänien går från 33:e till 36:e plats. Från plats 37 till 43 är det oförändrat sedan föregående mätning.

Så här ser oddsen ut just nu för alla 43 länder (oavsett tävlan i semifinal eller final) enligt Eurovisionworld.com:*

 

Plats 1-15

#1. israel_smallIsrael

#2. estonia_smallEstland

#3. czechrep_smallTjeckien

#4. bulgaria_smallBulgarien

#5. australia_smallAustralien

#6. belgium_smallBelgien

#7. sweden_smallSverige

#8. Frankrike

#9. norway_smallNorge

#10. greece_smallGrekland

#11. Spanien

#12. netherlands_smallNederländerna

#13. Italien

#14. austria_smallÖsterrike

#15. belarus_smallVitryssland


Plats 16-30

#16. finland_smallFinland

#17. Portugal

#18. denmark_smallDanmark

#19. Tyskland

#20. azerbaijan_smallAzerbajdzjan

#21. Ukraina

#22. cyprus_smallCypern

#23. Ryssland

#24. Armenien

#25. lithuania_smallLitauen

#26. moldova_smallMoldavien

#27. latvia_smallLettland

#28. Storbritannien

#29. ireland_smallIrland

#30. hungary_smallUngern


Plats 31-43

#31. macedonia_smallMakedonien

#32. malta_smallMalta

#33. poland_smallPolen

#34. serbia_smallSerbien

#35. croatia_smallKroatien

#36. romania_smallRumänien

#37. georgia_smallGeorgien

#38. albania_smallAlbanien

#39. switzerland_smallSchweiz

#40. montenegro_smallMontenegro

#41. slovenia_smallSlovenien

#42. iceland_smallIsland

#43. sanmarino_smallSan Marino


 

* Oddsen är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss för att förändringar kan ha skett i mätningen efter att vi kollade oddsen den 9:e april omkring kl. 15:30 CEST.

 

 

Odds för respektive semifinal

Nedan presenteras hur oddsen såg ut för den första semifinalen och andra semifinalen den 9:e april (enligt Eurovisionworld.com)*. Notera att oddsen ovanför (gällande alla 43 länder) inte behöver ha någon som helst effekt på oddsen för semifinalerna.

Länderna ovanför det gråa strecket inom varje semifinal är enligt oddsmakarna* de länder som för tillfället anses ligga bäst till att kvalificera sig till Eurovisionfinalen den 12:e maj.

 

Semifinal 1

#1. israel_smallIsrael

#2. czechrep_smallTjeckien

#3. estonia_smallEstland

#4. greece_smallGrekland

#5. bulgaria_smallBulgarien

#6. belgium_smallBelgien

#7. cyprus_smallCypern

#8. Armenien

#9. austria_smallÖsterrike

#10. azerbaijan_smallAzerbajdzjan


#11. lithuania_smallLitauen

#12. belarus_smallVitryssland

#13. finland_smallFinland

#14. ireland_smallIrland

#15. macedonia_smallMakedonien

#16. switzerland_smallSchweiz

#17. croatia_smallKroatien

#18. albania_smallAlbanien

#19. iceland_smallIsland


Semifinal 2

#1. sweden_smallSverige

#2. australia_smallAustralien

#3. netherlands_smallNederländerna

#4. Ukraina

#5. norway_smallNorge

#6. poland_smallPolen

#7. moldova_smallMoldavien

#8. Ryssland

#9. denmark_smallDanmark

#10. latvia_smallLettland


#11. hungary_smallUngern

#12. romania_smallRumänien

#13. serbia_smallSerbien

#14. montenegro_smallMontenegro

#15. slovenia_smallSlovenien

#16. malta_smallMalta

#17. georgia_smallGeorgien

#18. sanmarino_smallSan Marino


 

Förändringar i semifinalerna

I den första semifinalen har Belgien och Grekland bytt plats (4:e och 6:e plats) samtidigt som Cypern stigit från 10:e till 7:e plats. Nu är det istället både Österrike och Azerbajdzjan som ligger nära strecket att inte kvala vidare. Finland fortsätter att tappa och går från 11:e till 13:e plats, vilket gör att de byter plats med Litauen. Irland har gjort ett stort kliv från 17:e till 14:e plats, samtidigt som Kroatien tappat från 15:e till 17:e plats. Albanien och Island har oförändrade placeringar i botten, liksom att Israel, Tjeckien och Estland är oförändrade favoriter i toppen.

I semifinal 2 har Moldavien gjort ett jättekliv. De har nämligen gått från 13:e till 6:e plats och är alltså inom tiotoppen hos oddsen just nu. Moldaviens avancemang gör att Serbien, som tidigare låg tia övertar 13:e-platsen. Inom tiotoppen tappar Ryssland sin sjätteplats till åttonde plats och även Danmark och Lettland halkar ned varsin placering. I övrigt är det inga förändringar i toppen mer än att Norge och Ukraina har växlat 4:e och 5:e platsen. I bottenstriden har Montenegro gått från att ligga näst sist till plats 14 och Slovenien har gått upp en placering, samtidigt som Georgien och Malta tappar vardera två placeringar.

* Oddsen är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss för att förändringar kan ha skett i mätningen efter att vi kollade oddsen den 9:e april omkring kl. 15:30 CEST. Notera även att oddsen för semifinalerna kan ha påverkats av att startordningen för dessa nu är officiell.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen