Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Så här röstade svenska folket i Melodifestivalen 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2016. Nu efter att finalen av Melodifestivalen 2016 har avgjorts har SVT också släppt alla röstningssiffror som var i respektive program.

Överlag var det höga röstningssiffror för alla 27 bidragen som tävlade i år. Den som fick lägst resultat i deltävlingarna var Pernilla Andersson som med sin sjundeplats i första deltävlingen fick 258 740 röster. Det är 35 513 röster fler mot vad Danny Saucedo fick med låten ”Amazing” i sin deltävling 2012, och han blev ju ändå etta då mot Pernilla som kom sist. Så nog har hjärtrösterna hjälpt till att få upp andelen röster, såklart. Sedan är det i deltävlingarna också en markant skillnad mot andelen inkomna röster mellan första och andra omgången. I andra omgången var det nämligen bara två bidrag som lyckades få ihop över hundratusen röster: Robin Bengtssons och Frans’ bidrag. Frans är för övrigt den första artisten i Melodifestivalen att ha fått över en miljon totalröster i en deltävling.

Jämnaste resultatet i deltävlingarna var mellan SaRahas fjärdeplats och SMILOS femteplats i tredje deltävlingen, där totalresultatet visade att det bara skilde 11 411 röster. Det var också jämnt mellan David Lindgrens andraplats och Isas tredjeplats i andra deltävlingen där det bara skilde 22 676 röster.

I Andra chansen var två av fyra dueller väldigt jämna, exempelvis mellan Isa och SaRaha där resultatet blev 49,64% för Isa och 50,36% för SaRaha. Det skilde sig endast 11 231 röster. Däremot var det klara segrar för såväl Panetoz (mot Molly Pettersson Hammar) och Samir & Viktor (mot Dolly Style). Mellan Albin & Mattias samt Boris René skilde det sig drygt 100 000 röster.

SVT har även gjort en noteringsändring för finalresultatet och detta sedan det framkommit falska röster där. 8 798 röster har tagits bort som räknats som ogiltiga. Dock har detta inte påverkat resultatet utan det står fast som det blev i lördags.

 

Läs mer om resultatet för respektive programs i SVT:s röstningssammanställningsdokument.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen