Alicia Jern: ”Zara Larsson har alltid varit en sjukt stor förebild”

Foto: Emil Packalén

P4 NÄSTA 2020. Inför finalen i P4 Nästa fick vi en pratstund med finalisten Alicia Jern som tävlar med bidraget ”Friendzone”. Vi är nyfikna på hennes musikaliska resa, tankarna bakom tävlingsbidraget och inte minst om möjligheten att bli joker i Melodifestivalen 2021.

 

Har alltid varit musikintresserad

Alicia berättar för oss att hon alltid har varit intresserad av musiken, till exempel att hon sjungit på många skolavslutningar osv. Målet att bli artist började någonstans i årskurs 6 då hon bestämde sig för att satsa helhjärtat på sin stora dröm. Sin musikstil beskriver Alicia som modern och energirik. Hon berättar också att hon nästan bara gör popmusik för att det passar hennes bäst och för att det är hennes personliga favoritmusik.

Hur jag kommit hit där jag är idag är nog att jag tagit varje möjlighet som hoppat på mig, och verkligen övat för att utvecklas och aldrig slutat kämpat!, säger Alicia.

 

En artist som Alicia har som förebild är sångerskan Zara Larsson som Alicia följt länge.

Zara Larsson har alltid varit en sjukt stor förebild, ändå sen hon startade sin karriär har jag lyssnat på hennes musik!, säger Alicia.

Sen älskar jag också hennes personlighet, att hon är ödmjuk och snäll oavsett hur välkänd hon är!, tillägger hon.

 

Milstolpe att släppa en låt under 2020

En av de milstolpar som hon haft har varit att släppa en låt innan år 2020 var över, och i maj skedde det då hon tillsammans med klasskompisen Anthon Axelsson släppte en singel. Nu i september släpper de en andra singel, något som Alicia är stolt över. Dessutom är hon nu med och tävlar i riksfinalen i P4 Nästa 2020 som vid en seger kan leda till att låten spelas kontinuerligt i P4 och senare i höst testas in på Svensktoppen.

Hur kom det sig då att Alicia sökte sig till P4 Nästa? Hon berättar för oss att de inte skulle skicka in något, men med lite push från föräldrar och skolans rektor skickade de in låten ”Friendzone” den sista som det var möjligt att skicka in. Bidraget kom sedan med i P4 Skaraborgs lokala uttagning där den vann. Sedan blev det väntan över sommaren tills riksjuryn beslutade sig för att ta med låten som en av finalbidragen i tävlingen.

– Idag är vi väldigt glada och tacksamma att vi faktiskt skickade in låten, säger Alicia.

 

Vad handlar ditt tävlingsbidrag i P4 Nästa om?

– När vi skrev den här låten ville vi skriva något som unga i vår ålder kunde känna igen sig i, och nästan alla har vi någon gång inte fått samma känslor besvarade tillbaka från personen vi gillar. Och vi har innan nästan bara skrivit om heartbreak, och visst detta är också ett typ av heartbreak fast på ett helt annat sätt, säger hon.

 

Kan bli joker i Melodifestivalen 2021

Förutom att tävla om segern i P4 Nästa 2020 och att få sin låt spelad i P4 och testad på Svensktoppen finns också ett bonuserbjudande att få tävla i Melodifestivalen 2021. Om Alicia skulle tilldelas detta bonuserbjudande skulle hon inte tacka nej till.

– Den frågan är nästan lite läskig att svara på, Melodifestivalen känns som en så sjukt stor grej, man har kollat på det så länge man kan minnas. Och att det nu faktiskt finns en chans att vara med på riktigt känns så stort. Men såklart skulle jag bli sjukt glad och tacksam. Det skulle vara en så stor möjlighet för mig att börja min musikkarriär som jag drömt om sedan så ung ålder. Och dessutom hur sjukt kul det skulle vara att får göra den resan!, säger Alicia.

– Att få stå på den stora scenen inför miljoner av människor skulle verkligen vara en dröm som går i uppfyllelse!, tillägger hon.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Alicia Jern ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Västerås lördagen den 12:e september.

 


Fakta


  • Tävlingsbidrag
  • ”Friendzone”
  • (Bidraget har startnummer 1 av 8 i ordningen.)

  • P4-distrikt
  • Skaraborg

  • Beskriv dig själv med tre ord
  • Driven, ödmjuk och självsäker

  • Följ gärna Alicia i sociala medier:
  • Instagram: @aliciajern
  • Spotify

 


 

Kommentera