Lär känna Mariette inför Finalen i Melodifestivalen 2023

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. På lördag (11:e mars) väljs Sveriges representant till Eurovision Song Contest 2023 ut via Melodifestivalens final och inför det presenterar vi finalisterna. Bidrag nummer tre i finalen heter “One Day” och framförs av Mariette.

 

Mariette har gjort det igen – hon är i Melodifestivalens final för femte gången i ordningen även om hon den här gången fick ta omvägen via semifinalen i Örnsköldsvik. Tidigare gånger har hon alltså gått direkt till final med bidragen Don’t Stop Believing (2015, 3:a i final), A Million Years (2017, 4:a i final), For You (2018, 5:a i final) och Shout It Out (2020, 10:a i final). Nu väntar alltså en femte finaltävlan. Inför sin medverkan sade Mariette så här om att vara med igen:

– Det är samma långa förberedelser och allt man har kämpat för med de tre minuterna och det är skarpt läge i live-TV så det är absolut lika nervöst som det har varit de andra gångerna. Men jag kan känna något slags härligt lugn den här gången och det vet jag inte om det beror på att jag har varit med några gånger eller känner stödet från familj och vänner och mina barn.

 

Har du någon personlig favorit av dina egna tidigare låtar?

– Alla har sin speciella plats men jag återkommer till ”A Million Years” 2017, den sticker ut lite extra med någon slags tillsammans-känsla och det var något varmt och kärleksfullt i den gruppen. Det var en himla fin resa.

 

Så här såg för övrigt hennes framträdande ut med ”One Day” i deltävlingen:

 

Har flyttat till västkusten

Sedan hon deltog senast i Melodifestivalen har mycket hänt bland annat har hon blivit fru och mamma och familjen har flyttat tillbaka till västkusten. Självklart har det också blivit mycket musik även om det har varit coronapandemi. Nu till Melodifestivalen skrev hon sitt bidrag ihop med de två rutinerade låtskrivarna Jimmy Jansson och Thomas G:son och idén bakom bidraget kom till som ett slags utkast som de tre sedan färdigställde tillsammans i en process som hon själv beskrev som något som bara kändes självklart.

 

Skulle känna sig stolt att tävla för Sverige i Liverpool

Som tidigare nämnt tog sig Mariette vidare till semifinal från sin deltävling där hon blev fyra efter poängutdelningen vilket garanterade henne ånyo en finalplats. Och om hon skulle vinna finalen har hon tidigare sagt att hon skulle känna en enorm tacksamhet som vidareutvecklas i ett resonemang om att man man måste våga föra tanken till drömmarna och målen för att annars känns de ännu längre bort.

– Om du inte tänker att ’du ska dit’ så känns verkligheten långt ifrån. Någonstans tänker jag att det finns i en känsla att det skulle såklart vara helt fantastiskt, men jag skulle också känna väldigt mycket tacksamhet för att bara nu och vara med i Mello att jag får vara med igen är härligt och så mycket kärlek som jag får och vill ge. Så jag skulle känna mig stolt, berättar Mariette i vår tidigare intervju.

 


 

Kommentera