Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Jacques Houdek representerar Kroatien i Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Kroatiens nationella TV-bolag HRT fortsätter med internval, och till Eurovision 2017 blir det sångaren Jacques Houdek (bilden ovan) som ska representera landet. I skrivande stund är det okänt vilket bidrag han ska tävla med i Kiev.

Det har under en tid ryktats om denna Jacques Houdek men eftersom det varit rykten har det varit obekräftat fram tills nu. Kroatiens delegationschef Zeljko Mesar har utlovat ett mycket spännande bidrag som kommer att presenteras inom kort.

 

Lite kort fakta om Jacques Houdek

35-åriga sångaren Jacques Houdek föddes i Zagreb och har hållit på med musik på ett professionellt plan sedan år 2002. Bland annat har han synts till i Kroatiens dåvarande nationella uttagning DORA vid ett antal tillfällen, men då aldrig lyckats få chansen att representera sitt hemland. Senast han försökte representera sitt land i ESC var år 2011 när han kom tvåa efter Daria Kinzer. Han har också suttit i juryn i Kroatiens motsvarighet till The Voice år 2015, vilket var samma år som Nina Kraljic vann (fjolårets kroatiska ESC-representant).

 

I väntan på att vi ska få höra Jacques Houdeks tävlingsbidrag kommer här ett litet smakprov på hans röstkapacitet:

 

Kroatien haft upp- och nedgångar

Kroatien debuterade i Eurovision 1993 och hade en tuff start med två dåliga slutplaceringar, men de lyckades därefter få in fem stycken topp 10-placeringar på sex år, med en fjärdeplats som högst. Men därefter har framgångarna uteblivit och sedan semifinalsystemet infördes år 2004 har det gått sämre. De år när Kroatien lyckats gå till final har man hamnat runt mitten som bäst. Perioden 2010-2013 lyckades landet inte kvalificera sig till finalen alls, och därefter tog man två års uppehåll. Men ifjol var man tillbaka då Nina Kraljic lyckades ta Kroatiens första finalplats på sju år. Hon hamnade dock sedan på 23:e plats (av 26 tävlande).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen