Vi smygstartar uttagningssäsongen 2021 (uppd. juli 2020)

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Även om det med all förmodan är minst ett halvår kvar innan den första publika uttagningen för Eurovision 2021 kommer att äga rum börjar vi redan nu under sommaren 2020 öppna upp för dessa.

Det handlar om en uppstart av nationella-sidor gällande de hittills 28 länder som har bekräftat deltagande i nästa års tävling. Vi kommer precis om brukligt att tycka till om varje lands tävlingsbidrag när respektive uttagning pågår och innan dess informerar vi om det vi än så länge vet.

 

Hur ser det ut just nu?

Fram till den 1:a juli 2020 hade 28 länder sagt ja till att delta i Eurovision 2021. Med all säkerhet kommer nog ytterligare länder tacka ja fram till dess EBU går ut med den officiella deltagarlistan senare under året eller i början av nästa år.

Bland dessa länder har redan 18 av dem bestämt artistval, och i samtliga fall handlar det om den artist som utsågs till representant till Eurovision 2020. Därefter är det i alla fall utom ett oklart hur tävlingsbidrag ska utses, alltså om det blir någon slags final/uttagning eller nytt internval. Det får vi anledning till att återkomma om senare.

Av de tio resterande länderna har åtta sagt att de ska välja ny artist och tävlingsbidrag via sin egen nationella uttagning, medan två länder ännu inte har officiellt bestämt uttagningssätt.

Just nu har tre länder (Frankrike, Norge och Schweiz) pågående öppna antagningar, där de söker nya tävlingsbidrag. Senare i augusti och september håller även Finland och Sverige i sina antagningar öppna. Det är troligt att fler länder kommer att haka på den trenden, dock inte sagt var, när och hur.

 

Länkar till nationella-sidorna

Via nedanstående länkar hittar du information om respektive uttagning, sidor som alltså kommer att uppdateras kontinuerligt under sommaren, hösten och kommande vinter.

 


 

Kommentera