Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi smygstartar uttagningssäsongen 2021 (uppd. juli 2020)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Även om det med all förmodan är minst ett halvår kvar innan den första publika uttagningen för Eurovision 2021 kommer att äga rum börjar vi redan nu under sommaren 2020 öppna upp för dessa.

Det handlar om en uppstart av nationella-sidor gällande de hittills 28 länder som har bekräftat deltagande i nästa års tävling. Vi kommer precis om brukligt att tycka till om varje lands tävlingsbidrag när respektive uttagning pågår och innan dess informerar vi om det vi än så länge vet.

 

Hur ser det ut just nu?

Fram till den 1:a juli 2020 hade 28 länder sagt ja till att delta i Eurovision 2021. Med all säkerhet kommer nog ytterligare länder tacka ja fram till dess EBU går ut med den officiella deltagarlistan senare under året eller i början av nästa år.

Bland dessa länder har redan 18 av dem bestämt artistval, och i samtliga fall handlar det om den artist som utsågs till representant till Eurovision 2020. Därefter är det i alla fall utom ett oklart hur tävlingsbidrag ska utses, alltså om det blir någon slags final/uttagning eller nytt internval. Det får vi anledning till att återkomma om senare.

Av de tio resterande länderna har åtta sagt att de ska välja ny artist och tävlingsbidrag via sin egen nationella uttagning, medan två länder ännu inte har officiellt bestämt uttagningssätt.

Just nu har tre länder (Frankrike, Norge och Schweiz) pågående öppna antagningar, där de söker nya tävlingsbidrag. Senare i augusti och september håller även Finland och Sverige i sina antagningar öppna. Det är troligt att fler länder kommer att haka på den trenden, dock inte sagt var, när och hur.

 

Länkar till nationella-sidorna

Via nedanstående länkar hittar du information om respektive uttagning, sidor som alltså kommer att uppdateras kontinuerligt under sommaren, hösten och kommande vinter.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen