Lettland har fått fram sina tävlingsbidrag för Supernova 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det lettiska tv-bolaget LTV, som anordnar Lettlands nationella Eurovisionuttagning 2019, har nu offentliggjort vilka de 16 tävlande artisterna med tillhörande bidrag i uttagningen Supernova 2019 blir. Artister och bidrag har valts ut efter en nationell antagning som sedan följde en audition och jury- och onlineomröstning.

 

Startfältet

Följande är klara för tävlan i Supernova 2019 (listas i bokstavsordning efter artist):

 

 1. Adriana Miglāne – Scared of love
 2. Aivo Oskis –Somebody’s got my lover
 3. Alekss Silvērs – Fireworks
 4. Carousel – That Night
 5. Double Faced Eels – Fire
 6. Dziļi Violets feat. Kozmens – Tautasdziesma
 7. Edgars Kreilis – Fire
 8. Elza Rozentāle –You came on tiptoe
 9. Kris & Oz –Midnight streets
 10. Kristiāna Bumbiere – Remedy
 11. Kristīne Pastare (Peress) – Smaragdi un pelni
 12. Laika upe –Listen to the way that I breathe
 13. Laime pilnīga -“Awe
 14. Līga Rīdere – Būšu tepat
 15. Markus Riva –You make me so crazy
 16. Samanta Tīna – Cutting the wire

 

Noteringar i startfältet

Ett välbekant namn är Markus Riva som tävlat ett flertal gånger tidigare. Senast i år 2018 med låten “This Time” som kom på 5:e plats i den nationella finalen av Supernova 2018.

Vidare hittar vi även Samanta Tina som även hon har tävlat ett flertal gånger i Lettlands Eurovision-uttagning och även i Litauens Eurovision-uttagning. Hon kom bland annat tvåa i Eurovision-uttagningen 2013 med låten “I need a hero“.

Edgars Kreilis deltog även han i 2018 års upplaga av Supernova 2018 med låten “Younger Days” som hamnade på 6:e plats i finalen.

Sångerskan Aminata, som representerade Lettland i Eurovision 2015, och som låtskrivare i Eurovision 2016, har fått med bidraget “Fireworks”. Dock är det inte hon som ska tävla utan artisten Alekss Silvērs.

Notera gärna även att två bidrag bär samma titel (“Fire”), men LTV har gått ut med information om att det är två olika bidrag och inte ett och samma fast olika versioner.

 

Fakta om Supernova 2019

Supernova 2019 kommer att bli den femte säsongen som det lettiska TV-bolaget LTV väljer artist och bidrag till Eurovision genom. Uttagningen har tidigare varit mycket givande för Lettland med två finalavancemang i Eurovisionen, men de två senaste åren har man inte lyckats speciellt bra alls. Dags för ändring på den punkten!

2019 år säsong kommer att först att utgöras av 16 bidrag som fördelas in i två semifinaler, och därefter en final. Det är i skrivande stund oklart när programmen ska sändas.

 

Så valdes bidragen ut

Från början anordnades en nationell antagning där intresserade artister och låtskrivare hade möjlighet att skicka in bidrag. Totalt inkom 83 bidrag, varav 64 uppfyllde regelverket och gick vidare i tävlingen till en jury som representerades av intressenter i den lettiska musikbranschen. Efter juryns runda ansågs 33 bidrag värdiga att gå vidare till nästa omgång.

I den andra omgången fick de 33 bidrag som valts ut framföras live inför en fyramannajury. Allting spelades in och några dagar senare lades dessa audition-klipp upp för allmänheten på både Supernovas hemsida samt Youtube med anledning av att man även ville höra allmänhetens röst kring vilka bidrag som var värdiga att ta ut i tävlan. Efter ett antal dagars röstande sammanvägdes tittar- och juryresultatet och efter detta utsågs 16 bidrag in i tävlingen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen