Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

SVT sammanfattar det gångna Melodifestival-året (2019)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – KRÖNIKA. Stunden har kommit då SVT släpper sin årskrönika om Melodifestival-året som gick, i det här fallet 2019 års tävling.

Årskrönikan sändes lördagen den 4:e januari i SVT 1. Om du missade den eller vill se den igen finns den även tillgänglig i SVT Play. Programledare för årskrönikan var Melodifestivalens webbprogramledare Sofia Dalén.

I programmet intervjuade Sofia bland annat fjolårsvinnaren John Lundvik (på bilden) om hela resan från deltävlingen i Lidköping till finalen i Stockholm, där han lyckades med det osannolika att vinna alla juryns 12-poängare. Det visades även blickar från Johns resa i Eurovision i Tel Aviv, där det åtminstone för en stund såg ut som att Sverige åter skulle ta hem hela segern. Men som vi alla vet blev det inte så. Förutom detta visades även andra backstagebilder från turnén 2019 och såklart blickades det även framåt mot Mello 2020!

 

Missa inte våra årskrönikor

 


 

 Nu får du gärna tycka till i kommentarsfältet här nedan om vad du själv tyckte om Melodifestivalen 2019 samt vilka artister du ser fram emot allra mest till 2020!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen