SVT sammanfattar det gångna Melodifestival-året (2019)

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – KRÖNIKA. Stunden har kommit då SVT släpper sin årskrönika om Melodifestival-året som gick, i det här fallet 2019 års tävling.

Årskrönikan sändes lördagen den 4:e januari i SVT 1. Om du missade den eller vill se den igen finns den även tillgänglig i SVT Play. Programledare för årskrönikan var Melodifestivalens webbprogramledare Sofia Dalén.

I programmet intervjuade Sofia bland annat fjolårsvinnaren John Lundvik (på bilden) om hela resan från deltävlingen i Lidköping till finalen i Stockholm, där han lyckades med det osannolika att vinna alla juryns 12-poängare. Det visades även blickar från Johns resa i Eurovision i Tel Aviv, där det åtminstone för en stund såg ut som att Sverige åter skulle ta hem hela segern. Men som vi alla vet blev det inte så. Förutom detta visades även andra backstagebilder från turnén 2019 och såklart blickades det även framåt mot Mello 2020!

 

Missa inte våra årskrönikor

 


 

 Nu får du gärna tycka till i kommentarsfältet här nedan om vad du själv tyckte om Melodifestivalen 2019 samt vilka artister du ser fram emot allra mest till 2020!

 


 

Kommentera